vko 48 | Torstai 1.12.2022.

Osto-opas


Markkinoilta löytyy yli tuhat erilaista kestovaippaa tai vaipan osaa, joten itselle sopivan vaipan etsiminen saattaa tuottaa huomattavaa päänvaivaa. Aluksi kannattaa miettiä mitä kriteereitä vaipaltaan toivoo. Näitä ovat esimerkiksi helppokäyttöisyys, hinta, ulkonäkö ja kuivumisnopeus. Kestovaippainfon vaippatietokanta on oiva apuväline vaippojen ominaisuuksien vertailuun.

Pelkästään internetiä selaamalla vaipoista ei kuitenkaan voi löytää juuri itselleen sopivaa vaippaa 100 % varmuudella. Mikäli kaveri- tai tuttavapiiristäsi löytyy kestovaippailijoita, kannattaa kysyä heidän kokemuksiaan kestovaipoista. Tällöin on usein myös mahdollisuus päästä hypistelemään vaippoja omin käsin. Kestovaippainfon keskustelualueelta löydät varmasti apua. Keskustelualueen ystävähaun avulla voit löytää myös kestovaippailijoita omalta paikkakunnaltasi. Voit myös etsiä kestovaippainfon myyjätietokannasta paikkakuntasi / lähialueesi vaippamyyjiä ja käydä liikkeistä kysymässä apua.

Vaikka jokin vaippa sopisikin monelle tutulle ja keskustelupalstalaiselle, se ei silti takaa sitä, että se sopisi juuri Sinun lapsellesi. Vaippoja ei siis kannata välttämättä ostaa suurta erää kerralla, sillä sopivan vaipan etsiminen saattaa viedä aikansa. Vaippalainaamot ovat erinomainen tapa tutustua erilaisiin vaipatusmahdollisuuksiin. Esimerkiksi Kestovaippayhdistyksellä on usealla paikkakunnalla lainaamotoimintaa. Vaippalainaamoiden vaippapaketit sisältävät useita erilaisia vaippoja, joita voi kokeilla yleensä viikon kerrallaan. Vaippojen lainasta peritään yleensä nimellinen maksu, jolla katetaan toiminnan kulut.

Eri merkkisiä vaippoja voi yhdistellä keskenään ja useilta kestovaippailijoilta löytyykin kaapistaan monta erilaista vaippaa. Mikäli vaippoihin tutustuminen ei ole mahdollista ennakkoon, vaipat kannattaa hankkia pienissä erissä. Elleivät vaipat mielytä, voit myydä ne eteenpäin ja kokeilla jotain muuta. Kestovaipoilla on hyvä jälleenmyyntiarvo. Pitkäänkin käytetystä kestovaipasta saa usein noin puolet hankintahinnasta. Monet vaippamyyjät tarjoavat myös edullisia aloituspaketteja, joilla pääsee helposti mukaan täysipäiväiseenkin kestovaippailuun.

Kestovaippoja myydään laajalti useissa nettikaupoissa ja rajoitetummin joissakin lastentarvikeliikkeissä. Myös suuremmista marketeista saattaa löytyä jokunen kestovaippa. Käytetyt vaipat vaihtavat omistajaansa useimmiten nettikirpputoreilla, mutta myös tavallisilla kirpputoreilla ja Kestovaippayhdistyksen järjestämillä vaippahulinoilla saattaa tehdä edullisia löytöjä. Vaippojen ompeluun löytyy internetin lisäksi ohjeita joistakin käsityölehdistä.

Tarvittavien vaippojen lukumäärä riippuu kuivatusolosuhteista, käyttö- ja pesutiheydestä. Täyspäiväisessä kestovaippailussa vaippoja kuluu noin seitsemän päivässä. Aivan pienellä vauvalla vaippoja kuluu enemmän ja vastaavasti taaperolla vähemmän. Vaippoja kannattaa hankkia sen verran, että puhtaita ja kuivia vaippoja on aina käytettävissä. Vaippoja on hyvä olla kahden-kolmen päivän tarpeisiin, jotta vaippapyykkiä ei ole pakko pestä joka päivä. Mikäli kestovaippoja on vähemmän, niiden rinnalle voi ostaa myös kertakäyttövaippoja. Tämä helpottaa, jos kaikki kestovaipat sattuvat olemaan pesussa samanaikaisesti. Kestovaippojen rinnalla yksi kertakäyttövaippapaketti saattaa riittää yli puolen vuoden tarpeisiin. Ei siis kannata ostaa välttämättä suurta pakettia, sillä siitä saattaa jäädä yli puolet käyttämättä.

Kodin kestot ry


Tämä Kestovaippainfo
-sivusto on Kodin kestot ry -yhdistyksen omistama.

HUOM: Sivustoa ei enää ylläpidetä, ja osa tiedosta voi olla vanhentunutta.

Siirry yhdistyksen sivulle:
www.kodinkestot.fi

Kirjaudu