Vauvan vaatteet kestoilijalle – 5 tapaa vaatettaa vaippapylly

vauvan vaatteet

Vauvan vaatteet kestoilijalle – 5 tapaa vaatettaa vaippapylly

Vauvan vaatteet aiheuttaa välillä pään vaivaa kestoilevalle vanhemmalle. Tässä artikkelissa tarjoamme 5 vinkkiä vaippapepun vaatetukseen. Artikkeli on laadittu yhteistyössä Kodin kestojen yhteisöjäsenten kanssa. Tutustu kaikkiin yhteisöjäseniimme täällä.

Mitä voi tehdä, jos vaippapaketista tulee iso?


Kestovaippa on usein paksumpi kuin kertakäyttövaippa. Kestovaippojen paksuutta pystyy säätelemään imujen määrällä ja materiaaleilla sekä vaihtovälin pituudella. Vaippapaketti voi siis olla myös siro ja pieni!

Varsinkin villahousujen tai paksumpien imujen kanssa, vaippapaketti saattaa kuitenkin olla isompi kuin kertakäyttövaippaa käyttäessä. Tämä voi aiheuttaa haasteen, miten saa vaatteet mahtumaan muhkean pepun päälle. Eihän kestovaippojen käyttö ole kuitenkaan vaatteista kiinni, eihän?

Tässä artikkelissa esittelemme viisi tapaa valita vauvan vaatteet niin että, sisään mahtuu paksumpikin vaippa.

  1. Sopivan väljät housut
  2. Bodyn jatkopala
  3. Merinovillainen body
  4. Paita ja villahousut
  5. Paita/body ja säärystimet

Sopivan väljät housut

Kodin kestot ry:n yhteisöjäsenillä on monenlaisia ratkaisuja vauvan vaatepulmaan. Joidenkin yrittäjien valikoimista löytyy nimenomaan kestopepuille suunnatut vauvan vaatteet. Yhteisöjäsenistämme mm. Nelmamin yrittäjä Maria Paavilainen on kehittänyt kestovaipolle sopivan housumallin.

“Usein housut pitää ostaa kokoa isompana, jolloin saumat kiristää ja housut alkaa nopeasti irvistämään saumoista. Puhumattakaan ylipitkistä lahkeista joita pitää aina kääriä. ”

”Meidän baggyissä on otettu kestovaippavara huomioon. Housut on malliltaan baggyt, lahkeissa on resori, jottei puntit mene esimerkiksi kävelemään opettelevan jalkojen alle. Housut on myös tuplakokoa eikä ole väliä vaikka ostaisi kokoa liian isot housut, käyttöikä pitenee. Ylimääräinen pituus jää lahkeisiin resorien ansiosta.” Maria Paavilainen kertoo.

Kestovaipoille sopivia housuja myyvät Nelmamin lisäksi myös Aaretti, Myllymuksut ja Onnenhetkiä Handmade. Liinalapsen kantoliinakankaasta tehdyissä väljissä housuissa loistaa Girasolin värikäs raita.

Nelmami vauvan vaatteet
Kuva: Nelmami

Bodyn jatkopala

Housujen lisäksi kestopepulle voi valita joko kokoa isomman bodyn tai käyttää toista vinkkiämme: bodyn jatkopalaa. Liian suuressa bodyssa ongelmana saattaa olla pitkät hihat, joita saa olla jatkuvasti käärimässä. Bodyn jatkopaloja myyvät BabyDot, Ekorren puoti, Jyväskylän kangaskauppa, Mamidea, Onnenhetkiä Handmade, Pumpulipuu ja Tuttimaakari.

Babydot vauvan vaatteet
Kuva: BabyDot

Bodyn jatkopalaa hankkiessa kannattaa huomioida, että bodeissa on eri kokoisia neppareita eli kaikki bodyn jatkopalat eivät siis käy kaikkiin bodyihin. 9,7/10 mm rengasnepparit ovat empiiristen havaintojen mukaan yleisimmät. Joissakin bodyissa on pienempiä, 8 millisiä neppejä.

Myllymuksut valmistaa muovinepparillisia bodyn jatkopaloja, jotka sopivat käytettäväksi vain Muksut-bodyjen kanssa. 

Bodyn jatkopalan voi tehdä myös itse vanhasta bodysta leikkaamalla haarapalat irti ja ompelemalla ne keskeltä yhteen. Näin vauvan vaatteet voivat saada uuden käyttötarkoituksen kierrätyshengessä.

Hätätapauksessa jatkopalana voi käyttää myös tumpunpidikettä, jos sellanen kotoa löytyy! Yksi konsti saada vähän lisää tilaa bodyn haaraan, on kiinnittää nepparit yhtä nepparia sivummalle, jolloin molemmille puolille jää yhdet nepparit irti.

Merinovillainen body

Sisävaippojen ja villahousujen kanssa voi olla myös näppärää pitää merinovillaista bodya. Sen voi pukea suoraan sisävaipan päälle ja laittaa villahousut bodyn päälle. Manymonths-merkkisessä bodyssa on neppareilla irrotettava erillinen haaraosa, jolloin vaatetta voi käyttää joko bodyna tai paitana, ja bodyosa on säädettävä vaipan koon mukaan. Manymonths-bodeja on saatavilla Mamidean omasta kaupasta sekä Pumpulipuulta. Lisäksi Ruskovilla valmistaa merinovillaisia bodyja.

Paita ja villahousut

Neljäs vinkki vauvan vaatehankintaan: Bodya ei ole pakko käyttää. Pitkälahkeiset vaippavillahousut käyvät päällihousuiksi sellaisenaan ja niiden kanssa paita on kätevä. Paitoja myyvät mm. Jutta, Mamidea, Myllymuksut, Nelmami, Onnenhetkiä Handmade.

Onnenhetkiä lasten vaatteet
Kuva: Onnenhetkiä Handmade

Pitkälahkeisia villahousuja löytyy Nalle-kestoilta, Onnenhetkiä Handmade ja Mamidea myyvät Manymonthsin pitkälahkeisia villahousuja, Jutan villahousuja löytyy Jutan omasta verkkokaupasta sekä Pumpulipuun valikoimista. Ruskovillan laadukkaat villahousut löytyy heidän omasta verkkokaupasta. Samoin Myllymuksujen ihanan ohuet villahousut.

Paita/Body ja säärystimet

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä vinkkinä ovat ihanat baby legginsit sekä säärystimet. Näitä löydät Snowcottonilta ja Mamidealta. Legginsejä ja säärystimiä voi käyttää joko bodyn kanssa, jolloin ei tarvitse kantaa huolta housujen mallista – tai paidan kanssa, jolloin myös kauniit vaippojen kuosit näkyvät!

Snowcotton vauvan vaatteet
Kuva: Snowcotton

Lue Lisää:

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Testissä ihanat Mother-ease kestovaipat

Ostin BabyDotin kautta keväällä Mother-ease-merkkisen Wizard Duo kuorivaipan ja siihen neppareilla kiinni tulevan imun. Myöhemmin sain testiin merkin Wizard Uno all-in-one vaipan, jossa on imu

Testissä Wouwoun kestovaipat

Julkaisu on tehty yhteistyössä Wouwoun kanssa ja testivaipat on saatu yhdistyksen käyttöön blogi- sekä somenäkyvyyttä vastaan, Ihmiset ja tarina vaippojen takana Wouwou-merkin takaa löytyvät ystävykset