Ekorren puoti – perheeltä perheelle!

Ekorren puoti aloitti toimintansa syksyllä 2020. Yritys aloitti Kanto-vaippojen jälleenmyyjänä, mutta valikoima laajeni pian muihinkin kestotuotteisiin ja käsitöihin.
Ekorren puoti

Ekorren puoti on yksi uusimpia Kodin kestot ry:n yhteisöjäseniä. Tutustu puodin valikoimaan ja kurkkaa muutkin yhteisöjäsenemme sekä heidän tarjoamat jäsenedut.

Ekorren puoti – perheeltä perheelle!

Kanto-vaipat on suunniteltu v. 2005 tienoilla hyvinkääläisessä perheyrityksessä. Saija Ekorre-Kebede oli käyttänyt vauvoillaan Kanto-vaippoja ja pitänyt niitä parhaina vaippoina. Viime kesänä hänellä kypsyi ajatus valmistaa samoista materiaaleista kestotuotteita. Ajatus sai nopeasti uuden käänteen; pienen tiedustelun sijasta hänellä tulikin tilaisuus ottaa haltuun koko merkin jälleenmyynti! Syksyllä 2020 T:mi Saija Ekorre-Kebede sai Kanto-vaipat oman perheen tiloihin ja aloitti jälleenmyynnin Ekorren puoti-nimellä.

Kestovaippa

Visio on tehdä vaippoja, jotka ovat helppokäyttöisiä kaikille

Kanto-vaipat ovat helppoja, konstailemattomia ja suloisia vaippoja ihan kaikille. Niissä ei ole monimutkaisia osia, vaan kuka tahansa omaksuu niiden käytön helposti. Merkki on ollut aikaansa edellä, se on ajaton, kestää käyttöä lapselta lapselle, toimii erimallisilla vauvoilla ja on takuuvarma. Se kestää kilpailua myös tulevaisuudessa.

Kaava on Suomessa suunniteltu ja vaippojen myrkytön valkaisematon puuvillafrotee sekä valkaisematon luomupuuvillatrikoo ovat suomalaisia. PUL on EU:n alueelta ja mikrofleece Italiasta. Materiaaleissa on painotettu myrkyttömyyttä, laatua, toimivuutta ja kestävyyttä. Kaava säästää hukkapaloja ja luontoa. Kaikki materiaalit on valittu 2-3 vuoden suunnittelun ja kokemuksen perusteella. Nykyiset vaipat on ommeltu virolaisessa tehtaassa suomalaisten luottofirmojen kontaktien kautta, siksi ne ovat erittäin siistejä ja kestäviä. 

Ekorren vaippoja ja kestositeitä, liivinsuojia, kotitaloustavaroita ym. ommellaan ja suunnitellaan Kantojen rinnalla. Ekorren äiti valmistaa niitä kotiompelimossaan ja tavoite on saada hyllyt notkumaan suunnittelulla, jossa työvaiheiden määrä ja toimitusaika on minimoitu. Äiti-Ekorre neuloo itse hahtuvavillahousut yö- ja sisävaippoihin ja Ekorren kodin mummo (Lapissa ”ämmi”) tekee villasukkia ja lapasia verkkokauppaan. 

Ekorren puoti villasukat

Uusimmat mallit: Zaijataitto, kestositeet ja batiikkivärjätyt vaipat

Zaijataitto uuden ajan imuna toimii kaikenlaisiin vaippoihin! Neppariton notkea imu toimii sisävaippojen, kuorten, taskuvaippojen ja taitosten kaverina ja joka kulma imusta on miellyttävän pehmeää. Taiton reunat on suunniteltu menemään lomittain, jotta reunoista tulee ohuet. Zaijataitto taitellaan kuin Z-kirjain, siksi se nimettiin alkamaan Z:lla. Zaijataitto on mahdollista tilata eri materiaaleilla. Kuvan taitossa on 1krs  hamppujoustofroteeta ja 1krs Sampsukka-kaupan laadukasta puuvillajoustofroteeta. Se on pehmeä, janoisa ja tehokas.

Ekorren puoti Zaijataitto

Kestositeet valmistuvat ammattitaidolla, sillä niistä Ekorren äidillä on melkein 20 vuoden ompelukokemus. Kestositeitä valmistetaan yksinkertaisista materiaaleista ja malli on hioutunut erittäin toimivaksi.

Uusin innostus ovat käsin ja pesukoneessa batiikkivärjätyt kestovaipat, joihin kankaita ja värejä saa kaupasta samasta osoitteesta. Eikä unohdeta myöskään ihania Boingo-tähti-kiinnittimiä, joilla sisävaipat pysyvät kauniisti ja napakasti kiinni!

Ekorren puoti batiikkivärjätyt vaipat

Ekorren puoti tulevaisuudessa

Puodin tulevaisuuden tavoite on saada tuotantoa käyntiin ja kestovaipat ja kestositeet näkyviksi kaupoissa ja kanavilla. Toiveena olisi, että ihmiset valitsisivat kestovaipan luontevasti päälle joko uusina tai kierrätettynä, sekä aikaa kestävinä klassikkoina että edullisina ja käyttökelpoisina luottovaippoina. Ja että kestositeet tulisivat ensimmäisenä vaihtoehtona mieleen kertakäyttöisten sijasta.

Hahtuvavilla pääsee toivottavasti jälleen kestoilijoiden suosioon. Villavaatteiden valikoimaa pyritään saamaan laajennettua pikku hiljaa. Taustalla on myös ajatus alkaa maahantuomaan ja tuottamaan kangas-, materiaali- ja ompelutarvikkeita itse ompelevien kestoilijoiden tarpeisiin. Vessahätäviestintään sopivien tuotteiden valmistus ja maahantuonti on aloitettu sekin ja trendejä ja tuotteita tarkkaillaan yhdessä toisten yrittäjien ja kestoaktiivien kanssa tiiviisti.

Lue lisää:

Kestovaippojen ekologisuus mietityttää – vastauksia kestovaippatutkimuksista

Kestovaippaopas – selkeät kestovaippaohjeet aloittelijalle

Pumpulipuu -yritys alkoi harrastuksena

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Testissä ihanat Mother-ease kestovaipat

Ostin BabyDotin kautta keväällä Mother-ease-merkkisen Wizard Duo kuorivaipan ja siihen neppareilla kiinni tulevan imun. Myöhemmin sain testiin merkin Wizard Uno all-in-one vaipan, jossa on imu

Testissä Wouwoun kestovaipat

Julkaisu on tehty yhteistyössä Wouwoun kanssa ja testivaipat on saatu yhdistyksen käyttöön blogi- sekä somenäkyvyyttä vastaan, Ihmiset ja tarina vaippojen takana Wouwou-merkin takaa löytyvät ystävykset