JOULUKALENTERIN LUUKKU – pesukinnas pukinkonttiin

16joulukalenteri

Onko sisävaippaompeluksista jäänyt joustofroteeta yli? Tai veteleekö joku froteepyyhe viimeisiään? Nyt on joulukalenterissa oiva vinkki mainion pesukintaan tekoon! Pääset ilahduttamaan läheisiä itse tehdyllä hyödyllisellä lahjalla! Paras kangas pesukintaaseen on joustofrotee, myös muut froteet toimivat. Hyvä olisi, että kankaassa on hiukan tekstuuria, se auttaa pesuhommissa. Velour on todennäköisesti turhan sileää.

TSI pesukinnas

TARVIKKEET:

  • n.A4 kokoinen paperi ja kynä (löytyisikö paperin tai kartongin keräyksestä sopivan kokoinen pala?)
  • sakset
  • joustofroteeta, hamppujoustofroteeta, pellavafroteeta, vohvelikangasta tai pyyhefroteeta
  • kanttinauhaa tai resorikanttiaAloita piirtämällä kaava. Summittaista apua saat omasta kädestäsi. Suhteuta kintaan kokoa oman käden avulla, jos saaja on mies, piirrä suurempi kinnas, naiselle kuvan mukainen koko on hyvä, ja vastaavasti lapsille hyvinkin pienikokoinen voi riittää. Kintaan on hyvä olla reilu, mutta ei mikään valtava teltta.

20141128_164735 (600x338)

Seuraavaksi, leikkaa haluamastasi kankaasta 2 kpl kaavan mukaisia paloja. Huom, muista tarkistaa, että saat 2 eripäin olevaa palaa. Helpoiten se onnistuu leikkaamalla kaavat kasinkerroin taitetusta kankaasta.

Ompele kappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain. Jätä alareuna auki, ja kämmensyrjän puolelle voi halutessaan jättää n. 5cm pituisen halkion. Ompeluun voi käyttää joko saumuria tai ompelukonetta. Ompelukonella ommellaan ensin suoralla ja huolitellaan siksakilla.

Kanttaa alareuna ja mahdollinen halkio resorikantilla. Itse ompelin saumurilla resorikaitaletta oikeat puolet vastakkain ja tikkasin sen jälkeen kolmiaskelsiksakilla. Tikkauksen voi hyvin tehdä myös kaksoisneulalla tai peitetikkikoneella. Halutessasi tee resorista myös ripustuslenkki.

20141128_170808 (338x600)

Kuvan pesukintaassa on kankaana luomulaatuinen Kestokuplis-joustofrotee.

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Nukenvaipan kaava

Kestovaippayhdistykselle Jenni S:n tekemä nukenvaipan kaava löytyy täältä. Seuraavasta Baby Bjorn -kokoiselle nukelle suunnitellun nukenvaipan kaavan tekijästä ei ole tietoa.

Black Friday – parsijan perjantai?

Black Friday on jälleen täällä. Kodin kestot suosittelee toisenlaista tapaa viettää suurkulutuksen tehoviikkoa. Ota tästä talteen vinkki vaatepaikan käytöön!

Menkkapikkarit – kuvallinen ohje!

Aika ajoin kysellään ohjeita ja kaavoja menkkapikkarien ompeluun. Ne ovat vielä verrattain uusi ja ehkä tuntematonkin keksintö, mutta niillä on