BabyDot jälleenmyy käytettyjä vaippoja

Babydot ostaa, korjauttaa ja myy eteenpäin käytettyjä kestovaippoja.
Babydot

BabyDot jälleenmyy käytettyjä vaippoja

BabyDot on Kodin kestot ry:n yhteisöjäsen, joka myy käytettyjä kestovaippoja ja kestovaippailuun liittyviä tarvikkeita. Muut yhteisöjäsenemme sekä heidän tarjoamat jäsenedut löydät täältä.

Diana Tulea Walton, myyt käytettyjä kestovaippoja BabyDot-yrityksen kautta. Mistä sait idean yritykselle?

Ostamani käytetyt kestovaipat olivat huonossa kunnossa ja niistä tuli usein ohivuotoja. Aluksi luulin, että se kuuluu kestovaippailuun. Rupesin perehtymään käytettyjen kestovaippojen korjaamiseen ja myymiseen. Muutaman kuukauden aikana ostin satoja vaippoja, niin että meidän olohuone, makuuhuone, keittiö ja koko asunto oli täynnä kestovaippavuoria! 

Halusin, että BabyDotista tulee luotettava brändi. Tiesin, että siihen tarvitaan ammattitaitoa, mutta tapaamillani ompelijoilla ei ollut kestovaipoista kokemusta. Toivo syttyi, kun törmäsin Anuun designHelmi -ompelimosta loppuvuodesta 2019. Satoja kestovaippoja ollaan korjattu ja palautettu kiertoon! Kesällä Anu rupesi valmistamaan myös Nalle-kestovaippoja.

Mistä yrityksen nimi, BabyDot, tuli?

Vauvaamme Dorothya kutsuttiin monella eri nimellä, yksi niistä oli baby Dot. Mieheni kysyi miltä BabyDot kuulostaisi. Se kuulosti hyvältä, koska Dorothy oli inspiraationi yrityksen perustamiselle. Toivottavasti Dorothy ei pahastu myöhemmin, että käytimme hänen nimeään yrityksen nimeämiseen.

Babydot

Miten tarkistat vaippojen kunnon ennen myyntiä?

Vaippojen hyvä kunto on BabyDotin lupaus asiakkaille. Jokaisen vaipan kohdalla tarkistetaan tarrojen, neppien, kuminauhojen, ompeleiden, sekä PUL:n (kosteudenpitävä kangas) kunnon. Tarkistan myös, onko vaipoissa merkittäviä tahroja tai värjäymiä.

Tarkastuksen perusteella, valikoiman ja varastotilanteen mukaan päätän, lähdenkö korjaamaan vaippaa BabyDotin kautta. Jos korjaus ei ole kannattavaa, lahjoitan vaipan eteenpäin. Monet eivät tiedä, että meiltä saa kysyä korjattavia kestovaippoja omaan käyttöön.

käytetyt vaipat

Miten saat tuottoa vaipoista, onko käytetyille vaipoille kysyntää?

Kyllä käytetyille kestovaipoille on isompi kysyntä kuin mitä olisin osannut odottaa! Välillä en pysty korjaamaan vaippoja niin nopeasti kuin haluaisin. Kotona on neljä lasta. Vauva ja taapero ovat melkein joka käynnillä ompelimossa mukana. Vaippojen ompeleet avaan junassa matkalla ompelimoon samalla kun imetän vauvaa. Tällaista meininkiä meillä on tällä hetkellä!

Babydot

Tuottoa BabyDotille tulee sitä kautta, että saan jonkun verran lahjoituksia, eikä kaikkia vaippoja tarvitse ostaa. Sen lisäksi puran vaippojen vanhat ompeleet itse, ennen kuin vien ne korjaukseen. En myöskään ota itselleni tällä hetkellä korjaustyötä, vaan ohjaan ne suoraan designHELMI ompelimoon. Olen tyytyväinen meidän yhteistyöhön ja kiitollinen siitä, että BabyDotin vaipat korjataan ammattitaidolla.

Mitä vinkkejä antaisit käytettyjä vaippoja ostaville? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Vaipan ikään, hoitoon sekä säilytykseen kannattaa kiinnittää huomiota ostaessa käytettyjä kestovaippoja yksityishenkilöiltä. Jos kestovaippaa on säilytetty pitkään tai kylmässä, kuminauhoihin sekä PUL-kankaaseen on voinut tulla vaurioita. PUL-kangas vaurioituu myös lämmössä esimerkiksi rummutuksessa. Rummutuksessa tarrat käpristyvät ja nepit voivat lakata toimimasta.

Imujen kohdalla taas rummutus ei aiheuta vaurioita ja saattaa myös pehmentää vanhempia, karheita imuja ja sisävaippoja, jotka ovat hyvässä imussa. Joskus kuminauhat kuivuvat ja ”kuolevat” säilytyksessä. Tämän takia vaipat kannattaa välillä pestä, jos ne ovat pitkään säilytyksessä.

kierrätys

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia BabyDotilla on?

BabyDot ottaa lähitulevaisuudessa myös uusia vaippoja myyntiin. Cotton Babies -valmistajalta tulevat myyntiin Bumgenius- ja Elemental Joy- kestovaipat niiden korjauksen helppouden takia sekä ison kysynnän vuoksi. Kanga Care -valmistajalta valikoimiin tulee Rumparooz yhdenkoon taskuvaipat 2,7-16 kg. Heidän mallinsa sopii isommalle lapselle kuin muiden valmistajien yhdenkoon vaipat. Lisäksi myyntiin tulee GroVian paljon tykätyt SIO vaipat, koska niiden yhdenkoon SIO -kuoret sopivat mainiosti myös muiden imujen kanssa.

Työn alla on myös toinen suunnitelma, jota on kysytty ja se on verkkokauppa. Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa ja nopeuttaa vaippojen ostamista. Tällä hetkellä asiakas täyttää tilauspyynnön lomakkeella ja odottaa, että kuvaan hänelle sopivat vaipat ja imut. Nykyinen tilaustapa mahdollistaa henkilökohtaisen palvelun sekä neuvoja hankintoihin, mutta se on hidas ostotapa asiakkaalle, joka jo tietää mitä tarvitsee.

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?

Viiden vuoden päästä toivon, että BabyDot elättää meidän perhettä sekä mahdollisesti työllistää muitakin henkilöitä. Tämä on mahdollista vain asiakkaiden kanssa yhteistyössä!

Lopuksi haluaisin BabyDotin puolesta kiittää kaikkia, jotka ovat tekemisissä BabyDotin kanssa: ostajia, myyjiä, lahjoittajia, yhteistyökumppaneita, Kodin kestot ry:n vapaaehtoisia ja muita, joita nyt ehkä unohdin. Ilman teitä BabyDot ei olisi päässyt niin pitkälle.

Teille kaikille oikein sydämelliset kiitokset ja nähdään taas!

Lue Lisää

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Testissä ihanat Mother-ease kestovaipat

Ostin BabyDotin kautta keväällä Mother-ease-merkkisen Wizard Duo kuorivaipan ja siihen neppareilla kiinni tulevan imun. Myöhemmin sain testiin merkin Wizard Uno all-in-one vaipan, jossa on imu

Testissä Wouwoun kestovaipat

Julkaisu on tehty yhteistyössä Wouwoun kanssa ja testivaipat on saatu yhdistyksen käyttöön blogi- sekä somenäkyvyyttä vastaan, Ihmiset ja tarina vaippojen takana Wouwou-merkin takaa löytyvät ystävykset