Snowcotton tuo esiin kestoilun helppoutta

Snowcotton tuo esille kestoilun helppoutta ja auttaa uusia kestoilijoita alkuun. Ihanat kuosit, toimivat vaipat sekä vertaistuki kannustavat kestoiluun.
snowcotton

Snowcotton kuuluu tuoreimpiin Kodin kestot ry:n yhteisöjäseniin. Tutustu yritykseen ja sen tuotteisiin tarkemmin ja kurkkaa lista muista yhteisöjäsenistämme sekä heidän tarjoamista jäseneduista.

Snowcotton tuo esiin kestoilun helppoutta

”Kestovaippakärpänen iski todenteolla viime tammikuussa, kun tutustuin Mama Koalan vaippoihin ruotsalaisessa Facebook-ryhmässä. Kohta löysin itseni Mama Koalan kansainvälisestä ryhmästä harmittellen, ettei Suomesta saanut näitä ihania vaippoja” kertoo tuore yrittäjä Marianne Fredriksson.

”Saatuani omat testivaippani Englannista ja Australiasta, olin aivan myyty. Ajatus näiden vaippojen jälleenmyymisestä pyöri mielessä ja pian suunnitelinkin jo nimeä tulevalle kestovaippakaupalle.” Näin Snowcotton sai alkunsa maaliskuussa 2020.

snowcotton

Kestoilun helppous yllätti

Kestovaippamaailma tuntui Mariannesta alussa haastavalta. ”Kaikki erilaiset termit materiaaleista ja vaippamalleista olivat minulle ihan utopiaa. Kuitenkin alkuun päästyämme juuri ne meille sopivat materiaalit alkoivat löytymään aika pian ja lopulta kestoilun helppous yllätti.”

Kun materiaalit tulivat tutuksi, alkoi perheessä erilaisten imukombojen suunnittelu. Tavoitteena oli saada kestoilusta mahdollisimman yksinkertaista ja toiveena oli löytää käytännölliset vaipat niin käyttäjälle kuin vaippahuollosta vastaavalle. ”Snowcottonissa myydään juurikin vain niitä tuotteita, joita meillä itsellämme on käytössä ja toimiviksi todettu.” Marianne kertoo.

Tällä hetkellä Snowcottonin valikoimista löytyy laaja valikoima Alvababyn, Mama Koalan ja Mommy Mousen kestovaippoja sekä kestovaippoihin sopivia tarvikkeita, lisäimuja ja tahranpoistoainetta. Lisäksi verkkokaupasta on saatavilla pyykki- ja vaippapusseja sekä uutuutena Buttonsin harkkahousuja ja Baby Legginssin jalanlämmittimiä.

snowcotton

Snowcotton -yrityksen tulevaisuus

”Hoitovapaani on loppusuoralla ja tarkoitus olisi jatkaa osittaisella hoitovapaalla ja palata takaisin työelämään helmikuussa. Työskentelen matruusina laivalla ja haastavinta tulee olemaan erossa oleminen perheestä. Verkkokauppa pitää hiljaiseloa työjaksojen ajan, mutta haaveena olisi täyspäiväinen yrittäjyys kestovaippojen parissa. Snowcottonin pyörittäminen osittaisen hoitovapaan ja laivatyön ohessa on kuitenkin on mahdollista” Marianne kertoo.

Kestovaippailu kannusti kierrättämään

Kuten monille muillekin on käynyt, kestovaippailu herätti myös Mariannen mielenkiinnon kierrättämiseen ja hän alkoi kiinnittää enemmän huomiota oman perheensä kulutustapoihin.

”Kestovaippaviikolla keräsimme tietoa roskan matkasta ja se herätti miettimään, että onko tässä maailman roskaamisessa järkeä. Vaikka ennen meillä saattoi mennä muutamia kertakäyttövaippoja viikossa niin kestovaippaviikon jälkeen kertakäyttövaippoja ei ole käytetty yhtään. Samaan aikaan paikallinen roskankuljetusyhtiö lopetti toimintansa ja tilalle tuli sellainen yhtiö, joka mahdollistaa erilaisten kierrätysastioiden pitämisen kotipihalla. Näin myös Snowcottonin aiheuttamat muovi- ja kartonkijätteet voidaan kierrättää helposti eikä enää tarvitse ajaa 15 kilometriä lähimmälle muovinkierrätyspisteelle.”

Monille pienten lasten vanhemmille on käynyt samalla tavalla. Kun perhe on syystä tai toisesta ottanut käyttöön kestovaipat, ovat muutkin kodin kestotuotteet vallanneet alaa kotona. Kaikille ekologisuus ei ole se tärkein kriteeri kestovaippojen käytössä, mutta usein se saa aikaan ekologisempaan elämäntyyliin siirtymisen ja kuin huomaamatta alkaa oma ajattelu muuttua ja pieniä ekotekoja syntyä arkeen.

snowcotton

Vertaistukea ja uusia ystäviä

Snowcotton haluaa tuoda esille kestoilun helppoutta ja auttaa uusia kestoilijoita pääsemään alkuun. Mariannen mielestä vaippojen ihanat kuosit kannustavat kestoilemaan ja tuovat suurta iloa silmälle. Suurin kannustus on hänen mielestään kuitenkin toimivat vaipat ja imut sekä se mahtava vertaistuki, jota saa kanssakestoilijoilta. Kestovaippailu on tuonut Mariannelle yritystoiminnan lisäksi mukanaan uusia tuttavuuksia ja aivan ihania ihmisiä, joiden kanssa arjen jakaminen on jokapäiväistä.

Snowcotton toivottaa ihanaa Joulun odotusta kaikille kestoilijoille!

Lue lisää:

Ekorren puoti – perheeltä perheelle!

Pumpulipuu -yritys alkoi harrastuksena

Kestovaippaopas – selkeät kestovaippaohjeet aloittelijalle

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Testissä ihanat Mother-ease kestovaipat

Ostin BabyDotin kautta keväällä Mother-ease-merkkisen Wizard Duo kuorivaipan ja siihen neppareilla kiinni tulevan imun. Myöhemmin sain testiin merkin Wizard Uno

Testissä Wouwoun kestovaipat

Julkaisu on tehty yhteistyössä Wouwoun kanssa ja testivaipat on saatu yhdistyksen käyttöön blogi- sekä somenäkyvyyttä vastaan, Ihmiset ja tarina vaippojen