Hajusteyliherkkyys on yleinen ongelma – Royalkestojen yrittäjä loi itse hajusteettoman työpaikan

Tiesitkö, että jopa 40 prosenttia suomalaisista kärsii hajusteiden aiheuttamista yliherkkyyksistä? Hajut voivat aiheuttaa erityisesti nuhaa, päänsärkyä ja ihottumaa. Hajusteyliherkkyys vaikuttaa siis satojen tuhansien suomalaisten jokapäiväiseen elämään. 

Osa yliherkistä kestää luonnontuoksuja paremmin ja osalle nekään eivät sovi. Käyttämällä hajusteettomia pesu- ja puhdistusaineita sekä kosmetiikkaa helpotat monen kanssaihmisen elämää ja parannat heidän elämänlaatuaan.

Hajusteeton työympäristö oli luotava itse

Royalkestot on pienyritys, joka valmistaa ja myy muun muassa kestovaippoja, kestositeitä ja lastenvaatteita. Yrittäjä Jonna Laine on luonut itselleen hajusteettoman työympäristön pakon sanelemana.

Laine sairastui sisäilmaongelmaisen vuokra-asunnon edesauttamana tuoksuyliherkkyyteen. Kyseessä on viheliäinen seuralainen, joka ei kysele, sopiiko rouvalle pieni tai vähän isompikin nuha tähän saumaa, tai miten olisi viikkokausia kestävä migreeni!

Sairastuminen oli myös henkilökohtaiselle taloudelle merkittävä asia. Asunnon lisäksi uusiksi meni koko irtaimisto. Iso vaikutus oli myös työkuvioiden suhteen, sillä monessa työpaikassa on sisäilmaongelmia. Lisäksi tavalliset työpaikat sisältävät aina jonkin herkistävän tekijän.

Nyt Laine työskentelee sopivissa ja homevapaissa tiloissa. Puodilla on tuoksuttomat olosuhteet ja työtilassa hurisevat ilmanpuhdistimet. Suurin osa tuotteista on pakattu sellofaaniin, joka estää pölyjen ja tuoksujen tarttumisen tuotteisiin. Kotona ja tuotantotiloisa käytetään ainoastaan tuoksuttomia pesuaineita ja ihonhoitotuotteita. Näillä toimenpiteillä Laine on pysynyt puodilla oireettomana, mikä on edellytys ylipäätään työkyvylle.

Mainituilla toimenpiteillä voi myös taata asiakkaille tuoksuttomia tuotteita. Kestositeistä suurin osa on valmistettu täysin hajusteettomassa ympäristössä ja sopivat siksi myös hajusteyliherkille. Takuuvarmasti hajusteettomat tuotteet löytää sensitive-sarjasta.

Osa valikoimassa teetetään alihankintana, jolloin ei voida täysin olla varmoja jokaisen tuotteita käsitelleen hajusteettomuudesta. Tämän takia kaikilla tuotteilla ei ole sensitive-merkintää.

Jos mieluisia tuotteita ei löydy sensitive-merkinnän alta ja tarvitset ehdottomasti tuoksuttomia tuotteita, kannattaa laittaa RoyalKestoille sähköpostia osoitteeseen royalkestot@gmail.com. Hajusteettomat tuotteet valmistetaan tarvittaessa erikseen.

Lue lisää:
Nopeat ja hitaat imut
Salipyyhe vanhoista t-paidoista
Maailman ympäristöpäivä

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös