Yövaippailija 4kk

Postaillaanpas taas ikuisuusaihetta, eli yövaippailua. Edelleen taloudessamme yöunien pituus on 9-12h, ja vaippaa ei kesken yötä vaihdella. Pissamäärät ovat melkoiset, mutta yövaippa pitää 🙂 Vauvalla on kokoa 66,6cm ja 7040g.

20150306_074350 (338x600) 20150306_074435 (600x483)

Ensimmäisessä kuvassa vaippa on kuvattuna mallin päällä, aamulla hyvin nukutun yön jälkeen. Toisessa kuvassa komeus on avattuna kokonaisuudessaan.

Pohjana yövaipalle on tässä itse tekemäni sisätäyttövaippa, jossa on pintakuosina trikoo, tukikankaana bambu-hamppufleece ja sisäpintana bambujoustofrotee. Kaava pohjautuu Mummut -kaavaan. Leveys on otettu s-kokoisesta, pituutta lisätty, siivekkeitä pidennetty jne. Periaatteessa kaava alkaa kaiketi olla jo omaa kädentuotantoa.

Bambujoustofrotee on suhteellisen nopeasti imevä materiaali, joten sen alle olen laittanut kuvassa keskellä ylhäällä olevan kaiksinkertaisen taittoimun. Taittoimun keskelle olen laittanut pienen lisäimun, joka näkyy raidallisen taittoimun alla. Siinä on 1 krs pyyhefroteeta ja 1 krs bambuhamppufleeceä. Taittoimun alla on lentäjänpoikakuosilla varsutettu imu. Se on puolitettu Imse Vimsen äitiyspakkausimusta ja lisätty joustofroteekerroksella. Alimmaisena imuna on vielä itse neulottu Novitan Joki- langasta oleva imu. Nämä työnnän vaipan taskuun ja puen päälle kun aika on. Kosteussulkuna toimii ydinpomminvarmat Ruskovillan villahousut. Armas mieheni pyykkäsi ne 60 asteessa, jolloin ne kutistuivat ja huopuivat vain vähän onneksi. Jousto säilyi, paksuus lisääntyi, ja nämä siis toimivat hyvin yökäytössä. Koko oli alunperin 80cm, mutta nyt ehkä 70cm. Lahkeet on sankarillemme liian pitkät, mutta yöllä se ei menoa haittaa.

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kodin kestot tutuksi!

Kodin kestot ry toimii sekä kestotuotteiden tunnetuksi tekijänä että harrastejärjestönä. Monesti toiminnassa nämä kaksi yhdistyvät.

Vuoden Kestoteko 2023: Vaatelaastari

Kodin kestot ry on jakanut vuodesta 2009 lähtien Vuoden Kestoteko -tunnustusta, jolla yhdistys on halunnut nostaa esille rohkeita tekoja kestävämmän