Vuoden Kestoteko 2023: Vaatelaastari

Kodin kestot ry on jakanut vuodesta 2009 lähtien Vuoden Kestoteko -tunnustusta, jolla yhdistys on halunnut nostaa esille rohkeita tekoja kestävämmän arjen puolesta.

Kodin kestot ry on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen numero 12: Vastuullista kuluttamista. Tuotteiden käyttöiän lisääminen on yksi oleellinen osa kestävää kuluttamista.

Vaatelaastari on Fabpatch Oy:n innovaatio, jonka tarkoitus on korjata vaatteet kauniisti, helposti ja nopeasti. Tässä luvatussa reikäisten housunpolvien maassa tuote on todellakin lunastanut odotukset!

Kodin kestot ry:n saamissa perusteluissa todetaan:

“Vaatelaastari kannustaa jatkamaan tuotteiden käyttöikää, mikä on ekologista ja taloudellista.”

Vaatelaastari tuo vaatteiden korjaamisen jokaisen ulottuville – vaatteita voi korjata eikä aina tarvitse edes ompelutaitoa!”

Tuote on todella helppokäyttöinen ja kestävä ja löytyy lähimarketistakin!”

“Vaatelaastari tuo esimerkillään kestävää elämäntapaa esille ja vaikuttaa muidenkin toimintatapoihin. Jatkamalla jo olemassa olevan tuotteen käyttöikää, luonnonvaroja säästyy!”

Täten kodin kestot ry:n hallitus myöntää vuoden 2023 kestoteko -palkinnon Fabpatch Oy:lle ansiokkaasta työstä kestävän elämäntavan ja ekologisuuden hyväksi

Helsingissä 8.10.2023

Rebekka Nikula, Kodin kestot ry:n puheenjohtaja

Kodin kestot ry on halunnut lisäksi antaa kaksi kunniamainintaa.

Vuoden 2023 kunniamaininta: Myllymuksut kuukautisalushousujen Teen-mallisto

Kuukautisalushousut ovat yksi kestokuukautissuojien mullistavista keksinnöistä. Niistä on tullut todella suosittuja ja Myllymuksut ovat kehittäneet, pitkäaikaisena kestovaippojen valmistajana, kuukautisalushousut uudelle tasolle.

Kodin kestot ry:n kuukautiskyselyssä keväällä 2023 tuli ilmi, että varsinkin nuoret kokevat kuukautishäpeää. Kestäviä ja pestäviä kuukautissuojia ei ole tarjolla tai esillä nuorille niin paljon kuin kertakäyttöisiä. Myllymuksut ovat kehittäneet kuukautisalushousuista Teen-malliston. Kuukautisalushousut ovat huomaamattomat ja hengittävät vaihtoehdot myös niille päiville, kun ei ole varma, milloin vuoto alkaa. Hyvien suojien avulla on ehkä mahdollista myös ehkäistä kuukautishäpeää.

Vuoden 2023 kunniamaininta: Wauzi-kestot Kuukautislevy

Wauzi-kestot ovat tuoneet uuden kestotuotteen, kuukautislevyn, Suomen markkinoille.

Kuukautislevy on hyvä vaihtoehto kuukupille ja muille kestäville ja pestäville kuukautissuojille. Siitä on tullut lyhyessä ajassa hyvin suosittu. Wauzi on myös antanut asiantuntevaa neuvontaa tuotteen käytössä, mikä on todella tärkeää uuden tuotteen kanssa.

Lämpimät onnittelut kaikille palkinnon saajille ja kiitos työstänne kestävän elämäntavan edistämiseksi!

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kestoviikonloppu 24.-26.11.2023

Kodin kestot ry:n yhteisöjäset järjestävät Kestovaippakirppis ja -tuki -fb-ryhmässä Black friday -viikonloppuna Kestoviikonlopun! Hulinoilla on mahdollisuus täyttää joululahjapaketit kestävillä ja pestävillä tuotteilla sekä ekologisilla luontoa kunnioittavilla vaihtoehdoilla. 

Tule mukaan Kestomessuille!

Kestomessut järjestetään jälleen 6.-8.10.2023 🥳 Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävillä virtuaalimessuilla on luvassa tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa, tietoa erilaisista uudelleen käytettävistä tuotteista, ompelupajoja, kestohenkistä keskustelua sekä