Kestomessut 2022 ohjelma on nyt julkaistu

kestomessut järjestetään tänä vuonna 6.10.–9.10.2022 ja Facebook -ryhmä nimeltä Kestomessut: Messuareena. Messujen ohjelma on nyt julkaistu!
Kestomessut ohjelma

Kodin kestot ry lanseerasi viime vuonna uuden virtuaalisen tapahtuman: Kestomessut. Messut järjestetään tänä vuonna toista kertaa ja suuren suosion vuoksi niiden kestoa päätettiin pidentää yhdellä päivällä. Tapahtuma-aika on siis tänä vuonna torstaista sunnuntaihin 6.10.–9.10.2022 ja tapahtuma-alustana toimii Facebook -ryhmä nimeltä Kestomessut: Messuareena.

Kestomessut ohjelma

Messujen live-ohjelma

To 6.10.

Tapahtuma käynnistyy, tervetuloa!

klo 18 Minäkö kestoilija? Johdanto kestoilun maailmaan. Mitä tarkoittaa kestoilu? Mitä erilaisia kestotuotteita on olemassa ja miksi niitä kannattaa käyttää? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tässä livessä. Tule kuulolle FB-liveen.

Pe 7.10.

klo 10 Kestokahvit: vapaamuotoista jutustelua samanhenkisten ihmisen kanssa. Tule mukaan Meetiin tästä!

klo 16.30 Yhteisöjäsenten Meet & Greet — tule tapaamaan Kodin kestojen yhteisöjäseniä! Yrittäjät kertovat itsestään, yrityksestään ja tuotteistaan. Kuulijat voivat myös esittää kysymyksiä sekä viime hetken toiveita messuille. Tule mukaan Meet-tapaamiseen!

Klo 17.30 Kestovaippailun ABC — tietoa aloittelijoille. Mitä ovat kestovaipat? Miten niitä käytetään, pestään ja säilytetään? Mitä tarkoittaa vaippaimu ja miksi niitä on erilaisia? Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja kysymään kestovaipoista FB-liveen.

klo 19.00 KiVo: Kierrätysvalmennusta arjen ekotekoihin. Vierailijaluennoitsijana Kaisa Suomen kierrätysvoimalta. Tietoa mm. kaikkialla Suomessa annettavasta kierrätysvalmennuksesta, jätteen vähentämisestä ja jätehuollon palveluihin tulevista muutoksista. Tule mukaan tästä linkistä. Meet nauhoitetaan ja julkaistaan tapahtumassa myöhempää katselua varten.

La 8.10.

klo 9.30 Unelmapaja — Käydään yhdessä läpi yhdistyksen jäsenkyselyn tuloksia ja visioidaan yhdistyksen tulevaisuutta. Tule mukaan kertomaan omia ajatuksiasi yhdistyksen toiminnasta! Keskustelu tapahtuu Meetissä.

Klo 12 Kestokahvit: vapaamuotoista jutustelua kestoilusta, messuista tai muista mieleen tulevista aiheista Meetissä!

Klo 13 Kestosidepaja. Etäompelupajassa valmistetaan yhdessä pestävä ja kestävä kestoside. Pajaan osallistuaksesi tarvitset ompelukoneen ja materiaalit: pul- ja imukangas sekä ihoa vasten tuleva materiaali ja kiinnitysosat. Voit tilata materiaalit kahteen siteeseen myös verkkokaupastamme. Tilaukset viimeistään ke 27.9., jotta tarvikkeet ehtivät perille ennen tapahtumaa. Paja järjestetään Meetissä.

Klo 14.30 Mitä ovat kuukautiskestot — Kokemuksia kestositeistä, kuukupeista ja menkkapikkareista. Tässä livessä pääset tutustumaan erilaisiin kuukautiskestotuotteisiin ja keskustelemaan niiden käyttökokemuksista. Tule mukaan juttelemaan Meettiin!

Klo 15.30 Yövaipatus — Sinin kestokauppa & NALLE kestot & Ekorren puoti fb-livessä

klo 18 Kestovaippailun haasteet — BabyDot ja tukihenkilöt vastaamassa osallistujien kysymyksiin. Käydään läpi yleisimpiä kestovaippailuun liittyviä haasteita ja etsitään yhdessä ratkaisut kaikkiin kestoilupulmiin! Mukaan Meetiin pääset tästä.

Su 9.10.

Klo 13 Sukkien parsintapaja. Etäompelupajassa parsitaan sukkia ja keskustellaan vaatteiden korjaamisesta. Ota valmiiksi paikattavat sukat tai muut villavaatteet sekä paikkauslankaa ja tylppä silmäneula. Paja järjestetään Meetissä.

klo 15 Kestokahvit: vapaamuotoista jutustelua mm. kestoilusta, messuista ja perhe-elämästä. Tule jutulle Meetiin tästä!

Klo 16 Vuoden kestoteon 2022 julkistaminen. Kodin kestot valitsee vuosittain jonkin merkittävän innovaation, kestoteon tai -toimijan, joka on toiminnallaan edistänyt kestotuotteiden tunnettuutta tai käyttöä. Tule kuulemaan kuka saa Vuoden kestoteko palkinnon vuonna 2022 fb-liveen!

klo 18 Mothers in Business: Kestoilu ja työelämä. Vierailijana Hanna Mothers in business-verkostosta. Vapaamuotoista keskustelua kestoilusta ja työelämästä. Tule Meetiin tästä.

Live-ohjelman lisäksi ryhmässä tapahtuu paljon muutakin koko neljän päivän ajan. Luvassa on mm. videoita taaperon vaipatuksesta, erilaisista vaippatyypeistä ja vinkkejä vaippavikojen tunnistamiseen BabyDotin yrittäjältä sekä pikkuvikaisten lasten vaatteiden korjauksesta Perhepuoti Onnenhetkiä:ltä. Kannattaa seurailla tapahtuma-areenan seinää sekä suosikkeja koko tapahtuman ajan, ettet missaa parhaita uutuuksia, vinkkejä ja messutarjouksia!

ompelupaja

Kestomessut järjestää Kodin kestot ry ja yhteisöjäsenet

Yli puolet yhdistyksemme yhteisöjäsenistä innostui osallistumaan messuille tänäkin vuonna. Mukana ohjelmaa tuottamassa, iloista messufiilistä luomassa sekä tottakai huikeita messutarjouksia tarjoamassa ovat:

Myllymuksut

Perhepuoti Onnenhetkiä

Royal kestot

BabyDot

Ekorren puoti

Lavender Snooze

Tuttimaakari

NALLE kestot

Sinin kestokauppa

Pipoiksi

Tirsokas

GreenDeal

Tervetuloa mukaan Kestomessuille!

Klikkaa osallistumisesi myös Facebook -tapahtumaan, niin saat muistutuksen messujen alkamisesta!

Lue lisää

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kestoviikonloppu 24.-26.11.2023

Kodin kestot ry:n yhteisöjäset järjestävät Kestovaippakirppis ja -tuki -fb-ryhmässä Black friday -viikonloppuna Kestoviikonlopun! Hulinoilla on mahdollisuus täyttää joululahjapaketit kestävillä ja pestävillä tuotteilla sekä ekologisilla luontoa kunnioittavilla vaihtoehdoilla. 

Vuoden Kestoteko 2023: Vaatelaastari

Kodin kestot ry on jakanut vuodesta 2009 lähtien Vuoden Kestoteko -tunnustusta, jolla yhdistys on halunnut nostaa esille rohkeita tekoja kestävämmän arjen puolesta. Kodin kestot ry

Tule mukaan Kestomessuille!

Kestomessut järjestetään jälleen 6.-8.10.2023 🥳 Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävillä virtuaalimessuilla on luvassa tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa, tietoa erilaisista uudelleen käytettävistä tuotteista, ompelupajoja, kestohenkistä keskustelua sekä