16. JOULUKALENTERIN LUUKKU – pesukinnas pukinkonttiin

 

16joulukalenteri

Aloita piirtämällä kaava. Summittaista apua saat omasta kädestäsi. Suhteuta kintaan kokoa oman käden avulla, jos saaja on mies, piirrä suurempi kinnas ja vastaavasti lapsille hyvinkin pienikokoinen voi riittää. Kintaan on hyvä olla reilu, mutta ei mikään valtava teltta.

20141128_164735 (600x338)Koko ei ole mikään äärimmäisen tarkka, mutta edes suuntaa-antava. Kuvan käsi kuuluu 35-vuotiaalle, normaalikokoisella kädellä varustetulle naiselle ja se on piirrettynä a4-kokoiselle paperille.

Seuraavaksi, leikkaa haluamastasi kankaasta 2 kpl kaavan mukaisia paloja. Huom, muista tarkistaa, että saat 2 eripäin olevaa palaa. Helpoiten s onnistuu leikkaamalla kaavat kasinkerroin taitetusta kankaasta. Paras kangas pesukintaaseen on joustofrotee, myös bambujoustofrotee ja  erilaiset neuloskankaat toimivat. Hyvä olisi, että kankaassa on hiukan tekstuuria, se auttaa pesuhommissa. Velour on nukkaisuudestaan huolimatta todennäköisesti turhan sileää.

Ompele sauma peukaloreunasta kohti toista reunaa oikeat puolet vastakkain. Jätä noin 5 cm ompelematta. Itse käytin ompeluun saumuria.

Kanttaa alareuna ja halkio resorikantilla. Itse ompelin saumurilla resorikaitaletta oikeat puolet vastakkain ja tikkasin sen jälkeen kolmiaskelsiksakilla. Tikkauksen voi hyvin tehdä myös kaksoisneulalla tai peitetikkikoneella. Halutessasi tee resorista myös ripustuslenkki.

20141128_170808 (338x600)

Kuvan pesukintaassa on kankaana luomulaatuinen Kestokuplis-joustofrotee.

Vastaa