Tietoa naisten ja kodin kestotuotteista

Monen kertakäyttöisen tuotteen voi korvata kestävällä ja pestävällä tuotteella: Talouspaperin asemasta voi käyttää erilaisia kankaisia liinoja ja rättejä, paperisen nenäliinan korvikkeeksi löytyy kangasnenäliinoja, kuukautissuojaksi sopii kuukuppi tai kestoside, virtsankarkailusuojaksi kestoside tai varmuusalushousut. Näistä ja monista muista vaihtoehdoista päivitämme lisää lähiaikoina.

Kaikki kodin ja naisten kestotuotteet kannattaa pestä pesukoneessa vähintään 60 asteessa. Myös keittopesuja 90/95 asteessa suositellaan säännöllisin väliajoin.

Kestovanulaput

Vanulappuja voi valmistaa esimerkiksi vanhoista flanellipyjamista ja pehmeistä pyyhkeistä. Ensin leikataan sopivan kokoiset pyöreät kangaspalat ja sitten ommellaan kaksi kappaletta saumurilla reunoista yhteen. Vanulaput sopivat esimerkiksi meikinpoistoon tai kasvoveden levittämiseen, eli ne korvaavat kertakäyttöiset vanulaput. Pienet kestovanulaput kannattaa pestä pesupussissa, jotta ne eivät joudu pesukoneen putkistoon.

Kestovanulappuja myy muun muassa Ekopuoti Valkee ja Vihree, PikkuPulu, Onnikas, Tirsokas,

Lue myös blogista:

Kestovanulaput ja muut kodin kankaiset kestotuotteet

Kestotalouspaperi

Kestotalouspaperin sijaan voidaan puhua esimerkiksi räteistä, luutuista, rievuista tai kestoarkeista. Ajatus on kuitenkin se, että talouspaperia käyttämään tottunut voi korvata pehmopaperit kankaisella ja pestävällä versiolla. Kangasliinoja voi käyttää siinä missä talouspaperiakin, sillä erotuksella, että ne on ovat pehmeämpiä, käyttäjäystävällisempiä, kestävät paremmin kostutusta ja ne pestään käytön jälkeen.

Kestotalouspaperia voi valmistaa itse kierrätys- tai uusiomateriaaleista tai ostaa valmiina. Sopivan kokoisia kangasarkkeja voi ommella esimerkiksi vanhoista t-paidoista tai pyyhkeistä. Hyviä materiaaleja kestotalouspaperiksi ovat puuvillatrikoon ja froteen lisäksi ainakin joustofrotee, flanelli, tencel ja bambu.

Kestotalouspaperia voi ostaa myös valmiina. Kodin kestojen verkkokaupasta voi ostaa imuliinoja, jotka käyvät kestotalouspaperikäytön lisäksi myös vaippaimuina tai siivousliinoina. Vastaavia tuotteita myyvät myös Royalkestot, Mamidea, Jyväskylän kangaskauppa, Lauran pikku putiikki, Myllymuksut, Pienten parhaaksi, Pikkupulu, Sadette, OnnikasTirsokas, Minvilla, Aaretti ja Tuttimaakari.

Lue myös blogista:

Kestotalouspaperi

Kankaiset nenäliinat

Kankaiset nenäliinat hellivät nenää pehmeydellään. Nenäliinoja voi valmistaa leikkaamalla sopivan kokoinen pala (noin 25 cm x 25 cm) ja ompelemalla koneella päärmeet kaksinkerroin. Reunat voi huolitella myös saumurilla.

Nenäliinoja myy PikkuPulu.

Kestotiskirätit

Rättejä myy muun muassa Minvilla, Pienten parhaaksi, RoyalKestot, Sadette, Onnikas, Tirsokas, Tuttimaakari.

Kestositeet

Kestositeitä myyvät muun muassa Babyidea, Ekopuoti Valkee ja Vihree, Hahtuvahullu, Jutta, Jyväskylän kangaskauppa, Minvilla, Myllymuksut, Pienten parhaaksi, PikkuPulu, Pumpulipuu, RoyalKestot, Sadette, Onnikas, Tuttimaakari.

Liivinsuojat

Kestoliivinsuojia myyvät muun muassa Babyidea, Hahtuvahullu, Jutta, Lauran Pikku Putiikki, MaitoTyttö, Minvilla, Myllymuksut, PikkuPulu, RoyalKestot, Ruskovilla, SuperJellona, Tirsokas, Tuttimaakari.

Kuukuppi

Kuukuppeja myyvät muun muassa Ekopuoti Valkee ja Vihree, Jyväskylän kangaskauppa, Minvilla, Myllymuksut, Pienten parhaaksi, Sadette, Onnikas.