Vuoden kestoteko 2022

Kodin kestot ry:n hallitus palkitsee vuosittain Vuoden kestoteon. Tänä vuonna hallitus halusi valinnassaan painottaa kestoilua esille tuovia somekanavia.
Vuoden kestoteko

Vuoden kestovaippateko -tunnustusta on jaettu vuodesta 2009 lähtien, jolloin sen sai Kela äitiyspakkausvaippoineen. Viime vuonna palkinto muutettiin Vuoden kestoteko -nimiseksi, voidaksemme entistä paremmin huomioida kaikki kestotuotteisiin liittyvät, uraauurtavat teot.

Viime vuonna Kodin kestot ry:n hallitus myönsi Vuoden 2021 kestoteko -tunnustuksen Snowcottonin ja Sinin Kestokaupan Romutuskampanjalle Tänä vuonna hallitus halusi valinnassaan painottaa kestoilua esille tuovia somekanavia.

Vuoden kestoteko Ikilomalla YouTube -kanavalle

Ikilomalla -YouTube-kanavan Titta ja Thomas ovat videoillaan jo aiempina vuosina esitelleet kestovaippojen huoltoa ja käyttöä sekä kertoneet kestovaippalainaamoista. Heillä on erinomainen, armollinen asenne kestoilua kohtaan, mikä on omiaan normalisoimaan kestoilua — yksikin kestovaippa päivässä on 365 vaippaa vuodessa!

Titta ja Thomas ostavat myös paljon lastenvaatteita ja tavaroita käytettynä. Muun muassa tällä tavoin he edistävät
kiertotaloutta laajemminkin ja normalisoivat arjen ekologisia tekoja laajalle yleisölle. Ikilomalla YouTube-kanavalla on 47,3t tilaajaa

Tänä vuonna, Titan ja Thomasin odottaessa kolmatta vauvaa, Titta kertoi ”Mitä vauva tarvitsee?”-videolla
millaisia kestovaippoja oli hankkinut vauvaa varten, ja miten vauvan vaipanvaihtopiste kannattaa rakentaa.
Titan vilpitön ihastus pienen pieniä kestovaippoja kohtaan oli käsinkosketeltavaa ja samaistuttavaa! 
Vaipanvaihtopisteessä huomion kiinnitti myös pestävät liinat —
perinteinen pyllynpesu on oiva vaihtoehto
kertakäyttöisille kosteuspyyhkeille.

Kodin kestot ry:n hallitus myöntää vuoden 2022 kestoteko -palkinnon Ikilomalla YouTube-kanavalle ansiokkaasta työstä kestoilun ja ekologisen elämäntavan edistämisen eteen. Paljon onnea Titta ja Thomas!

Vuoden 2022 kunniamaininta NALLE kestoille

NALLE kestot on kehittänyt Rento vaipattaja -vuokrauspalvelun, jonka tarkoituksena on tarjota perheille mahdollisuus vuokrata kestovaippoja koko vaippaiän ajalle. Vaippojen vuokraaminen on Suomessa vielä melko harvinaista, ainakin tässä laajuudessa. Rento vaipattaja -palvelu tukee toiminnallaan kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteita.

Yhteiskuntana meidän on opittava säästämään luonnonvaroja ja luotava rakenteita tätä tukemaan. Rento vaipattaja -palvelu on juuri tällainen palvelu, jonka soisi olevan joka kunnassa edullisena kunnan tuottamana palveluna kaikille tarjolla. Kestovaippailun aloituskustannukset saattavat tuntua liian suurilta, ja kaikki innovaatiot kestovaippojen kokeilun tukemiseksi ovat erittäin tärkeitä.

Kodin kestot ry:n hallitus myöntää vuoden 2022 Kestoteko -kunniamaininnan NALLE kestoille ansiokkaasta työstä kestoilun ja kiertotalouden edistämisen hyväksi. Onnea NALLE kestot!

Lue lisää:

Pienet kestotassut -kestokäsipyyhkeitä päiväkodissa!

Testissä ihanat Mother-ease kestovaipat

Testissä Wouwoun kestovaipat

Testissä menkkapikkarit!

Kestävät valinnat – ihmepilleri onnellisuuteen?

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kodin kestot tutuksi!

Kodin kestot ry toimii sekä kestotuotteiden tunnetuksi tekijänä että harrastejärjestönä. Monesti toiminnassa nämä kaksi yhdistyvät.

Vuoden Kestoteko 2023: Vaatelaastari

Kodin kestot ry on jakanut vuodesta 2009 lähtien Vuoden Kestoteko -tunnustusta, jolla yhdistys on halunnut nostaa esille rohkeita tekoja kestävämmän