Kestohedelmäpussi – stop turhille pikkupusseille!

Kestohedelmäpussi – stop turhille pikkupusseille!

Mikä ihmeen kestohedelmäpussi? Se voi olla mikä tahansa pussi, joka korvaa pienen muovisen hedelmäpussin. Juuri sen, joka usein heitetään roskiin jo yhden käyttökerran jälkeen.

Ruokakaupan hevi-osaston herkkuja ostaessa kuluu helposti yksi jos toinen ohut ja pieni muovipussi. Nämä pienet muovipussit voi toki hyödyntää esimerkiksi roskapusseina, mutta varsinkin paljon hedelmiä ja vihanneksia kuluttavassa perheessä muovipusseja kertyy aivan liikaa.

Arjen pieni ekoteko on vähentää turhaa muovipussien kulutusta. Suomalaiset käyttävät muovikasseja ja -pusseja 1,2 miljardia kappaletta joka vuosi. Siitä määrästä on varaa vähentää vaikka kuinka paljon. Kokosimme kätevät keinot välttää pikkupussien käyttöä. Valitse mieleisesi ja ota käyttöön jo tänään!

Neljä hyvää keinoa välttää turhia pikkupusseja

Käytä kestohedelmäpussia. Kestohedelmäpusseja voi ommella esimerkiksi vanhoista valoverhoista, polyester-kankaasta tai mistä tahansa ohuesta kankaasta. Pussin voi myös virkata. Ostokset pakataan kestohedelmäpussiin, josta punnituslapun voi irrottaa maksun jälkeen. Näin pussia voi käyttää satoja kertoja uudelleen.

Valmiita kestohedelmäpusseja voi ostaa ainakin Myllymuksuilta ja Tuttimaakarilta.

kestohedelmäpussi
SPR:n kestohedelmäpussit

Käytä pikkupusseja monta kertaa. Pienet hedelmäpussit harvemmin rikkoontuvat heti ensimmäisellä käyttökerralla. Pusseja voi pakata mukaan kauppareissulle, ja kerätä vihannekset niihin. Punnituslappu liimataan vanhan tarran päälle. Pussit eivät kestä kestohedelmäpussin tapaan satoja käyttökertoja, mutta hellässä käytössä kuitenkin kymmeniä. Näin pussien käyttömäärää voi vähentää jopa 90 %.

Pakkaa hedelmät ja vihannekset tavalliseen isoon kangaskassiin. Hevi-osaston tuotteet voi myös punnita irrallisena vaa’alla, jonka jälkeen ne laitetaan kaikki samaan kangaskassiin. Punnituslaput voi liimata vaikkapa ostoskärryjen kylkeen, kangaskassiin tai johonkin muuhun paikkaan, josta ne eivät tipahda kesken kauppareissun. Punnituslaput näytetään kassalla, jonka jälkeen ne voi heittää saman tien roskiin. Samalla ostosten pakkaaminen nopeutuu, kun hedelmät ja vihannekset on jo pakattu valmiiksi.

kestohedelmäpussi
Käyhän se näinkin!

Pakkaa erilaisia hedelmiä samaan pussiin. Kaksi omenaa, yksi päärynä ja muutama tomaatti. Voit aivan hyvin pakata kaikki ostokset samaan pussiin ja liimata punnitustarrat vierekkäin. Jokaiselle laadulle ei tarvitse ottaa omaa pussia, varsinkaan muovipussia.

Lue lisää:
Muovipusseja et tarvitse mihinkään!
Kestovanulaput ja muut kodin kankaiset kestotuotteet
Kestotalouspaperi – Kaunis ja kestävä vaihtoehto talouspaperille!

 

Jaa blogikirjoitus:

2 vastausta

  1. Mä ostan hedelmät usein ihan ilman pussia, yhteen omenaan tarra kylkeen 🙂

  2. Käytän jo tuota blogissakin mainittua vinkkiä:laitan eri hedelmiä/vihanneksia samaan pussiin.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Retkieväät kestopakkauksiin

Hyvää Suomen luonnon päivää! Ainutkertainen luontomme on hyvä vierailukohde ympäri vuoden ja se on ansainnut juhlapäivänsä. Metsässä, järvellä, niityn laidalla

Kasvomaski suojaa muita tartunnalta

Kasvomaski voi suojata muita, jos sairastat tietämättäsi. Monet yritykset myyvät yksiväristen maskien lisäksi kauniilla kuoseilla varustettuja kasvosuojaimia.