Kestovaippakirppis – näin vältät hutiostokset!

kestovaippakirppis

Kestovaippakirppis

Kestovaippakirppis on oiva paikka hankkia edullisia kestovaippoja. Monet ovat kuitenkin kokeneet karvaita yllätyksiä tehtyään käytetyistä kestovaipoista kauppoja, kuminauhat voivatkin olla löysät tai laminointi rikki. Osalla jopa koko kestoilu jää siihen, jos ei tiedä, että vaippa on viallinen, ja se vuotaa siksi! ”Kestovaipat eivät olleet mun juttu!” voikin siis tarkoittaa vain huonoja kauppoja!

Löysät tai kuolleet kuminauhat

Vasemmanpuoleisessa taskuvaipassa on kuminauhat vielä uudenveroiset. Ne on joustavat ja napakat ja huomaat kuinka ne jaksaa vetää ruttuun kangasta. Kaksinkerroin taitetun vaipan alareuna kaareutuu U:n muotoon. Keskimmäisessä vaipassa kuminauhat ovat vielä käyttökelpoiset, vaikkakin ei enää uudenveroiset ja voi olla että tämä vaippa käy vain reitevälle. Alareuna ei varsinaisesti enää ole kaareva. Oikeanpuoleisessa kumpparit ovat ihan kuolleet ja alareuna on täysin suora. Tämä ei käy enää minkään kokoiselle vauvalle, vaan vaatii kuminauhojen vaihtamisen.

kestovaippakirppis

Tarrat ei tarraa

Monesti kuluneet tarrat on myös harmaantuneita – mutta kaikki harmaantuneet eivät ole kuluneita! Tässä kuvassa ylimpänä on uusi valkoinen tarra, ja siitä kaksi alempaa on jo vähän harmaantuneita, mutta vasta alimmaiseen nyppyyntyneeseen ei jää koukkupuoli kiinni enää.

kestovaippakirppis

Oleellisempaa onkin koukkupuolen kunto. Jos koukun profiili ei ole enää ”kävelykeppi” vaan lähempänä j- tai i- kirjainta, se ei pysy lenkkipuolessa kiinni.

kestovaippakirppis

PUL-kankaan kunto

Uusi PUL-kangas on sileä nurjalta puolelta eli vaipan sisäpuolelta. Joskus kankaassa on valmistusvika, jolloin laminointi lähtee irti. Se ei vielä itsessään aiheuta vuotoja ja hyvässä lykyssä vaippaa voi käyttää vielä pitkään. Irronnut laminointi altistaa sen kuitenkin reikiintymiselle.

kestovaippakirppis

Reikiintynyt laminointi tarkoittaa entistä vaippaa. Jotkut käyttävät vuotavia taskuvaippoja vielä villahousujen kanssa, jolloin pienet ohivuodot ei haittaa.

Laminointi voi myös ohentua! Silloin se ei päästä läpi yhdestä tietystä kohdasta eikä aina, vaan tasaisesti vähän joka puolelta kun vaipan imut alkavat olla märkiä. Ohentunut laminointi tuntuu vähän ”lirulta” ja näkyy laminoinnin epätasaisuutena vaipan sisäpuolella. Pääkallokuvioinen vaippa on vielä hyvä, vihreä alhaalla saattaa olla jo liian kulunut.

kestovaippakirppis

Ompelujälki

Yleensä ompelujälkeen voi luottaa. Joskus kuitenkin kuminauhakujat pursuilee sisämateriaalia ulospäin, jolloin kosteus siirtyy sitä kautta vaatteisiin. Kuvassa alapuolella on toimiva vaippa.

kestovaippakirppis

Imut

Luonnonkuituiset imut eivät periaatteessa mene miksikään pitkässäkään käytössä. Ne imevät joka tapauksessa. Kuidut saattavat kuitenkin tiivistyä niin, että rummuttomassa kodissa ne tuntuvat ”koppuroituneilta”. Tätä on mahdoton nähdä kuvista. Sen sijaan reikäiset imut eivät vaikuta käyttöön mitenkään.

Mikrokuitu- ja minkee-imuissa sen sijaan ikä on rasite. Kuvassa vasemmalla on harmaantuneita, rasvottuneita ja löttääntyneitä imuja, jotka eivät ime nopeasti eikä ylipäänsä oikein mitää enää. Ne käyttäytyvät suurinpiirtein samoin kuin hanhen selkä. Oikealla puolella on pari harmaantunutta ja reunimmaisin valkea on ihan uusi. Näissä harmaantuneissa pinta on vielä sähäkkä tai sähköisen karhea, eli todennäköisesti toimivat imuina vielä hyvin. Uudessa on erittäin pistelevä tai sähköisen tai kuivan tuntuinen pinta ja se imee sienen lailla paljon.

Lue lisää Kodin kestot ry:n Kestoillaan-blogia!
Kestovaippojen materiaalit
Hallituspestit, mikä olisi sinulle mieluisin?
Kestositeet testissä

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Testissä ihanat Mother-ease kestovaipat

Ostin BabyDotin kautta keväällä Mother-ease-merkkisen Wizard Duo kuorivaipan ja siihen neppareilla kiinni tulevan imun. Myöhemmin sain testiin merkin Wizard Uno all-in-one vaipan, jossa on imu

Testissä Wouwoun kestovaipat

Julkaisu on tehty yhteistyössä Wouwoun kanssa ja testivaipat on saatu yhdistyksen käyttöön blogi- sekä somenäkyvyyttä vastaan, Ihmiset ja tarina vaippojen takana Wouwou-merkin takaa löytyvät ystävykset