Kestotuotelainaamot ja tukitoiminta

Kodin kestot ry tarjoaa apua ja tukea kestovaippojen ja muiden kestotuotteiden käyttöön. Yhdistyksen tukihenkilöt järjestävät mm. yleisiä kestovaippainfoja, joissa käydään lyhyesti läpi perusasiat kestovaippoihin liittyen. Tukihenkilöiltä saat myös henkilökohtaista neuvontaa vaippa-arkeen ja ongelmatilanteisiin. Yhdistys ylläpitää noin kahtakymmentä kestotuotelainaamoa ympäri Suomen. Kestotuotelainaamo on apunasi mm. kestovaippailun aloittamisessa sekä erilaisten vaippojen ja vaippayhdistelmien vertailemisessa, tai halutessasi tutustua vaikkapa naisten tai kodin kestotuotteisiin. Lainaamojen avulla lapsiperheet voivat helposti ja edullisesti kokeilla kestovaippojen käyttämistä sekä vertailla erilaisia vaippoja ja vaippayhdistelmiä. Myös lainaamonhoitajat opastavat perheitä vaippojen ja muiden tuotteiden käyttämiseen liittyvissä asioissa.

Tukitoiminta

Haluatko lisää tietoa kestovaipoista? Kaipaatko moderneja kestovaippoja nähtäväksesi? Tuntuuko sinusta, että termit kaipaisivat selvennystä? Ota yhteys oman alueesi aktiiveihin, tukihenkilöön tai tukitoimintavastaavaan!

Olemme koonneet kattavia esittelypaketteja monelle paikkakunnalle. Kodin kestot ry:n tukihenkilöt tulevat mielellämme kertomaan kestovaipoista esimerkiksi perhekahviloissa, neuvoloissa ja lapsiperhetapahtumissa. Pakettien sisältö vaihtelee alueittain. Tukihenkilöt antavat myös henkilökohtaista ohjausta ja neuvovat kestovaippojen käytössä. Opastusta voi kysyä sähköpostitse tai tukihenkilön voi kutsua kotikäynnille. Tukihenkilö neuvoo perheessä olevien vaippojen käyttöä (esim. äitiyspakkauksen vaipat ja harsot) ja kertoo muista vaihtoehdoista. Tukihenkilöltä voi pyytää opastusta ennen vauvan syntymää, vastasyntyneen kanssa tai koska tahansa myöhemmin. Tukihenkilöt vastaavat kysymyksiin esimerkiksi kestovaippailun aloittamisesta isomman vauvan kanssa, vaippatyypin tai -mallin valitsemisesta ja vaihtamisesta, yökestoilusta sekä vaippojen pesemisestä ja säilytyksestä. Osalla tukihenkilöitä on myös tietoa ja taitoa opastaa vaippojen ompelussa ja harsojen taittelussa.

Jos paikkakunnallasi ei ole omaa tukihenkilöä voit katsastaa lähiseutujen paikkakunnilta sopivaa henkilöä tai olla yhteydessä virtuaalitukea antaviin tukihenkilöihimme. Virtuaalitukea saat lisäksi Kestovaippakirppis ja -tuki (Kodin kestot ry) FB-ryhmästä tai sähköpostitse (tukitoiminta@kodinkestot.fi). Tukihenkilöt tavoitat henkilökohtaisesti tukihenkilöiden listalta.

Kestotuotelainaamot

Kestotuotelainaamosta voit lainata erilaisia kestotuotteita kotikäyttöön. Lainaamoissa on NB-, S-, M- ja L-kokoisia vaippapaketteja sekä kuivaksiharjoittelupaketti. Osassa lainaamoista on lisäksi naisten ja kodin kestot -paketti. Tarkemmat tiedot kustakin lainaamosta lainattavista paketeista löytyvät lainaamojen yhteystietojen yhteydestä.

Vaippapaketit koon mukaan:

NB-koko (n. 2 – 5 kg)
S-koko (n. 4 – 8 kg)
M-koko (n. 6 – 11 kg)
L-koko (n. 9 – 15 kg)

Muut paketit:

K = Kuivaksiopettelu
N = Naisten ja kodin kestot (Kotka, Kuopio, Oulu ja Tampere)

Pakettien laina-aika on 12 vuorokautta; pääsääntöisesti maanantaista seuraavan viikon perjantaihin. Laina-aikaa on mahdollista jatkaa, mikäli paketille ei ole uutta varausta. Yhdistyksen jäsenet saavat lainata tuotteita muita edullisemmin, joten ilmoitathan jäsennumerosi tuotteita noutaessasi! Halutessasi voit myös liittyä jäseneksi tuotteita lainatessasi. Lainausmaksun lisäksi lainaaja maksaa 20 euron pantin, jonka saa takaisin palauttaessaan tuotteet sovitusti ja kunnossa. Vuokrilla rahoitamme lainaamohankintoja sekä muuta yhdistystoimintaa.

Hinnasto:

Hinta jäsenille Hinta ei-jäsenille
Vaippapaketti 5€/12vrk 10€/12vrk
-lisäviikko (7vrk) 2€/7vrk 5€/7vrk
Kuivaksiopettelupaketti 4€/12vrk 8€/12vrk
-lisäviikko (7vrk) 2€/7vrk 4€/7vrk
Naisten ja kodin kestotuotepaketti 4€/12vrk 8€/12vrk
-lisäviikko (7vrk) 2€/7vrk 4€/7vrk