vko 32 | Lauantai 13.8.2022.

TSI-imujen ompelu

Tänne yleiset kysymykset erityisesti harsoihin ja muihin "lisävaippoihin" liittyen. Jos metsästät sopivaa "lisäosaa", kirjoita viestisi Vaippahehkuihin.

TSI-imujen ompelu

ViestiKirjoittaja eevayk » Ma Loka 31, 2011 12:53

Tervehdys!

Nettisurffailun seurauksena päädyin ompelemaan imuja vanhoista collegehousuista ynnä muusta. Muodoksi tein tiimamallisen kaavan. Pohdin tässä kuinka reunat olisi siisteintä huolitella - saumuri kyllä löytyy, mutten haluaisi jättää saumaa näkyviin ulkonäkösyistä :D Onko teillä kokemusta imujen ompelemisesta "pusseiksi", jonka jälkeen saumat käännetään piiloon? Kokeilin näitä "patalapputyylisten" imujen ompelemista yhdistelmällä 3 x puuvillacollege, ja molemmille puolille päälliseksi pehmoinen puuvilla/pellavasekoitekangas. Ommeltujen "pussien" kääntämisen jälkeen tikkasin reunat parin sentin etäisyydeltä reunoista, jolloin imun reunat kohoavat vähän joka suuntaan + imu pysyy paremmin muodossaan.

Imuista tulikin sieviä ja siistejä, mutta kun kokemusta kestovaippailusta (tai mistään muustakaan vaippailusta :whistle: ) ei ole, niin jälkiviisaana aloin pohtia onko tästä "patalapputyylisestä" ompelusta jotakin haittaa? (Vai miksiköhän tähän tyyliin ommeltuja imuja ei näy missään?) Mitä kannattaisi tehdä toisin seuraavaan erään, ehkä imuksi vanhoja pyyhkeitä kaveriksi?
eevayk
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Loka 31, 2011 12:32

Re: TSI-imujen ompelu

ViestiKirjoittaja astralis » Ma Loka 31, 2011 13:40

Ehkä tuon tyylisiä imuja ei juuri ole siks, että päältäsaumuroidut on nopeampia ja ehkä helpompia tehdä. Toinen syy voi olla se että esim kolme kerrosta bambufleeceä saa aikaan sen verran paksun sauman, et sen kun viel kääntää imun sisälle, ni on ne reunat aika muhkeet. Ja näin ollen reunoista voi tulla aika jäykät ja hitaasti kuivuvat.

Yks idea olis tietty se et jos tekee imun jossa on kolme kerrosta, olis sellanen et leikkais sen ylä ja alimman kankaan väliin tulevan kankaan pienemmäksi, ja tikkais sen kiinni jompaan kumpaan kankaaseen. Näin niist reunoista ei tul niin paksut, jos ne haluaa kääntää sinne sisään.
Kestopeppuilijat:
Tytön tyllerö 03/08, Täysin kuiva 2,5 vuotiaana
Pikku pojunen 04/10
astralis
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 958
Liittynyt: To Marras 27, 2008 10:12
Paikkakunta: pori

Re: TSI-imujen ompelu

ViestiKirjoittaja eevayk » Ke Marras 02, 2011 13:29

Kiitos hyvästä vinkistä! Enpä tullut itse ajatelleeksi tuota pienemmän kappaleen tikkaamista.

Seuraavassa satsissa kokeilenkin tuota päälliskankaat + kaksikerroksinen frotee + tikattu pienempi kappale -yhdistelmää. Kokemus näyttää sitten onko kummastakaan satsista yhtään mihinkään :) Pahimmassa tapauksessa päädyn kahdenkymmenen trendikkään tiimamallisen patalapun onnelliseksi omistajaksi :mrgreen:
eevayk
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Loka 31, 2011 12:32

Re: TSI-imujen ompelu

ViestiKirjoittaja merryriot » Ke Marras 02, 2011 20:34

Mie ompelin odotusaikana kans muutaman taittoimun joustiksesta noin pussimallisiksi. Jälkikäteen oonkin sitten purkanu ne ja ommellu siksakilla ympäriinsä... Miusta reunat oli liian paksut. Ei noi joustikset ja bambufleeset oo pesussa rispaantunu reunoista mitenkään häiritsevästi.
kestopepputytöt 5/11 ja 10/13
merryriot
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 16
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 07:27


Paluu Lisäimut, harsot, villaimut, kuivaliinat ym.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron

Kodin kestot ry


Tämä Kestovaippainfo
-sivusto on Kodin kestot ry -yhdistyksen omistama.

HUOM: Sivustoa ei enää ylläpidetä, ja osa tiedosta voi olla vanhentunutta.

Siirry yhdistyksen sivulle:
www.kodinkestot.fi

Kirjaudu