Kestomessut – katso messuohjelma tästä!

Kodin kestot ry:n uusi tapahtuma, Kestomessut, järjestetään Facebook-ryhmässä: Kestomessut: messuare. Liity tapahtumaryhmään ja kutsu ystäväsi mukaan!
Kestomessut

Kodin kestot ry lanseeraa tänä syksynä uuden huikean tapahtuman: Kestomessut! Messut järjestetään ensimmäistä kertaa 15.-17.10.2021 Facebook-ryhmässä: Kestomessut: messuareena. Liity ryhmään tästä ja kutsu ystäväsikin mukaan!

Kestomessut: ohjelma

Koko viikonlopun kestävät Kestomessut on Kodin kestot ry:n uusi tapahtuma. Messuilla nähdään yhdistyksen aktiivien sekä useiden yrittäjien tuottamaa monipuolista ohjelmaa. Viikonlopun aikana pääsee osallistumaan erilaisiin työpajoihin sekä tutustumaan mm.

  • Arjen kemikaaleihin ja ekopesuaineisiin
  • Menkkapikkareihin ja muihin naisten kestotuotteisiin
  • Erilaisiin kestovaippoihin, niiden hankintaan, käyttöön, huoltoon ja korjaukseen
  • Kotimaisiin alan yrityksiin

Koko viikonlopun kestäviä kierrätysompelupajoja järjestetään kaksi. Toisessa pajassa saa ohjeet kestositeen ja liiviensuojien ompeluun ja toisessa pajassa valmistetaan omista kierrätysmateriaaleista vanulappuja ja kestoliinoja.

Vaippaompelupajassa ommellaan viikonlopun aikana yhdessä taskuvaippa. Ilmoittaudu mukaan vaippaompelupajaan jo ennakkoon, niin saat lisätietoa miten valmistua ja millaisia tarvikkeita ompelupajaan tulee varata. Ilmoittautumaan pääset tapahtumaryhmässä Kestomessut: messuareena.

Kestomessut: aikataulu

Kodin kestot ry:n yhteisöjäsenet ovat mukana messuilla esittelemässä tuotteitaan ja luomassa vauhdikasta messutunnelmaa yhdessä yhdistyksen vapaaehtoisten kanssa. Luvassa on myös huikeita messutarjouksia ja arvontaa. Facebook -ryhmän albumeista löytyvillä messuständeillä kannattaa siis käydä kurkkaamassa osallistujien tarjontaa.

Osa yrittäjistä järjestää ohjelmaa myös Zoomin ja Facebook liven kautta.

HUOM! Aikataulumuutos sunnuntaina:
Klo 11.00 Ekokauppa Onnenhetkiä: Kuivaksioppiminen.

Kuvausta ei ole saatavilla.

Perjantai 15.10.

Kestomessut käynnistyvät klo 15!

15.00 Tervetuloa messuille! Kodin kestot ry sekä yritykset esittäytyvät. Kaikki osallistujat löydät ryhmän albumeista.

17.00 Kodin kestot ry: Vaippaompelupaja. Yhdistyksen aktiivit Tytti ja Emmi järjestävät ompelupajoja viikonlopun aikana. Tässä pajassa ommellaan yhdessä taskuvaippa. Ilmoittaudu vaippaompelupajaan ennakkoon, niin saat tietoa miten valmistautua. Ohjaus tapahtuu Zoomin välityksellä.

17.00-19.00 Kestovaippainfoa aloittelijoille. Mikä on kestovaippa? Miten niitä käytetään, pestään, säilytetään ja huolletaan? Montako kestovaippaa tarvitaan ja mistä niitä voi hankkia? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat illan aikana vastauksen.

18.00 Kodin kestot ry: Miten puhua lapselle ilmastonmuutoksesta? Kodin kestojen entinen puheenjohtaja, Anna, kertoo miten voi keskustella lapsen kanssa ikätasoisesti ilmastonmuutokseen liittyvistä asioista.

19.00-21.00 Tietoa naisten kestotuotteista. Menkkapikkarit, kuukupit ja kestositeet ovat sekä taloudellisempi että ekologisempi vaihtoehto kertakäyttöisille kuukautissuojille. Illan aikana pääset tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin.

Lauantai 16.10.

9.00-12.00 Toinen messupäivä aloitetaan jakamalla tietoa ekopesuaineista ja kodin kestotuotteista. Monet kodin kertakäyttötuotteet ovat korvattavissa kestävillä ja pestävillä tuotteilla. Näihin pääset tutustumaan aamupäivän aikana.

10.00 GreenDeal: Kaikki mitä haluat tietää ekopesuaineista. Markus Hämysen miniluento luontoystävällisistä pesuaineista järjestetään Facebook liven välityksellä. Liven aikana on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta.

12.00-15.00 Vinkkejä kestotuotteiden pesuun, korjaukseen ja huoltoon. Iltapäivän aikana tapahtumaryhmässä jaetaan vinkkejä kestoiluun liittyen liveohjelman ohessa.

13.00 Wauzi & Snowcotton: Kestoilu päiväkodissa. Kestovaippayrittäjät Snowcottonin Marianne Fredriksson ja Wauzin Mira Kovanen jakavat asiantuntemustaan päiväkotikestoiluun liittyen Facebook liven välityksellä. Liven aikana on mahdollisuus kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta.

13.30 Kodin kestot ry: Kestovaippainfo aloittelijoille. Yhdistyksen aktiivit Aulikki Etelärinne, Rebekka Nikula sekä yrittäjä Diana Tulea Walton käyvät käsiksi kestoilun perusasioihin Google Meetin kautta.

15.00 BabyDot: Sisävaippaesittely. Yrittäjä Diana Tulea Walton esittelee erilaisia sisävaippoja Zoomin välityksellä. Esittelyssä on mahdollista esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun.

15.00-17.00 Tee se itse -vinkkejä ja ohjeita kestotuotteiden ompeluun ja tuunaukseen.

17.00 Kodin kestot ry: Kestovaippa -ompelupaja jatkuu. Kodin kestojen aktiivit Tytti ja Emmi vetävät messujen ompelupajoja. Zoom -session aikana voi esittää kysymyksiä ja pyytää neuvoa ompeluun.

17.30 Kodin kestot ry: Kierrätysompelupaja. Kierrätysompelupajoissa voi valmistaa kestositeen, liivinsuojat, kestovanulappuja tai kestoliinoja. Kodin kestojen aktiivit Tytti ja Emmi neuvovat Zoom -sessiossa kierrätysompeluiden kanssa.

Sunnuntai 17.10.

9.00-12.00 Kestomessut aloitetaan sunnuntaina jakamalla vinkkejä liittyen kestoiluun reissussa ja päiväkodissa sekä kuivaksioppimiseen

10.00 Ruskovilla & Kodin kestot ry: Kestovaipatus luonnonmukaisilla materiaaleilla. Kodin kestojen yhteisöjäsenvastaava, Leija, esittelee Ruskovillan tuotteita ja kertoo luonnonmukaisista materiaaleista Facebook liven välityksellä. Kommentteja ja kysymyksiä on mahdollista esittää chatin kautta.

HUOM! AIKATAULUMUUTOS!
11.00 Ekokauppa Onnenhetkiä: Kuivaksioppiminen. Kestotuoteyrittäjä Tytti Salonen kertoo vinkkejä kuivaksioppimiseen liittyen Facebook livessä. Kommentointi ja kysymysten esittäminen onnistuu tuttuun tapaan chatin kautta. Live on katsottavissa messuareenalla myös myöhemmin.

15.00 BabyDot & Ekorren puoti & Kodin kestot ry: Vuotoklinikka. Zoomissa käydään läpi yleisimpiä kestovaippoihin liittyviä haasteita. Tule mukaan keskustelemaan ja kysymään neuvoa ongelmiisi. Ratkotaan pulmat yhdessä!

15.00-17.00 Vinkkejä ja keskustelua ekopesuaineista sekä kodin kestotuotteista

17.00 GreenDeal: Arjen kemikaalit ja ekopesuaineet. Facebook livessä Markus Hämynen jakaa asiantuntemustaan arjen kemikaaleihin sekä niiden välttämiseen liittyen.

Ohjelma päättyy sunnuntaina noin klo 18.00, mutta yrittäjien tarjouksiin ja arvontoihin ehtii tutustua vielä myöhemminkin illalla. Osa ohjelmasta myös tallentuu Kestomessut: messuareena -ryhmään. Jos et siis päässyt osallistumaan juuri aikataulun mukaisesti, voit tutustua moniin aiheisiin vielä illalla tai seuraavalla viikolla!

Nähdään messuilla!

Lue lisää:

Jaa blogikirjoitus:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kestoviikonloppu 24.-26.11.2023

Kodin kestot ry:n yhteisöjäset järjestävät Kestovaippakirppis ja -tuki -fb-ryhmässä Black friday -viikonloppuna Kestoviikonlopun! Hulinoilla on mahdollisuus täyttää joululahjapaketit kestävillä ja pestävillä tuotteilla

Tule mukaan Kestomessuille!

Kestomessut järjestetään jälleen 6.-8.10.2023 🥳 Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävillä virtuaalimessuilla on luvassa tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa, tietoa erilaisista uudelleen käytettävistä