Pumpulipuu – yritys alkoi harrastuksena

Pumpulipuu syntyi vuonna 2003, kun sain ajatuksen alkaa myymään kestovaippoja ja kantoliinoja. Se oli harrastus, jossa myin tykkäämiäni tuotteita.
Pumpulipuu

Pumpulipuu – yritys alkoi harrastuksena

Pumpulipuu on yhden naisen yritys Paimiosta ja yksi Kodin kestot ry:n pitkäaikaisimmista yhteisöjäsenistä. Kaikki yhteisöjäsenet ja heidän tarjoamat jäsenedut löydät täältä.

Mistä idea Pumpulipuun perustamiselle?

Aloin käyttää esikoisellani kestovaippoja ja kantoliinaa heti vastasyntyneestä asti eli maaliskuussa 2003. Sitä en muista mistä keksin ajatuksen kestovaippojen ja kantoliinojen käytöstä, sillä tuttavapiirissäni ei ollut muilla lapsia. Lokakuussa 2003 keksin ajatuksen, että voisin alkaa itsekin myymään kestovaippoja ja kantoliinoja. Kun sitten löysin sattumalta tietokoneelta ohjelman Front Page millä pystyi tekemään kotisivuja, syntyi yritys Pumpulipuu, joka alkoi myydä kestovaippoja ja kantoliinoja netissä kotisivujen kautta sekä suoraan kotoani Oulussa, missä silloin asuimme.

Pumpulipuu
Kaisu Suhonen perusti Pumpulipuu-yrityksen 17 vuotta sitten.

Minkä alan ihmisiä olet alun perin?

Olen alun perin konetekniikan diplomi-insinööri, mutta olen lopettanut sen alan työt vuonna 2005, kun jäin äitiyslomalle toisen kerran ja muutimme Saloon sekä myöhemmin Paimioon. Tämän jälkeen olen suorittanut yrittäjän siivousyrittäjänä nykyään olen päiväkodissa laitoshuoltajana. Pumpulipuu on toiminut koko ajan sivutoimisena yrityksenä muun työn rinnalla.

Mitkä on johtavia arvoja Pumpulipuun toiminnassa?

Alun alkaen johtavana arvona on ollut itse kokeilemieni ekologisten tuotteiden myynti asiakkaille. Välillä poikkesin tästä asiasta myymällä muitakin kuin ekologisia tuotteita, mutta nyt olen palannut takaisin alkuperäiseen ajatukseeni. Toki nykyään, kun omat lapset ovat 15- ja 17-vuotiaita, joudun myymään kestovaippoja, joista ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta pyrin seuraamaan artikkeleita ja keskusteluja materiaaleista yms. jotta pysyn ajan tasalla uusista tuulista.

Pumpulipuu

Minkälaisia vaiheita Pumpulipuulla on yrityksenä ollut? Mitä on opittu?

Hyvin pitkään Pumpulipuu oli harrastus, jossa myin tykkäämiäni tuotteita. Myyntiä tuli vaikka en mainostanut ollenkaan, sillä alkuun netistä ei löytynyt kovin montaa suomalaista kestovaippojen ja kantoliinojen myyjää. Lisäksi en ymmärtänyt yhtään mitään yrityksen talousluvuista.
Myöhemmin yritin kasvattaa myyntiä laajentamalla tuotevalikoimaa, mutta huomasin valinneeni tuotteita joilla oli todella kova kilpailu. Niinpä aloin käyttämään enemmän rahaa markkinointiin, mutta koska en edelleenkään ymmärtänyt taloudesta mitään, maksoin kovat oppirahat ulkopuolisille yrityksille markkinoinnista.
Merkonomiopintojen avulla olen lopulta oppinut kuinka säästää pitkän pennin tekemällä markkinointia yms. itse ja myös minkälainen markkinointi on hyödyllistä. Talouden tietämyskin on opintojen ja kirjanpitäjä äitini avustuksella kasvanut etenkin, kun kiinnostus asiaan on itsellä herännyt.
Tällä hetkellä olen tilanteessa, jossa mietin taas yritykseni tuotevalikoimaa, mitä oikeasti haluan myydä ja mitä asiakkaat haluavat. Lisäksi yritän saada aikaani vapautumaan enemmän markkinoinnin tekemiseen ja verkkokaupan aktiivisempaan päivitykseen. Luopumista en ole edes harkinnut. Pumpulipuuhan on melkein kuin kolmas lapseni.

Olen oppinut, että yrityksen talouslukuja täytyy osata lukea, jottei yritys vie niitä viimeisiäkin omia euroja. Myös markkinoinnissa käytettäviä välineitä täytyy hallita, jottei maksa turhaan satoja euroja viiden minuutin hommasta. Kolmas asia, jonka olen oppinut ja jota koitan harjoitella on positiivisella tavalla röyhkeä yrityksensä mainostaminen eri arkitilanteissa.

Mitä tuotteita Pumpulipuulla on valikoimissa? Mitä merkkejä Pumpulipuu myy?

Pumpulipuulla on valikoimissa kestovaipat, kantoliinat, kestositeet, puulelut, puusoittimet, henkilökohtaiset satukirjat, tossut, lasten vaatteita, ruokailuvälineitä, astioita, aurinkolaseja sekä käytettyjä kantoliinoja ja kestovaippoja vaihtelevasti.
Tuotemerkkejä on vaipoissa Tots Bots, Bummis, Pilvi, Jutta, Imse Vimse(poistuva), Babyidean ManyMoths ja AnyHour. Kantoliinoissa Close, MaM, Boba. Siteissä MaM, Tots Bots ja Pilvi. Leluissa ja soittimissa Legler. Tossuissa Starchild. Vaatteissa ManyMonths. Ruokailuvälineissä ja astioissa eKoala. Aurinkolaseissa Ki Et La.

kantoreppu
Boba X-kantoreppu toimii vauvasta taaperoikään asti.

Mikä on suosikkituotteesi Pumpulipuun valikoimassa?

Omia suosikkituotteita on Ecofitin ja Tots Botsin Nora ja Bloom kestositeet.

kestositeet
Pumpulipuun valikoimasta löytyy kestovaippojen ja lastentarvikkeiden lisäksi myös kestositeet aikuisille.

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?

Näen itseni edelleen palkkatyössä käyvänä ja sivutoimisena Pumpulipuun yrittäjänä. Niin, että Pumpulipuu tuottaa itselle nykyistä isommat lisätulot.

Lue myös:

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös