vko 48 | Torstai 1.12.2022.

Tee se itse

Tee se itse vaipat


TSI eli tee-se-itse -vaipat saattavat säästää entisestään vaippakuluissa. Yksinkertaisimmillaan tsi-vaipat ovat harsoja tai kuivaliinoiksi leikattuja fleecepalasia ja omien taitojen kehittyessä voi yrittää aio (all-in-one) -vaippojen tekoa. Tsi-vaipasta voi tehdä juuri sen oman unelmavaipan, johon kerää omien mieltymystensä mukaan parhaat puolet kaikista valmisvaipoista. Kutoja tekee illassa parissa vauvalleen hahtuvalangasta pehmoiset vaippahousut hengittäväksi kosteussuluksi.

Näiltä sivuilta löydät yksityiskohtaista tietoa siitä, kuinka vaippoja voi tehdä itse. Näillä vinkeillä onnistuu varmasti kokematonkin ompelija, joten ei muuta kuin rohkeasti yrittämään.

Vaikka kuinka suunnittelisi ja mittailisi, aina työn tulos ei ole ihan sitä mitä odotti. Vaipassa sisäkangas pullottaa ja ulkokangas kiristää. Tämän vuoksi kaikki uudet kankaat on hyvä kutistaa pesemällä ennen leikkausta. Samalla kankaista huuhtoutuu pois ylijäämävärit ja muut kemikaalit.

Lue lisää

Tee se itse siteet


Kärsitkö kuukautisten aikana kutinasta, hiivatulehduksista, ehkä jopa haavaumista limakalvoilla? Ärsyttävätkö kertakäyttösiteiden lyhyet vaihtovälit runsaina vuotopäivinä, haju sekä sotkut jatkuvien ohivuotojen takia? Tarrat irtoilevat, tarttuvat vääriin paikkoihin ja siteet menevät rullalle? Unohda kertissiteet kauppojen hyllyille ja vaihda pestäviin kangassiteisiin, niin huolesi ovat historiaa!

Pehmeä kankainen terveysside on niin huomaamaton ja imukykyinen, että sinun ei enää tarvitse koko ajan miettiä terveyssidettä ja sen vaihtamista. Tunnet olosi kuivemmaksi ja puhtaammaksi eikä sinun tarvitse pelätä ohivuotoja tai sitä, että muut haistavat kuukautisesi. Peseminen on helppoa ja vaivatonta. Voit pestä siteet vaikka kerralla vasta kuukautisten päätyttyä muun pyykin joukossa.

Kestositeitä voi ostaa uusina lukuisilta kestovaippamyyjiltä, mutta ei niiden itse tekeminenkään suurta ompelutaitoa vaadi ja säästät reilusti. Jos vauvalla on kaapit ja laatikot täynnä toinen toistaan suloisempia tsi-vaippoja, saat kestositeisiin käytettyä kaikki ne pienet kankaanpalat, joista ei enää vaippaa saa aikaan, mutta ei viitsisi roskiinkaan heittää.

Näiltä sivuilta löydät yksityiskohtaista tietoa siitä, kuinka kestositeitä voi tehdä itse. Näillä vinkeillä onnistuu varmasti kokematonkin ompelija, joten ei muuta kuin rohkeasti yrittämään. Lisäksi olemme koonneet avuksesi kestositeiden pesu- ym. käyttöohjeita.

Lue lisää

Vastuu ja tietojen kopiointi


Kestovaippainfo ei vastaa jakamiensa vaippakaavojen ja ohjeiden mukaan tehdyn vaipan epäonnistumisesta.
Ohjeita saa kopioida ja antaa eteenpäin, jos lähde on mainittu kopion yhteydessä.
TSI-gallerian kuvien kopiointi on kielletty ilman omistajan lupaa.

Kodin kestot ry


Tämä Kestovaippainfo
-sivusto on Kodin kestot ry -yhdistyksen omistama.

HUOM: Sivustoa ei enää ylläpidetä, ja osa tiedosta voi olla vanhentunutta.

Siirry yhdistyksen sivulle:
www.kodinkestot.fi

Kirjaudu