Vuoden 2021 kestoteko on julkistettu!

Vuoden 2021 kestoteko on nyt julkistettu. Lue tästä artikkelista kuka tunnustuksen sai ja minkä kestotuotteita edistävän teon ansiosta.
vuoden kestoteko

Vuoden kestovaippateko on nyt vuoden kestoteko

Vuoden kestovaippateko -tunnustusta on jaettu vuodesta 2009 lähtien, jolloin sen sai Kela äitiyspakkausvaippoineen. Tänä vuonna palkinto on muutettu vuoden kestoteko -nimiseksi, jotta voimme paremmin huomioida kaikki kestotuotteisiin liittyvät, uraauurtavat teot.

Vuoden 2021 kestoteko julkaistiin virtuaalisilla kestomessuilla

Kodin kestot ry:n hallitus myöntää vuoden 2021 kestoteko -tunnustuksen Snowcottonin ja Sinin Kestokaupan Romutuskampanjalle . Hallitukselle tuli monta hyvää ehdotusta vuoden kestoteoksi. Moni yhdistyksen jäsen ehdotti juuri romutuskampanjaa palkinnon saajaksi.

Kun kestovaippa poistui vuonna 2018 Kelan äitiyspakkauksesta, on käytettyjen vaippojen markkinoille tullut vuosittain noin 40 000 vaippaa vähemmän. Tämä on vaikuttanut merkittävästi hyväkuntoisten, käytettyjen vaippojen määrään. Nykyisin käytetyt vaipat ovatkin yhä huonokuntoisempia.

Romutuskampanjassa tarkoituksena on uudistaa Suomessa liikkuvaa käytettyjen vaippojen vaippakantaa. Lähettäessään Sinin Kestokauppaan paketillisen käytettyjä vaippoja saa romutuspalkkiona 10 % alekoodin Snowcottonin verkkokauppaan. Sinin Kestokaupan yrittäjä Sinikka Niemelä tutkii tarkkaan, ovatko vaipat roskiskamaa vai saisiko niistä jotain hyötykäyttöön.

Romutuskampanjan avulla moni kestoilija välttyy huonokuntoisilta hutiostoksilta. Erityisesti aloittelijalle on tärkeää, että vaipat ovat ehjiä ja toimivia, hyväkuntoisia ja pitäviä. Tällöin kestovaippojen käyttö vauvalla ei lopu harmillisiin hutiostoksiin.

Lämpimät onnittelut Snowcottonin Marianne Fredrikssonille ja Sinin Kestokaupan Sinikka Niemelälle!

kestoteko

Toinenkin kestoteko ansaitsee tunnustuksen

Vuoden kestoteon lisäksi hallitus päätti myöntää kunniamaininnan Nalle kestojen tyytyväisyystakuulle . Nalle kestot myöntää yhden kuukauden tyytyväisyystakuun sekä uusiin että käytettyihin kestovaippoihin. Tämä madaltaa kynnystä kokeilla kestovaippoja.

Käytettyjä vaippoja voi myös myydä yrittäjälle takaisin. Yrittäjä tarkistaa ja huoltaa vaipat. Tämän jälkeen ne myydään edelleen Nalle -kirppiksellä. Onnittelut myös Nallen Anu Puikkoselle!

Lue lisää:

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kodin kestot tutuksi!

Kodin kestot ry toimii sekä kestotuotteiden tunnetuksi tekijänä että harrastejärjestönä. Monesti toiminnassa nämä kaksi yhdistyvät.

Kestoilusta apua kuukautisköyhyyteen

Hiekkaa, sanomalehtiä, vessapaperia, sukkia tai eilinen terveysside alushousuissa. Kuukautissuojina käytetään sitä, mitä sillä hetkellä on saatavilla.  Kukapa meistä ei olisi joskus kuukautisten alkaessa huomannut, että

Vuoden kestoteko 2022

Kodin kestot ry:n hallitus palkitsee vuosittain Vuoden kestoteon. Tänä vuonna hallitus halusi valinnassaan painottaa kestoilua esille tuovia somekanavia.

Vuoden 2020 kestovaippateko

Kestovaippaviikon lopun lähestyessä julkistamme vuoden kestovaippateon saajan! Kodin kestot ry:n hallitus on päättänyt myöntää perinteisen vuoden 2020 kestovaippateon tunnustuksen BabyDot tmi:lle. BabyDotin nimi tuli esille