Edulliset kestovaipat ‒ vinkkejä kestovaippojen hankintaan

Miten hankkia edulliset kestovaipat? Lue Babydot -yrittäjän parhaat vinkit kestovaippahankintoihin.

Kestovaippoihin saa upotettua sievoisen summan rahaa, jos hankkii kaikki uutena. Tässä ”Edulliset kestovaipat ‒ vinkkejä kestovaippojen hankintaan” -artikkelissa kerromme, miten kestovaippoja voi hankkia pienellä budjetilla. Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Kodin kestot ry:n yhteisöjäsen, BabyDot -yrityksen omistajan, Diana Tulea Waltonin kanssa.

Uudet vai käytetyt kestovaipat?

Moni kestovaippailua aloittava pohtii voiko kestovaippoja ostaa käytettynä vai olisiko parempi hankkia kaikki uutena. Ajatus käytetyistä kestovaipoista saattaa myös ällöttää. Eihän kukaan osta pikkuhousujakaan käytettynä.

Uudet kestovaipat maksavat merkistä riippuen noin 15‒25€/kpl. Täyskestoiluun tarvitaan vaihto- ja pesuvälistä riippuen noin 20‒30 vaippaa, jotta ne ehtii pestä ja kuivata ennen seuraavaa käyttökertaa. Kestovaippailu uutena hankituilla vaipoilla saattaa siis muodostua melko hintavaksi vaihtoehdoksi. Varsinkin, jos vaippoja käyttää niiden elinkaaren aikana vain yksi lapsi. Se ei myöskään ole juurikaan sen ekologisempaa kuin kertakäyttövaippojen käyttö.

Kestovaipat kestävät usean lapsen käytön. Myymällä käytetyt vaipat eteenpäin saa vaippailun kustannuksia hillittyä huomattavasti. Muun muassa näistä syistä kestovaipat kannattaa kierrättää. Kierrättämisen lisäksi vaipatuskuluissa voi säästää muillakin keinoilla. Niistä kerromme lisää myöhemmin tässä jutussa.

BabyDot korjaa ja myy käytettyjä kestovaippoja

BabyDot on perheyritys, jonka toiminnan kulmakiviä ovat helppous, edullisuus, ekologisuus sekä huti-ostosten välttäminen. Jälleenmyynnin lisäksi BabyDot korjaa ja myy käytettyjä kestovaippoja.

Omien huti-ostojensa jälkeen yrittäjät päättivät antaa lupauksen, että jokainen uuteen kotiin lähtevä vaippa on ehdottomasti käyttökuntoinen. Tarrat, nepparit, kuminauhat ja kangas käyvät läpi tarkan syynin ennen myyntiä.

Nämäkin Onnikkaan yövaipat ovat saaneet lisää käyttöikää BabyDotin käsittelyssä. Reisien ja selän kuminauhat vaihtamalla vaipat ovat valmiita taas käyttöön.

Aloittelijalle erilaiset vaipat, imut, niiden pesu ja säilytys saattaa aiheuttaa päänvaivaa ja kuulostaa työläältä. BabyDot haluaa tehdä kestovaippojen kokeilusta mahdollisimman helppoa kaikille. Hinnan ei myöskään tulisi olla este kestojen kokeiluun. Siksi yksi yrityksen johtavista arvoista on edullisuus.

BabyDotin yrittäjä Diana Tulea Walton jakaa parhaat vinkkinsä, miten hankkia edulliset kestovaipat:

1. Edulliset kestovaippamerkit.

Yksi tapa säästää rahaa vaippaostoksilla on ostaa vaipat uutena edullisemmilta merkeiltä. Kaikilla ei ole aikaa tai halua kiertää kirppareita hyväkuntoisia kestovaippoja etsimässä.

Moni aloittelija saattaa myös olla epävarma vaippojen kunnosta. Mistä tietää ovatko kuminauhat riittävän napakat tai mitä muuta tulisi huomioida käytettyjä vaippoja hankkiessa. BabyDot neuvoo asiakkaitaan näissä kysymyksissä, mutta heidän valikoimistaan löytyy myös uusia vaippoja useilta eri valmistajilta. Tällaisia ovat esimerkiksi Littles & Bloomz ja Babyland taskuvaipat sekä Elemental Joyn AIO-vaipat ja Avo & Cado -imut.

Jos käytettyjen kestovaippojen kunto mietityttää, kannattaa lukea BabyDotin blogista vinkkejä käytettyjen vaippojen ostamiseen. BabyDot on kirjoittanut lisää aiheesta yhteistyössä Eka lapsin ja Roosa Blom Ekolifestyle -bloggaajien kanssa.

2. Imut kannattaa ostaa käytettynä.

Materiaalista riippuen useimmat vaippaimut vain paranevat käytössä ja saavuttavat parhaan imukykynsä vasta kymmenien pesukertojen jälkeen. Poikkeuksen tähän tekevät mikrokuituimut, jotka menettävät imukykyään ajan myötä.

Erityisesti hitaat imumateriaalit kuten hamppu ja bambu vain paranevat käytössä. Ajantasaisen valikoiman käytettyjä tuotteita löydät BabyDotin verkkokaupasta täältä.

Vanhoista sisävaipoista voi ommella erittäin imukykyisiä ja pehmeitä lisäimuja.
3. Vaippaimuja on helppo ommella itse.

Vanhoista froteepyyhkeistä saa ommeltua helposti nopeita imuja ja pellavapyyhkeistä hitaita imuja. Jos sukkapuikot pysyvät hyppysissä, on villaimujen neulominen nopeaa ja yksinkertaista. Imuksi sopivat hyvin myös käytetyt harsot.

Kuivaliinoja voi tehdä itse leikkaamalla sopivan kokoisia paloja vanhasta fleecepeitosta. Tähän ei tarvita edes ompelukonetta.

4. Pikkuvikaisia kestovaippoja voi korjata itse.

Ensimmäisenä vaipoista kuluu tavallisesti kuminauhat sekä nepparit tai tarrat. Kuminauhojen ja kiinnityksen vaihtaminen on melko yksinkertaista.

Imut, joissa on pieni reikä, voi hyvin päällystää uudelleen. Näin tuote saa uuden kauniin ilmeen lisäksi lisää käyttöikää.

BabyDotilta (diana@babydot.fi) voi kysyä korjattavia vaippoja ja imuja, ja säästää näin vaippahankinnoissa.

kestovaippojen korjaus
Laadukkaat Nalle-, Onnikas- ja Igulee-sisävaipat kestävät lapselta toiselle. Nämä käytetyt vaipat ovat lähdössä BabyDotilta uuteen kotiin pienen kunnostuksen jälkeen.
5. Taitavampi ompelija tekee itse vaipatkin.

Edullisin tapa hankkia kestovaipat ja imut on ommella ne itse. Tämä vaatii kuitenkin hieman taitoa ja kärsivällisyyttä.

Kodin kestot ry:llä on lainattavana kestovaippapakettien lisäksi neppipressejä ja kaavakansioita muutamilla paikkakunnilla. Lisäksi kaavoja voi jäljentää ja neppipressejä käyttää veloituksetta lainaamossa ja yhdistyksen tapahtumissa. Tarkempaa tietoa voit lukea täältä.

Jos intoa ja taitoa on, löytyy netistä jonkin verran ilmaisia kaavoja ja ohjeita kestovaippojen ompeluun. Yhden ohjeen housuvaipan ompeluun löydät täältä.

BabyDot

Lue lisää:

NEULO VILLAHOUSUT EKORREN OHJEELLA

VAPAAEHTOISTYÖ KESTOVAIPPALAINAAMOSSA – LAINAAMONHOITAJAN KOKEMUKSIA

KESTOVAIPPOJEN EKOLOGISUUS MIETITYTTÄÄ – VASTAUKSIA KESTOVAIPPATUTKIMUKSISTA

KESTOVAIPPAKIRPPIS – NÄIN VÄLTÄT HUTIOSTOKSET!

Jaa blogikirjoitus:

Yksi vastaus

  1. Myös Toinen Sauma myy second hand kestovaippoja, tarkistettuna ja kuntoluokiteltuna. 😉

Sinua voisi kiinnostaa myös

Testissä ihanat Mother-ease kestovaipat

Ostin BabyDotin kautta keväällä Mother-ease-merkkisen Wizard Duo kuorivaipan ja siihen neppareilla kiinni tulevan imun. Myöhemmin sain testiin merkin Wizard Uno

Testissä Wouwoun kestovaipat

Julkaisu on tehty yhteistyössä Wouwoun kanssa ja testivaipat on saatu yhdistyksen käyttöön blogi- sekä somenäkyvyyttä vastaan, Ihmiset ja tarina vaippojen