Kuinka paljon niitä (vaippoja) sitten tarvitaan

Kysymys toistuu keskusteluissa toistuvasti, niimpä päätin laskea, paljonko meillä vaippoja tarvitaan. Tällä hetkellä täyskestoilemme kotona, ja kaupunki ym. reissuilla käytämme kertakäyttövaippoja. Lyhyille käynneille esim. kerhoon, neuvolaan jne. otan kyllä kestot mukaan, mutta jos tiedossa on koko päivän (tai useamman) reissu, lähtee mukaan kertikset. Ihan vaan, koska mä olen laiska ja mukavuudenhaluinen. En halua rahdata likaisia vaippoja mukanani koko päivää. Perheen vaippailija on nyt 6,5kk vanha.

20150518_145200 (600x338)

Tässä ne pääsoin nyt sitten on. Kuvasta puuttuu osa taskuvaipoista (likaisena tai päällä). Imuja on huomattavasti enemmän. Meillä on siis täyskierrossa käytössä 21 tasku/aiovaippaa päiväkäyttöön. Pesen vaipat noin joka toinen päivä, ja kun taskuista pääosin on kyse, ne kuivuvat helposti seuraavaksi päiväksi käyttöön. Osa imuista ja aiot vaativat pitemmän kuivumisajan. Niimpä ns. ylimääräiset imut ovat joka toisessa kierrossa suunnilleen käytössä (tai ne lempparit sieltä). Aio-vaippoja meillä ei montaa ole, ja nekin on nopsaan kuivuvaa sorttia. Myllymuksujen violetit äitiyspakkausvaipat ja yksi itse tekemäni ovat jatkuvassa käytössä. Myllymuksujen aio-vaippa kuivuu kohtuullisessa ajassa, kun läpän saa vedettyä ulos. Itsetekemäni aio vaatii lisäimun ja kuivuessaan se on käännettävä ympäri. Täydellisessä maailmassa meillä olis 2-3 kpl päivävaippoja lisää, mutta välttämättä niitä ei nyt tarvita.

20150518_145246 (600x508)

Yökäyttöön meillä on 3 sisävaippaa ja näköjään myös kolmet villahousut. Yksi yövaippa ei ole kuvassa mukana, vaan odottelee pesua. Yövaippoja saisi olla vielä yksi lisää ja sellaisen ompelenkin, kunhan aika antaa myöden. Näilläkin pärjätään, mutta jos pesut osuu huonosti, voi joskus yksittäinen yö mennä kertsillä, kun yövaipat on likaisia tai märkiä. Villahousuja riittäis kahdetkin helposti, mutta kolmet on. Pesun kannalta kivempi näin. Saan hiukan täydemmän villakoneellisen. Yön jälkeen villikset ripustetaan odottamaan seuraavaa yötä. Villahousut menee odottamaan pesua likakoriinsa kun ne alkavat haista, saavat kakkaosuman tai eivät enää pidä kosteutta. pyykkäystä, kun ne ei enää pidä.

Tällä vaippamäärällä kustannuksetkin pysyvät kurissa. Vauva ei siis tarvitse paljoa vaippoja. Eri asia on, jos äiti niitä haluaa 🙂

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kodin kestot tutuksi!

Kodin kestot ry toimii sekä kestotuotteiden tunnetuksi tekijänä että harrastejärjestönä. Monesti toiminnassa nämä kaksi yhdistyvät.

Vuoden Kestoteko 2023: Vaatelaastari

Kodin kestot ry on jakanut vuodesta 2009 lähtien Vuoden Kestoteko -tunnustusta, jolla yhdistys on halunnut nostaa esille rohkeita tekoja kestävämmän