Tervetuloa Kodin kestot ry:n hallitukseen!

Tiesitkö, että Kodin kestot ry:n toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin? Monet vapaaehtoiset sekä hallituksessa että hallituksen ulkopuolella ovat tehneet työtä yhdistyksen toiminnan mahdollistamiseksi jo useita vuosia, mutta uusia tekijöitä tarvitaan joka vuosi myös lisää.

Kodin kestot ry:n uusi hallitus seuraavalle vuodelle valitaan syyskokouksessa, joka pidetään tänä vuonna Helsingissa keskustakirjasto Oodissa sunnuntaina 3.11.2019 klo 10. Tällöin valitaan vuodelle 2020 hallituksen puheenjohtaja sekä muut hallituksen jäsenet. Lisäksi valitaan toiminnantarkastajat sekä vahvistetaan toimintasuunnitelma ja budjetti. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä ja myös lapset ovat aina tervetulleita kaikkiin kokouksiin ja tapahtumiin.

logo uusi.jpg

Hallituksessa voi olla mukana nimetyllä pestillä tai ilman nimettyä vastuualuetta. Pakolliset pestit ovat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja. Lisäksi toiminnan kannalta tarpeellisia toimia ovat muun muassa yhteisöjäsenvastaava, jäsenvastaava, aluevastaava, lainaamovastaava, tiedottaja, tapahtumavastaava, neuvola- ja synnytyssairaalavastaava, tukihenkilövastaava, web master, blogivastaava ja verkkokauppavastaava.

Erilaisista hallituspesteistä kirjoitamme vielä myöhemmin oman postauksen.

Kuinka paljon hallitustyöskentely vie aikaa?
Ajankäyttöön voi vaikuttaa hyvin paljon itse. Joissakin pesteissä, kuten puheenjohtajalla, sihteerillä ja taloudenhoitajalla on tiettyjä pakollisia hoidettavia tehtäviä. Näihin toki voi aina tarvittaessa pyytää apua. Monissa pesteissä voi itse päättää, kuinka paljon hommia haluaa tehdä. Esimerkiksi tapahtumavastaavan aktiivisuudesta on kiinni se, järjestetäänkö vuoden aikana yksi tapahtuma vai kymmenen.

Miten voin osallistua, jos asun kaukana kaikista muista?
Asuinpaikka ei ole este hallitustyöskentelylle. Esimerkiksi vuonna 2019 yksi hallituslaisista asui Italiassa. Hallituksen kokoukset pidetään pääasiassa etäyhteydellä. Myös live-kokouksissa on mahdollista osallistua etänä. Hyvin pitkälti kaikki tehtävät voi tehdä halutessaan itsenäisesti kotoa käsin juuri silloin kun itse haluaa.

Onko hallitustyöskentelystä minulle jotain hyötyä?
Hallitustyö voi parhaimmillaan auttaa työllistymisessä ja sen kautta voi oppia uusia asioita ja löytää uusia tuttavuuksia. Monet entiset ja nykyiset hallituslaiset kokevat, että työ on tuonut mielekästä sisältöä esimerkiksi vanhempain- ja hoitovapaan aikana. Myös tutkimusten mukaan vapaaehtoistyö lisää työntekijöiden hyvinvointia ja onnellisuutta!

Mitä osaamista vaaditaan?
Kestotuotteista ei tarvitse tietää etukäteen mitään, vaan tärkeintä on mielenkiinto ja hyvä asenne aihetta kohtaan. Kaikkiin tehtäviin saa perehdytyksen ja vuoden aikana myös tukea muilta hallituslaisilta.

kokemuksia-kestovanulapuista.jpg

Lopuksi vielä vuoden 2019 hallituslaisten kommentteja hallitustyöstä.

Olen ollut jo useamman vuoden hallituksen puheenjohtajana ja sen lisäksi hoitanut muun muassa blogia, verkkokauppaa, tiedottamista ja tapahtumia. Vuosien varrella olen saanut tutustua moniin ihaniin ihmisiin, oppinut heiltä ja saanut uudenlaisia näkökulmia. Olen kokenut hallitustyön tärkeänä ja hyödyllisenä tapana tehdä vapaaehtoistyötä.

Olen tullut hallitukseen 2019, sitä ennen olin Helsingin lainaamonhoitajana pari pätkää ja olin mukana järjestämässä toimintaa Helsingissä. On ollut mahtavaa tutustua uusiin ihmisiin – ja itseasiassa alunperin ihan vain ylipäänsä nähdä ihmisiä. Hallitustyö ei ole vienyt kovin paljoa aikaa, mutta kuitenkin on saanut kokonaiskuvan yhdistyksen toiminnasta ja osallistua omien mielenkiintojen mukaan. Minulle tämä on ollut mukavuusalueella tapa toimia ympäristöarvojen hyväksi.

On tosi kiva tehdä vapaaehtoistyötä järjestössä, joka edistää sitä mitä itse kokee tärkeäksi ja hallituksen jäsenenä pääse vaikuttamaan järjestön kehitykseen muiden inspiroivien ihmisten kanssa. On tosi mielenkiintoista nähdä miten järjestö toimi sisältä ja nauttia sen työn hedelmistä ihan eri tasolla kuin sivustaseuraajana.

On ollut mukava tutustua yhdistystoimintaan ja olla mukana toteuttamassa toimintaa, jonka arvot on itselle tärkeitä.

Olen ollut hallituksessa nyt vajaat 2 kautta taloudenhoitajana. Minulle hallitustyö on ollut tapa toimia yhdistyksessä sellaisessa roolissa mikä perheen kanssa on ollut sovitettavissa hyvin yhteen. Samalla olen voinut edistaa itselle tärkeää asiaa. Hallitustyö on paljon yhdistyksen perustoimintojen kannattelua ja byrokratiaa, koen sen hienona näkoalapaikkana yhdistyksen toiminnasta ja olen sitä kautta tutustunut uusiin hyviin tyyppeihin.

Kiinnostuitko hallitustyöstä Kodin kestot ry:stä? Ilmoittaudu tai kysy lisää: puheenjohtaja@www.kodinkestot.fi

Lue lisää:
Pyykinpesu ei ole enää hengenvaarallista, eikä edes kovaa työtä
Kestositeet testissä – hyvät ja huonot puolet paljastuvat!
Kiertotalous Suomessa – edelläkävijyyttä ja kovia tavoitteita

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Nopeat ja hitaat imut

Nopeat ja hitaat imut, mitä ihmettä ne ovat ja pitääkö jokaisen kestovaippailijan ymmärtää niistä? Ei välttämättä, mutta joskus vaipatusongelmat ratkeavat

Hävikkiviikon teemakirjoitus: omena-ahdistus

Maailma kärsii ilmastoahdistuksesta. Oman ilmastoahdistukseni alalaji on omena-ahdistus. Omena-ahdistus on pahimmillaan näin syyskuussa, kun omenat putoavat maahan ja märkänevät ylipitkän