Testissä Wouwoun kestovaipat

Julkaisu on tehty yhteistyössä Wouwoun kanssa ja testivaipat on saatu yhdistyksen käyttöön blogi- sekä somenäkyvyyttä vastaan,

Ihmiset ja tarina vaippojen takana

Wouwou-merkin takaa löytyvät ystävykset Elina ja Hanna, jotka ovatkin ammattiensa puolesta oikeita tekstiilialan mestareita. Elina tutustui kestoihin omien lastensa kautta ja sai hyvän läpileikkauksen saatavilla olevaan tarjontaan. Hän huomasi että yksinkertaisimmillaan vaippailu voisi toimia hyvän kuorivaipan, sekä nopeasti kuivuvien imujen kanssa. Tuotekehittely vaati lisäpanostusta ja siihen ryhtyi Elinan kanssa hänen ystävänsä Hanna. Yhdessä he halusivat kehittää vaipan, joka on kestävä, tyylikäs, kuivuu nopeasti, eikä vielä liikaa tilaa pyykkinarulla tai kaapissa. Monen kaavanmuutoksen, testikierroksen ja tuotekehityksen kautta markkinoille saatiin uudenlainen vaippa!

Näin syntyi Wouwoun anatomisesti erinomainen kuorivaippa sekä siihen hauskasti tarralla kiinnitettävä viuhkamainen monikerroksinen runsas imu. Kuorivaipan materiaali on hieman erilainen kuin PUL-vaipoissa, sillä siihen on käytetty teknisistä vaatteista tutumpaa termoplastista polyuretaania (TPU), Vaipan pintamateriaalina on polyesteri pienellä elastaanisidoksella höystettynä, mutta vedenpitäväkalvo on edellä mainittu tekninen kangas. Käytössä tämän huomaa siitä, että tekninen kangas hengittää paremmin ja haihduttaa kosteaa ilmaa, aivan kuten urheilutakki, mutta se ei päästä kuitenkaan kostetutta lävitse. Tästä syystä vaippa voi tuntua käteen hieman viileältä, mutta se ei ole kuitenkaan märkä eikä kastele vauvan vaatteita, Oikeastaan itse pidin sitä tavallaan merkkinä siitä, että vaippa onkin aika vaihtaa.

Vaippa on myös muodoltaan vähän erilainen verrattuna muihin markkinoilla oleviin kuoriin ja siinä näkyy selkeästi ammattikaavoittajan kädenjälki. Anatomisesti se jättää lonkille vapaan liikkumatilan eikä purista reisien herkkää ihoa. Itse olen tottunut tiiviisiin jalanteihin vaipoissa, joten jännitin hieman tuleeko tällä ratkaisulla ohivuotoja. Vielä mitä, yhtään kertaa testijakson aikana ei käynyt vahinkoa. Imu nappaa tutokset varmasti sisäänsä ja vauvan on mukava liikkua vaipassa.

Wouwou merkin omat, patentodut imut ovat todella runsaat ja imuisat, meidän keskivertokastelijalle jopa päiväkäytössä lähes liiankin tehokkaat! PGuard-imu koostuu kuudesta kerroksesta: päällimäisen imun kankaana on coolmaxinakin tunettu kuivapintainen polyesteri muiden kerroksen ollessa bambua ja puuvillafroteetasuhteessa 40/60%. Kokeilin että imun saa kiinnitettyä myös märkäpintaiseksi laittamalla sen toisinpäin. Kiinnityksenä vaipassa on pehmeä tarranauha, ja siinä on paljon joustovaraa.

Kerroksista johtuen vaippaan saa taitettua lisäboostia ilman että joutuu lisäämään uutta imua. Testasin tätä imua myös yökäytössä, ja se riitti aivan erinomaisesti. Meillä tosin ei pääsääntöisesti enää herätä syömään joten kastelunmäärä vähenee. Imun viuhkamainen rakenne mahdollistaa myös sen tosi nopean kuivumisen. Vaipassa viuhkalla saa levitetttyä imua vaipan takaosassa, mikäli on tarvetta.

Kuorivaippaa sekä imuja on saatavissa koossa 1, joka menee valmistajan mukaan n.4-8kg lapselle sekä koossa 2, jonka kerrotaan istuvan parhaiten n.9-14kg painoiselle lapselle. Käytännössä nämä kaksi kokoa riittävät lapselle siis koko vaipatusiän.

Käyttökokemuksia

Meidän perheen testattava oli vaippojen saapuessa välikokoa; ei aivan 9kg, mutta kuitenkin yli 8. Pienempi koko sopi käytössä noin viikon ajan, kunnes masunympärys otti vastaan. Vaippa istui napakasti, mutta ei kuitenkaan puristanut ja kuten aiemmin totesin, niin väljyys jalanteissä antoi taaperolle ihanasti liikkumatilaa. Koossa 2 kiinnitystarrat saikin vetää hieman kireämmälle, mutta vaipan selänpuolella oleva kuminauha tuo siihenkin mukavasti joustoa.

Vaippa oli helppo pukea päälle kun imu oli kiinni kuoressa ja tarrat sai nopeasti kiinni, erillistä asettelua ja mallausta ei tarvinnut. Vaippaa vaihdettaessa imun sai kätevästi irti kuoresta, joten tämän vaipan kanssa kestoilu on todella yksinkertaista. Vaippakokonaisuus imuineen on mielestäni myös kustannustehokas, sillä yksi kuori ja kolme imua maksavat tällä hetkellä (5/22) 39e, ja tuplasetti (2 kuorta ja kuusi imua) 95e sekä erittäin riittoisa 6 kuorta plus 18 imua 285e. Ajattele, että keskimäärin 30-40 vaippapaketin hinnalla voit kestoilla yli puolet vauvan vaippaelämästä!

Suosittelen tutustumaan vaippamerkkiin! Wouwou on myös Kodin kestojen y-jäsen. Edit: Wouwou on loppenut toimintansa vuoden 2023 loppuun. Kiitos yhteistyöstä!

www.wouwou.fi/

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Testissä ihanat Mother-ease kestovaipat

Ostin BabyDotin kautta keväällä Mother-ease-merkkisen Wizard Duo kuorivaipan ja siihen neppareilla kiinni tulevan imun. Myöhemmin sain testiin merkin Wizard Uno all-in-one vaipan, jossa on imu

Neulo villahousut Ekorren ohjeella

Villahousut lämmittävät talvella ja ovat hengittävät kesällä. Nappaa talteen Ekorren kestopuodin ohjeet villahousujen neulomiseen.