Kestovaippalainaamot ja tukitoiminta

Pyydä rohkeasti apua! Kestovaipat ovat monen kestovaipattajan harrastus, ja iso osa meistä rakastaa kestovaipoista puhumista. Tuen antaminen ja vaipatuspulmien ratkomminen piristää tukihenkilön päivää.

Kodin kestot ry tarjoaa monipuolista apua ja tukea kestovaippojen ja muiden kestotuotteiden käyttöön. Yhdistyksen tukihenkilöt järjestävät mm. yleisiä kestovaippainfoja, joissa käydään lyhyesti läpi perusasiat kestovaippoihin liittyen. Tukihenkilöiltä saat myös henkilökohtaista neuvontaa vaippa-arkeen ja ongelmatilanteisiin, sekä kodin muiden kestotuotteiden käyttöön.

Yhdistys ylläpitää noin kahtakymmentä kestovaippalainaamoa ympäri Suomen. Kestovaippalainaamo on lainaajan apuna kestovaippailun aloittamisessa, seuraavaan vaippakokoon siirryttäessä sekä erilaisten vaippojen ja vaippayhdistelmien vertailemisessa. Lainaamojen avulla pääsee helposti ja edullisesti kokeilemaan kestovaippojen käyttämistä sekä vertailemaan erilaisia vaippoja. Lainaamonhoitaja opastaa vaippojen käyttämiseen liittyvissä asioissa tarvittaessa vaikka kädestä pitäen. Neljässä lainaamossa on saatavilla myös Naisten ja kodin kestot -paketti.

Tukitoiminta

Haluatko lisää tietoa kestovaipoista? Kaipaatko moderneja kestovaippoja nähtäväksesi? Tuntuuko sinusta, että termit kaipaisivat selvennystä? Ota yhteys oman alueesi aktiiveihin, tukihenkilöön tai tukitoimintavastaavaan!

Kodin kestot ry:n tukihenkilöt tulevat mielellämme kertomaan kestovaipoista ja muista kestotuotteista esimerkiksi perhekahviloissa, neuvoloissa ja lapsiperhetapahtumissa. Tukihenkilöt antavat myös henkilökohtaista ohjausta ja neuvovat kestovaippojen ja muiden kestotuotteiden käytössä. Opastusta voi kysyä sähköpostitse tai tukihenkilön voi kutsua kotikäynnille. Tukihenkilö neuvoo perheessä olevien vaippojen käyttöä (esim. äitiyspakkauksen vaipat ja harsot) ja kertoo muista vaihtoehdoista. Tukihenkilöltä voi pyytää opastusta ennen vauvan syntymää, vastasyntyneen kanssa tai koska tahansa myöhemmin. Tukihenkilöt vastaavat kysymyksiin esimerkiksi kestovaippailun aloittamisesta isomman vauvan kanssa, vaippatyypin tai -mallin valitsemisesta ja vaihtamisesta, yökestoilusta sekä vaippojen pesemisestä ja säilytyksestä. Osalla tukihenkilöitä on myös tietoa ja taitoa opastaa vaippojen ompelussa ja harsojen taittelussa, sekä kodin muiden kestotuotteiden käytössä.

Jos paikkakunnallasi ei ole omaa tukihenkilöä voit katsastaa lähiseutujen paikkakunnilta sopivaa henkilöä tai olla yhteydessä virtuaalitukea antaviin tukihenkilöihimme. Virtuaalitukea saat lisäksi Kestovaippakirppis ja -tuki (Kodin kestot ry) FB-ryhmästä, tai sähköpostitse osoitteesta vapaaehtoistoiminta@kodinkestot.fi vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta. Tukihenkilöt tavoitat henkilökohtaisesti tukihenkilöiden listalta.

Kestovaippalainaamot

Kestovaippalainaamosta voit lainata erilaisia kestotuotteita kotikäyttöön. Lainaamoissa on NB-, S-, M- ja L-kokoisia vaippapaketteja sekä kuivaksiharjoittelupaketti. Osassa lainaamoista on lisäksi naisten ja kodin kestot -paketti. Myös neppipressit ja kaavakansiot ovat lainattavissa muutamista lainaamoista. Tarkemmat tiedot kustakin lainaamosta lainattavista paketeista löytyvät lainaamojen yhteystietojen yhteydestä.

Vaippapaketit koon mukaan:

NB-koko (n. 2 – 5 kg)
S-koko (n. 4 – 8 kg)
M-koko (n. 6 – 11 kg)
L-koko (n. 9 – 15 kg)

Muut paketit:

K = Kuivaksiopettelu (Kokkola, Kouvola, Kuopio, Lahti, Oulu, Hämeenlinna, Tampere, Turku, Vaasa ja Vantaa)
N = Naisten ja kodin kestot (Kotka, Kuopio, Oulu ja Tampere)

Kaavakansio (Helsinki, Lahti, Rauma, Vantaa, Varkaus)
Neppipressi (Helsinki, Oulu, Tampere)

Pakettien laina-aika on 12 vuorokautta; pääsääntöisesti maanantaista seuraavan viikon perjantaihin. Laina-aikaa on mahdollista jatkaa, mikäli paketille ei ole uutta varausta. Yhdistyksen jäsenet saavat lainata tuotteita muita edullisemmin, joten ilmoitathan jäsennumerosi tuotteita noutaessasi! Halutessasi voit myös liittyä jäseneksi tuotteita lainatessasi. Vuokrilla rahoitamme lainaamohankintoja sekä muuta yhdistystoimintaa.

Lainausmaksun lisäksi lainaaja maksaa aina 20 euron pantin kustakin lainattavasta paketista, ja tämän saa takaisin palauttaessaan tuotteet sovitusti ja kunnossa.

Hinnasto:

Hinta jäsenille Hinta ei-jäsenille
Vaippapaketti 5€/12vrk 10€/12vrk
-lisäviikko (7vrk) 2€/7vrk 5€/7vrk
Kuivaksiopettelupaketti 4€/12vrk 8€/12vrk
-lisäviikko (7vrk) 2€/7vrk 4€/7vrk
Naisten ja kodin kestotuotepaketti 4€/12vrk 8€/12vrk
-lisäviikko (7vrk) 2€/7vrk 4€/7vrk
Kaavakansiot (Helsinki ja Lahti) ilmainen 2€/7vrk
-lisäviikko (7vrk) ilmainen 1€/7vrk
Kaavakansiot (muut kaupungit) ilmainen ilmainen
Neppipressi ilmainen 5€/7vrk
-lisäviikko (7vrk) ilmainen 2€/7vrk

Yhdistyksemme omistamien neppipressien lisäksi neppipressin käyttömahdollisuus on ainakin seuraavissa paikoissa:
– Espoo, Tapiolan kirjasto
– Joensuu, Liekku (liekku(a)gmail.com)
– Lahti, Hanna (hanna.maenpaa(at)outlook.com)
– Lappeenranta, Outi (vaippalainaamo-lappeenranta(a)kodinkestot.fi)
– Rauma, Tytti (vaippalainaamo-rauma(at)kodinkestot.fi)
– Varkaus, Aulikki (neppipihdit, ita-suomi(at)kodinkestot.fi)

Suomessa toimii myös muita kuin Kodin kestot ry:n hallinnoimia kestovaippalainaamoita. Jos tiedät kestovaippa-/kestotuotelainaamon, joka ei ole vielä listalla, ota yhteyttä lainaamovastaava(at)kodinkestot.fi.

Ekorren puodin vuokrapaketti
https://holvi.com/shop/Ekorrekauppa/section/vuokrapaketit-kanto/

Jyväskylän kangaskauppan vaippalainaamo KVK-tuotemerkin vaipoista sekä maahantuomiaan tuotteita.
https://www.jyvaskylankangaskauppa.fi/vaippalainaamo

Snowcottonin vaippavuokraamo
https://www.snowcotton.fi/category/70/vaippavuokraamo