Kuntalaisaloite

Kodin kestot ry otti kopin keväällä Kestovaippakirppis ja -tuki -facebook-ryhmässä syntyneestä ajatuksesta, että kestovaippojen ostamista pystyisi kunnat auttamaan. Äitiyspakkauksessa ei ole ollut nyt pariin vuoteen kestovaippaa, ja se on ollut niiden käytön yleistymiselle selvä takaisku. Jokainen voisi tehdä omaan kuntaansa kuntalaisaloitteen, ja yhdistys voisi auttaa tekemällä valmiin pohjan.

Tähän artikkeliin päivitetään, missä kunnissa on alettu jo keräämään nimiä kuntalaisaloitteisiin.
Helsinki: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/17071 (lähetetty jo)
Kangasala: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/17125 (lähetetty jo)
Rauma: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/17512 (lähetetty ja käsitelty jo)

Jos haluat tehdä omaan kuntaasi aloitteen, täältä löytyy valmis malli, jota saa muokata oman näköisekseen. Tiedota aloitteesta Kestovaippakirppis ja -tuki -ryhmässä tai sähköpostilla yhteisojasen(a)kodinkestot.fi, niin lisätään aloite tähän artikkeliin.

Kuntalaisaloite on suoran vaikuttamisen väline. Sen avulla kuntalainen voi nostaa esiin jonkin ajankohtaisen asian tai ongelman, sekä herätellä päättäjiä kiinnittämään siihen huomiota. Aloiteoikeus on kirjattu kuntalakiin ja se on voimassa kaikissa Suomen kunnissa. Kuntalaisen aloiteoikeus tarjoaa käytännössä myös yksittäisille kuntalaisille mahdollisuuden saattaa tärkeinä pitämiään asioita suoraan päätöksenteon piiriin. Voit tehdä kuntalaisaloitteen oikeusministeriön tarjoamalla alustalla sähköisesti https://www.kuntalaisaloite.fi/fi. Jos kuntasi ei vielä käytä kuntalaisaloite.fi-palvelua, voit toimittaa kirjallisen aloitteen kuntaasi sähköpostitse, kirjeitse tai henkilökohtaisesti. Voit myös pyytää paikallisia yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä mukaan kunta-aloitteeseen!

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kestoviikonloppu 24.-26.11.2023

Kodin kestot ry:n yhteisöjäset järjestävät Kestovaippakirppis ja -tuki -fb-ryhmässä Black friday -viikonloppuna Kestoviikonlopun! Hulinoilla on mahdollisuus täyttää joululahjapaketit kestävillä ja pestävillä tuotteilla

Tule mukaan Kestomessuille!

Kestomessut järjestetään jälleen 6.-8.10.2023 🥳 Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävillä virtuaalimessuilla on luvassa tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa, tietoa erilaisista uudelleen käytettävistä