Vaippalainaamot ja tukitoiminta

Kodin kestot ry tarjoaa apua ja tukea kestovaippailuun. Yhdistyksen tukihenkilöt järjestävät yleisiä kestovaippainfoja, joissa käydään lyhyesti läpi perusasiat kestovaippoihin liittyen. Tukihenkilöiltä saat myös henkilökohtaista neuvontaa vaippa-arkeen ja ongelmatilanteisiin. Yhdistys ylläpitää noin kahtakymmentä vaippalainaamoa ympäri Suomen. Kestovaippalainaamo on apunasi kestovaippailun aloittamisessa sekä erilaisten vaippojen ja vaippayhdistelmien vertailemisessa. Lainaamojen avulla lapsiperheet voivat helposti ja edullisesti kokeilla kestovaippojen käyttämistä sekä vertailla erilaisia vaippoja ja vaippayhdistelmiä. Myös lainaamonhoitajat opastavat perheitä vaippojen käyttämiseen liittyvissä asioissa.

Tukitoiminta

Haluatko lisää tietoa kestovaipoista? Kaipaatko moderneja kestovaippoja nähtäväksesi? Tuntuuko sinusta, että termit kaipaisivat selvennystä? Ota yhteys oman alueesi aktiiveihin, tukihenkilöön tai tukitoimintavastaavaan!

Olemme koonneet kattavia esittelypaketteja monelle paikkakunnalle. Kodin kestot ry:n tukihenkilöt tulevat mielellämme kertomaan kestovaipoista esimerkiksi perhekahviloissa, neuvoloissa ja lapsiperhetapahtumissa. Pakettien sisältö vaihtelee alueittain. Tukihenkilöt antavat myös henkilökohtaista ohjausta ja neuvovat kestovaippojen käytössä. Opastusta voi kysyä sähköpostitse tai tukihenkilön voi kutsua kotikäynnille. Tukihenkilö neuvoo perheessä olevien vaippojen käyttöä (esim. äitiyspakkauksen vaipat ja harsot) ja kertoo muista vaihtoehdoista. Tukihenkilöltä voi pyytää opastusta ennen vauvan syntymää, vastasyntyneen kanssa tai koska tahansa myöhemmin. Tukihenkilöt vastaavat kysymyksiin esimerkiksi kestovaippailun aloittamisesta isomman vauvan kanssa, vaippatyypin tai -mallin valitsemisesta ja vaihtamisesta, yökestoilusta sekä vaippojen pesemisestä ja säilytyksestä. Osalla tukihenkilöitä on myös tietoa ja taitoa opastaa vaippojen ompelussa ja harsojen taittelussa.

Jos paikkakunnallasi ei ole omaa tukihenkilöä voit katsastaa lähiseutujen paikkakunnilta sopivaa henkilöä tai olla yhteydessä virtuaalitukea antaviin tukihenkilöihimme. Virtuaalitukea saat lisäksi Kestovaippakirppis ja -tuki (Kodin kestot ry) FB-ryhmästä tai sähköpostitse (tukitoiminta@kodinkestot.fi). Tukihenkilöt tavoitat henkilökohtaisesti tukihenkilöiden listalta.

 

Vaippalainaamot

Kestovaippalainaamosta voit lainata vaippoja kotikäyttöön 12 vuorokauden ajaksi. Laina-aika on pääsääntöisesti maanantaista seuraavan viikon perjantaihin. Lainasta peritään viiden euron maksu jäseniltä, 10 e muilta. Ilmoitathan jäsennumerosi vaippoja noutaessasi! Voit liittyä jäseneksi myös vaippoja lainatessasi. Lainausmaksun lisäksi lainaaja maksaa 20 euron pantin, jonka saa takaisin palauttaessaan vaipat sovitusti ja kunnossa. Laina-aikaa on mahdollisuus jatkaa, mikäli uutta varausta ei ole. Jatkoajan maksu on neljä euroa viikossa jäseniltä, 8 e muilta. Kuivaksiopettelupaketin sekä naisten ja kodin kestot -paketin vuokra on 4 e jäseniltä, 8 e muilta. Lisäviikot 2 e jäseniltä, 4 e muilta. Vuokrilla rahoitamme lainaamohankintoja sekä muuta yhdistystoimintaa.

Lainaamoissa on NB-, S-, M- ja L-kokoisia vaippapaketteja sekä kuivaksiharjoittelupaketti. Osassa lainaamoista on lisäksi naisten ja kodin kestot-paketti. Tarkemmat tiedot lainattavista paketeista löytyvät lainaamojen yhteystietojen yhteydestä.

Paketit koon mukaan:

NB-koko (n. 2 – 5 kg)

S-koko (n. 4 – 8 kg)

M-koko (n. 6 – 11 kg)

L-koko (n. 9 – 15 kg)

K = Kuivaksiopettelu

N = Naisten ja kodin kestot