Tukitoiminta

Kodin kestot ry tarjoaa monipuolista apua ja tukea kestovaippojen ja muiden kestotuotteiden käyttöön.

Tukihenkilö voi auttaa sinut alkuun kestoilutaipaleella tai opastaa jo kokeneempaa ongelmatilanteissa. Tukihenkilön kanssa voi pohtia omaa tilannetta ja itselle sopivaa kestoilutapaa.

Tukihenkilö voi esimerkiksi neuvoa jo perheessä olevien vaippojen käyttöä tai voit pyytää opastusta ennen vauvan syntymää, vastasyntyneen vaipatukseen tai kestoilun aloittamiseen isomman lapsen kanssa. Tukihenkilöt auttavat myös muiden kestotuotteiden kanssa, kuten intiimihygieniaan tai kodin päivittäisiin kestotuotteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Kodin kestot ry:n tukihenkilöt tulevat mielellään kertomaan kestovaipoista ja muista kestotuotteista esimerkiksi perhekahviloihin, neuvoloihin ja lapsiperhetapahtumiin.

Opastusta on mahdollista saada monin tavoin: sähköpostilla, puhelimitse, virtuaalisesti etäyhteydellä tai kasvotusten. Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella ja ohjaamme pyyntösi suoraan lähimmälle tukihenkilölle, joka on sinuun yhteydessä.

Tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia ja toiminta on maksutonta.

Mitä apua tukihenkilö voi tarjota minulle?

Miten saan apua?

Tukipyyntölomake

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Halutessasi voit tässä kertoa tarkemmin tilanteestasi.

Yhdistys ylläpitää noin kahtakymmentä kestotuotelainaamoa ympäri Suomen. Kestotuotelainaamoista voi lainata erilaisia tuotepaketteja: kestovaippoja, kuivaksiharjoittelutuotteita, intimiihygienian kestoja ja kodin kestoja. Lisäksi lainaamoista voi löytyä tsi-ihmisille neppipressejä ja kaavakansioita.  Lainattavat tuotepaketit ovat kattavia, n. IKEA-kassillinen erilaisia tuotemerkkejä ja tuotetietoutta.

Tuotteita saat sovittaaLainaamonhoitaja opastaa kestotuotteiden käyttämiseen liittyvissä asioissa tarvittaessa vaikka kädestä pitäen. 

Tukihenkilölista

Jos paikkakunnallasi ei ole omaa tukihenkilöä voit katsastaa lähiseutujen paikkakunnilta sopivaa henkilöä tai olla yhteydessä virtuaalitukea antaviin tukihenkilöihimme. 

Akaa
 • Miisa Levänen, Akaa/Toijala (miisa.levanen@gmail.com). Opastaa kestovaippailuun ja kuukautiskestoiluun Akaan alueella. Opastaa sovitusti kotonaan, neuvoja tarvitsevan kotona tai muualla. Myös esittelyt perhekerhoissa jne. onnistuu.
 • Anna Holopainen, Espoo/Olari, puh.0407518805 (sorvali@msn.com). Opastaa monipuolisesti kestovaippailusta kodin kestoiluun. Treffit voidaan sopia vaikka Ison Omenan kirjastoon, josta löytyy kirjaston omat lainaamovaipat. Pyydä myös esittelyä etänä, kerhoihin, perhekahviloihin yms.
 • Saija Simola, Espoo/Suur-Tapiola (simola.saija@gmail.com), auttaa mielellään kestovaippailun alkuun ja kokeilemaan kestovaippoja matalalla kynnyksellä. On tehnyt itse villavaippoja- ja imuja, ja käytössä monenlaisiavaippoja. Hän tarjoaa myös opastusta kodin kestoiluun. Treffit voi sopia esim. kahvilaan, leikkitilaan, asukaspuistoon tms. Suur-Tapiolan alueella.
 • Sinikka Niemelä (niemela.sini@gmail.com) toimii tukihenkilönä Siuntio-Kahvimaa -akselilla ja opastaa mm. kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa ja kodin kestoilussa. Opastukset myös Lohjan ja Nummelan keskustoissa ja Espoossa, esim. Iso omena tai Espoon keskus. Opastusta myös Whatsapin kautta.
 • Emmi Silvennoinen, Helsinki/Pakila (emmi.silvennoinen@hotmail.com) tarjoaa opastusta mm. kestovaippailussa, päiväkotikestoilussa, kuivaksiopettelussa ja kuukautiskestoilussa. Neuvonnan lisäksi hän mielellään järjestää kestovaippaesittelyjä ja ompelupajoja.
 • Liisa Karvonen (lirmukka@hotmail.com) opastaa sovitusti kestovaippailusta, kuukautiskestoilusta ja kodin kestoilusta joko kotonaan, neuvoja tarvitsevan kotona tai muualla. Myös esittelyt perhekerhoissa jne. onnistuu.
 • Kaisa Sternberger (kaisa.sternberger@gmail.com) opastaa kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa ja kodin muussa kestoilussa sekä etänä, että kasvotusten. Häneltä voi myös tiedustella ompelupajan järjestämisestä.
 • Katja Koivisto, toimii lisäksi Turussa, 0408715322. (koivistonkatja@gmail.com) Auttaa mielellään kestovaippailun alkuun, taaperon vaipattamisessa ja kuukautiskestoilussa. Treffit voidaan sopia hänen kotiin tai kohtuullisen matkan päähän Piikkiöltä julkisilla kuljettaessa. Myös puhelimitse tai sähköpostitse neuvominen onnistuu. Pyydä myös esittelyä kerhoihin, perhekahviloihin yms.
 • Anu Kyllönen (kajaani@kodinkestot.fi) opastaa sovitusti joko kasvotusten tai etäyhteyksin. Kestovaippojen lisäksi tarjoaa tukea intiimikestoiluun ja kodin kestotuotteisiin. Esittelyt yleisölle esimerkiksi perhekerhoissa ja perhevalmennuksessa sekä teemaan sopivissa tapahtumissa onnistuvat.
 • Oona Taivalmäki (1997.oona@gmail.com) opastaa kestovaippailussa ja kuivaksiopettelussa, kuukautiskestoilussa ja kodin kestoilussa. Ota Oonaan yhteyttä sähköpostitse tai facebookissa. Neuvonta Kangasalan alueella tai tarvittaessa whatsapp-videopuhelukin onnistuu.
 • Erika Keto (erika.keto@gmail.com) opastaa kestovaippailun alkuun vastasyntyneestä taaperon vaipattamiseen asti. Hän tarjoaa neuvontaa etänä tai kasvotusten.
 • Sini Suutari (sini.h.suutari@gmail.com) on valmis ohjaamaan kestovaippailuun, kuukautiskestoiluun ja kodin kestoiluun. Tapaamiset järjestetään ensisijaisesti opastettavan kotona tai sovitusti tukihenkilön luona. Sini voi myös pyydettäessä pitää perehdytyksiä yleisölle esimerkiksi perhekahvilassa, kerhossa tai perhevalmennuksessa.
 • Tiina Rauhavirta, Kuopio/Pihkainmäki. Tiinalla on kokemusta on eri vaippatyypeistä ja -merkeistä kolmen täyskestotetun lapsen myötä. Lähi- ja etätuki sekä esittelyt esimerkiksi perhekerhoissa onnistuvat. Tiina toimii myös Kuopion kestotuotelainaamon hoitajana ja tarjoaa opastusta myös kuukautiskestoilussa, kuivaksiopettelussa ja kodin muussa kestoilussa. Ota yhteyttä Tiinaan yhteydenottopyyntölomakkeen kautta.
 • Doris Tuohimaa (doris.tuohimaa@gmail.com / 0408679805) tarjoaa neuvontaa mm. kestovaippailusta, kuukautiskestoilusta ja kodin kestoilusta koko Lapin alueella. Tapaamiset vain Meri-Lapin alueella, ensisijaisesti akselilla Kemi-Tornio tai etänä.
 • Tytti Salonen opastaa kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa ja kodin kestoilussa etänä tai kasvotusten. Häneltä voi myös pyytää kestovaippaesittelyä tai ompelupajan järjestämistä. Yhteydenotot yhteydenottopyyntölomakkeen kautta.
 • Outi Kolhonen (outi.kolhonen@gmail.com) opastaa mm. kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa ja kodin kestoilussa ja tekee myös kestovaippaesittelyjä. Tapaamiset onnistuu etänä tai kasvotusten.
 • Sinikka Niemelä (niemela.sini@gmail.com) toimii tukihenkilönä Siuntio-Kahvimaa -akselilla opastaen kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa ja kodin kestoilussa. Hän tarjoaa opastusta myös Lohjan ja Nummelan keskustoissa ja Espoossa, esim. Iso omena tai Espoon keskus.
 • Erika Keto (erika.keto@gmail.com) opastaa kestovaippailun alkuun vastasyntyneestä taaperon vaipattamiseen asti. Hän tarjoaa neuvontaa etänä tai kasvotusten.
 • Erika Keto (erika.keto@gmail.com) opastaa kestovaippailun alkuun vastasyntyneestä taaperon vaipattamiseen asti. Hän tarjoaa neuvontaa etänä tai kasvotusten.
 • Sinikka Niemelä (niemela.sini@gmail.com) toimii tukihenkilönä Siuntio-Kahvimaa -akselilla opastaen kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa ja kodin kestoilussa. Hän tarjoaa opastusta myös Lohjan ja Nummelan keskustoissa ja Espoossa, esim. Iso omena tai Espoon keskus.
 • Nenni Koskela (jennimaria.koskela@gmail.com /0451593071) Toimii tukihenkilönä Porin alueella. Varmiten saa kiinni whatsapp-viestillä, mutta voi laittaa myös sähköpostia tai tekstiviestin. Hän voi tarjota tukea kestovaippailun aloittamiseen tai myöhemmässä vaiheessa ilmaantuviin ongelmiin, kuukautiskestoiluun sekä kodin kestotuotteiden kanssa.
 • Jessica Kiuru puh. 0445005310 tarjoaa opastusta matalalla kynnyksellä kestovaippailun aloitukseen tai ongelmatilanteisiin. Hän toimii samalla Riihimäen kestovaippalainaamon pitäjänä, joten hänen kauttaan saa myös lainattua vaippapaketteja. Tapaamiset järjestetään kasvotusten.
 • Anniina Leviäkangas (anniina.leviakangas@gmail.com) opastaa mm. kestovaippailussa, päiväkotikestoilussa ja kodin muussa kestoilussa. Opastus järjestetään avustettavan kotona tai Anniinan kodissa. Myös etäopastukset ja kestovaippaesittelyt onnistuu.
 • Emmi Annala (emmi.annala@hotmail.com) opastaa mm. kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa ja kodin muussa kestoilussa. Tapaamiset onnistuu etänä tai kasvotusten.
 • Sinikka Niemelä (niemela.sini@gmail.com) toimii tukihenkilönä Siuntio-Kahvimaa -akselilla opastaen kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa ja kodin kestoilussa. Hän tarjoaa opastusta myös Lohjan ja Nummelan keskustoissa ja Espoossa, esim. Iso omena tai Espoon keskus.
 • Sinikka Tierna puh. 0405552838 (tampere@kodinkestot.fi) opastaa etänä tai kasvotusten kestovaippailussa, kuukautiskestoilussa tai kodin kestoilussa. Hän järjestää mielellään myös kestovaippaesittelyjä.
 • Katja Koivisto, toimii lisäksi Turussa, 0408715322. (koivistonkatja@gmail.com). Auttaa mielellään kestovaippailun alkuun, taaperon vaipattamisessa ja kuukautiskestoilussa. Treffit voidaan sopia hänen kotiin tai kohtuullisen matkan päähän Piikkiöltä julkisilla kuljettaessa. Myös puhelimitse tai sähköpostitse neuvominen onnistuu. Pyydä myös esittelyä kerhoihin, perhekahviloihin yms.
 • Erika Keto (erika.keto@gmail.com) opastaa kestovaippailun alkuun vastasyntyneestä taaperon vaipattamiseen asti. Hän tarjoaa neuvontaa etänä tai kasvotusten.
 • Katja Luoma opastaa etänä tai kasvotusten mm. kestovaippailussa, vauvojen vessahätäviestinnässä ja päiväkotikestoilussa. Katja toimii myös Vantaan lainaamonhoitajana. Häneen voi ottaa yhteyttä yhteydenottopyyntölomakkeen kautta.
 • Aulikki Etelärinne (likihama@hotmail.com) järjestää Varkaudessa kestovaippatapaamisia ja osallistuu mielellään perehdyttämiseen sekä luennoi suuremmallekin yleisölle mm.kestovaippailusta, kuukautiskestoilusta tai aikuisten kestovaippailusta. Hän auttaa mieluiten asiakkaan kotona tai vaikkapa perhekerhossa ja antaa tukeaan etänä. Hän myös järjestää ompelupajoja ja tekee kestovaippaesittelyjä.
 • Liisa Karvonen (lirmukka@hotmail.com) opastaa sovitusti kestovaippailusta, kuukautiskestoilusta ja kodin kestoilusta joko kotonaan, neuvoja tarvitsevan kotona tai muualla. Myös esittelyt perhekerhoissa jne. onnistuu.

Virtuaalituki

Facebookista löydät myös Kodin kestot ry:n ylläpitämiä tukiryhmiä. Liity mukaan alhaisella kynnyksellä!

Kestovaippakirppis ja -tuki (Kodin kestot ry) -ryhmä on tarkoitettu kaikille kestovaippailusta kiinnostuneille. Ryhmässä kirppistellään vaippoja ja muita kestotuotteita ja tukihenkilöt neuvovat ja opastavat vaippa-asioissa.

Siirry ryhmään

Kuukautiskestoilu (Kodin kestot ry) -ryhmä on kaikille kuukautiskestoilusta kiinnostuneille. Asiaa mm. kuukupeista, menkkapikkareista ja kestositeistä.

Siirry ryhmään

Kestotuotteiden TSI-paja (Kodin kestot ry) -ryhmässä saa ohjeita, vinkkejä ja apua kestotuotteiden ompeluun.

Siirry ryhmään

Aikuisten kestovaipat (Kodin kestot ry) -ryhmä on tarkoitettu vertaistueksi ja keskustelukanavaksi aikuisten kestovaippoja käyttäville ja niistä kiinnostuneille.

Siirry ryhmään

Kodin kestot ry:n aktiivit – ryhmä on tarkoitettu yhdistyksen aktiivisille jäsenille ja tukihenkilöille ympäri Suomen. Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille, tervetuloa mukaan!

Siirry ryhmään