vko 49 | Torstai 8.12.2022.

ÄP 2012-2013 kestovaipat

Tänne yleiset kysymykset ja pohdinnat, jotka koskevat erityisesti näitä "perusvaippoja". Jos metsästät sopivaa vaippaa, kirjoita viestisi Vaippahehkuihin.

ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja päpä07 » Ke Maalis 27, 2013 08:17

Ovatko olleet jo testikäytössä kellään? Ovatko noita myllymuksujen vaippoja? Ne ei taida vastasyntyneelle olla sopivia vaan vähän isommalle vauvalle.
Ymmärsinkö oikein kun selasin Kelan sivulla pakkauksen sisältöä että harsoja on mukana vain yksi kappale? Esikoisen paketissa taisi olla 5 tai 6 kpl vuonna 2006 - aikamoinen muutos! Tuliko aio-vaipasta ja taskuvaipasta niin iso kulu että harsoihin ei riittäny enää raha?

Mitä olette mieltä kuuluuko ÄP;een aio ja taskuvaippa? Oliko jossain vanhemmassa paketissa Bambino mio -kuori ja prefoldit? Saiko ne haukkuja? Itse ostin niitä esikoiselle ja tykkäsin kovasti. Vasta kun kakkosella täyskestoiltiin niin suosikkivaipakseni tuli prefoldit sekä harso origamitaitoksella ja useimmat kalliit aio- ja taskuvaipat eivät toimineet, vasta kuin isolla vauvalla (yli 6 kk). Makuasioita nuo kaikki. Sinänsä ÄP;n vaippoja kun voi olla korkeintaan kahta eri tyyppistä niin on mahdoton kaikkia mielyttää. Imse vimset taisi olla jopa 4 vuotta että ne olivat pisimpään. Kushies-vaippa ja Bambino Mio sai häädöt yhden vuoden jälkeen?
päpä07
Taapero
Taapero
 
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 20, 2008 09:11

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja Chanel » Ke Maalis 27, 2013 13:02

Ei ole vielä ollut testikäytössä, mutta vastaanpa silti :) Nuo vaipat odottelevat pestyinä käyttäjäänsä...

Myllymuksuilta on yksi S-koon AIO, sitten Imse Vimseltä M-koon taskuvaippa + bambuimu ja se yksi (huonolaatuinen) harso. Varsinkaan harson imukyky ei varmaan ole kummoinen, joten sopinee parhaiten ihan pukluharsoksi. Siis verrattuna esim. Popolinin ja Ruskovillan harsoihin. Niitä en siis itse kaivannut enää yhtään enempää. Omaan silmääni Myllymuksujen AIO:n viimeistely on vähän sinnepäin, mutta olenkin tällainen perfektionisti mitä tulee vaippojen ulkonäköön :lol: Toki vaippoja on täytynyt valmistaa isot erät, jolloin voi joutua nipistämään työnjäljestä. Siltikin hieno juttu, että mukana on yksi kotimainen vaippa.

Ihan vastasyntyneelle S-koon AIO on varmaan tosi iso, mutta NB-kokoisia vaippoja tulee monilla käytettyä muutenkin niin vähän ettei niin pieniä kannattaisi varmaan ollakaan ÄP:ssa. Kyllä ne vauvat siitä kasvaa ja useinmiten aika hurjaa vauhtia alkuun.

Ei noilla ÄP:n vaipoilla kyllä pitkälle pääse kestoilusssa, mutta hyvä asia, että niitä tulee paketin mukana kertisten sijaan. Varmaan periaatteessa taskut ja AIO:t ovat houkuttavampia kestokokeiluihin kuin kuoret + prefoldit, mutta on toki eri asia kuinka nuo toimivat ihan pikkuisella. Itse aion vaipattaa pikkuisen ensimmäisinä kuukausina lähinnä sisävaippa + kuori/villahousut-yhdistelmällä, joka oli ainakin kahdella ensimmäisellä lapsella toimivin ihan alussa.

OT, mutta jotenkin ÄP:n vaatteidenkin laatu on mielestäni hieman pudonnut sitten v. 2003-2004 pakkauksen. Ohuempaa trikoota monissa asuissa kuin silloin liki 10 vuotta sitten, kun sain ensimmäisen äitiyspakkauksen.
Tanja-79 + neiti -04 ja pikkuinen automies vm. 06. Kestoilua vuodesta -04 suurella intohimolla.
Avatar
Chanel
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 568
Liittynyt: To Helmi 24, 2005 12:00
Paikkakunta: Tampere

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja päpä07 » Ke Maalis 27, 2013 15:42

Siis ei olis kantsinu ÄP-työryhmän ollenkaan vaivautua hankkimaan niitä harsoja pakkaukseen jos siihen tulee kokonaista yksi kappale pukluharsoja!!?? Oman kokemuksen mukaan (2 lasta) pukluharsoja tarvitaan iso säkillinen eli sellainen 30 kappaletta, tosin meidän vauvat ovat ollee tosi kovia puklaamaan ettei mitään normeja. En tiedä,- mielestäni nyt noilla helppovaippa-kestoilla on vaan liian iso painoarvo ÄP:ssa vaikka olenkin kestofriikki niin kuitenkin niillä on mahdoton mielyttää kaikkia. Tarvis olla joku halvempi systeemi ja että esim voisi olla laatuharsoja ja taitteluohjeet, lisäksi pari hyvää lisäimua ja pari pul-kuorta. Ne voisi olla pitkäikäisempiä että monikäyttösempiä kuin nykyiset ÄP-vaipat että jos ei halua harsoilla niin kuoret ja lisäimut voi käyttää ja harsot voi käyttäää muussa tarkoituksessa. Tällä hetkellä ei-kestoilevalla perheellä helppovaipat menevät hukkaan tai sitten niitä myydään kallilla kirppiksillä - mielestäni Kelan ÄP-tuotteet eivät ole asiallisia myyntikohteita kun ne on saatu ilmaiseksi verorahoin. Mutta tosiaan kun värittömät harsot ja pul-kuoret eivät ole trendikästä... voi jeesus sentään, kyllä siinä trendikkyys on aivan toissijainen asia kun tavoite on että a) kestoilu toimii edes keskinkertaisesti b) vaippa on vaatteiden alla että voi vauvan sitte pukea trendikkäin vaattein jos se on maailman tärkeintä, c) prioriteettilista muuttuu kummasti kun vauvat ovat vaativia ja vievät kaiken huomiosi, jolloin se trendikkyys niissä vaipoissa ei tuo juurikaan lisäarvoa varsinkin silloin jos se ei näy käytössä toimivuutena.
päpä07
Taapero
Taapero
 
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 20, 2008 09:11

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja Chanel » La Maalis 30, 2013 10:42

Jeps, ei tuolla harsolla varmasti paljon tee mitään enkä kyllä sitä imuna käyttäisi lainkaan. Sen verran höttöinen se on. Samoin muovitettu frotee on muuttunut ohuemmaksi ja huonomman tuntuiseksi kuin mitä ne olivat kymmenen vuotta sitten. Itse kyllä tykkään Popolinin luomulaatuisista harsoista, varsinkin 70x70 koko menee jo pikkuiselle ja sitten myöhemmin myös taskuvaippojen imuna. Mutta ymmärrän kyllä, ettei harsot + kuorivaippa ole välttämättä se houkuttelevin vaihtoehto kestoilun aloittamiseen. Saa nähdä, osaanko itsekään taitella harsoa kolmannen lapsen kohdalla niin tiiviisti reisistä, että maitokakat jäisivät harson sisäpuolelle :roll: Esikoisen kanssa en edes kokeillut ja pojan kanssakin se jäi pariin kertaan, kun sinappia kaavittiin niskaa myöten harsovaipan jäljiltä :lol:

Siksipä muotoonommellut, tarralliset sisävaipat on meillä valittu NB- ja S-koon vaippamalliksi ja uskoisin miehenkin pystyvän ne pukemaan oikeinpäin & kunnolla. Nepillisiä yhdenkoon vaippoja mies jo kauhulla katseli, mutta eiköhän ukko saa ne puettua kun laitan vaipan korkeussäädön & imut valmiiksi.

Tuo Myllymuksujen AIO on muuten kooltaan S/M eli 5-10kg, joten ihmekös se tuntuu pikkuvaippojen rinnalla hieman isolta :lol:
Tanja-79 + neiti -04 ja pikkuinen automies vm. 06. Kestoilua vuodesta -04 suurella intohimolla.
Avatar
Chanel
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 568
Liittynyt: To Helmi 24, 2005 12:00
Paikkakunta: Tampere

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja päpä07 » La Huhti 20, 2013 19:02

Tänään sitten uusi ÄP haettu, tykkään todella, laatu parantunut sitten esikoisen (paketti oli v.2006), siis etenkin vaatteet olivat tasokkaita kun on kotimaisilta valmistajilta, sekä luomua että ÖKÖ-textiä.

Kestot hiukan ihmetytti, ensiksi se Imse-Vimse taskuvaippa, se on iso kokoa että pikemminkin on M-L kokoinen ja sitten se fleece tasku - en tykkää, fleece ja tiukka pul-kangas ei vaan toimi keskenään, siitä tulee tosi tiivis ja hiostava paketti. Myös erillinen imu oli hyvin erikoinen tapaus. Muksujen AIO on taas huimasti parempi vaippa, siinä on tasku ja takaosasta kiinni oleva taskuun taiteltava imu. Myös vaipan malli on onnistuneempi kuin Imse vimsessä, muksu-AIO on korkeampi ja kapeampi vaippa, siis aika peruskaavainen.

Yksi helppovaippa (muksut Aio) ja 5 -6 harsoa + 1-2 pul-kuori olisi ollut monipuolisempi vaippapaketti. Ja egolokisempi vaihtoehto. IV tasku ei ole kerttistä ekologisempi kun sekä pul ja fleece on muovista ja keinotekoisista yhdisteistä valmistettua. Imu on sentään luonnonmateriaalia. Eli tuotteen koko elinkaari on esim. harso+villahousu-vaippoja selvästi huonompi. Harsot ja villahousut kun voi laittaa kompostiin kun ovat loppuun käytetyt.
Viimeksi muokannut päpä07 päivämäärä To Kesä 20, 2013 10:30, muokattu yhteensä 1 kerran
päpä07
Taapero
Taapero
 
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 20, 2008 09:11

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja masa » Ma Touko 20, 2013 19:27

Mulla on nyt käytössä tuo Myllymuksujen AIO, josta tykkään tosi paljon. Mielstäni se on kätevämpi kuin edellisen paketin Muksujen taskuvaippa, sillä mitään imun taitteluita ei tarvita, vaan imu sujahtaa tosi helposti taskuunsa eikä jää ryppyyn niin kuin edellinen.

Imse Vimse on todellakin melko kookas, mutta olen nyt ottamassa sitä käyttöön. Minua miellyttää nepit, sillä edellisen pakkauksen Imse Vimsen tarrat eivät pysy pesussa kiinni ja jäävät päälläkin rumasti törröttämään. Ja tässä mallissa imu on helpompi laittaa taskuun kuin Muksujen vastaavassa.

Mutta mistähän noita Imse Vimsen napillisia taskuvaippoja voisi ostaa lisää? Ei ainakaan nettikaupoissa näy.

Ja mitä tulee äitiyspakkauksen kestovaippavalikoimaan, niin mielestäni sen tehtävä on antaa pari erilaista vaihtoehtoa, joita kokeilla ja innostaa vanhempiaylipäänsä kestovaippojen käyttöön. Kaikkiahan ei tietenkään voi miellyttää eikä kovin suurta valikoimaa pakkaukseen voi laittaa tai sitten se olisi jostain muusta pois. MIelestäni tämä uusi pakkaus on ollut todella hyvä!
masa
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Touko 03, 2013 10:01

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja Nelzu » Ma Touko 20, 2013 23:00

Meillä käytössä 1vee 2kk, hoikalla tytöllä tuo lila Myllymuksujen aio. Tykkään tosi paljon, kun on kapea niin taaperon on kiva treenailla kävelyä :) Tarrat vaan ei aina pysy kiinni, kun on tällainen liikkuvainen yksilö, olisimpa saanut tällaisen käsiini jo aikaisemmin, kun vauva ei vielä kävellyt :) Vaihtovälin olen pitänyt lyhyenä, joten en yhtään tiedä, paljonko imutehoa maksimissaan on :) Falskauksia ei ole tullut lainkaan, joten ilmeisemmin ainakin parit pisut pysyy hyvin sisällä :P

ImseVimse on meillekin vielä iso ja se korkeuden säätö nepeillä ei oikein pelitä. Ne säätönepit on liian löysät ja napsahtaa aina auki vaippaa pukiessa. Ehkäpä meillä on joku surkea kpl, mutta itseäni ei vakuuttanut tämä täysin toimivuudellaan. Menee silti päikkärivaippana rauhallisella nukkujalla, kun imua mahtuu paljon sisälle sen vaipan oman imun lisäksi ja peppua vasten lätkäisen little lambin kuivaliinan estämään ohivuotoja. Pisut kun tulee välillä niin kovalla paineella, että tällainen reisistä hieman iso vaippa falskaa sen takia, mutta tuo "karvainen" kuivaliina ilmeisimmin hidastaa vauhtia, jotta pisut ehtii imeytyä :)
Nelzu
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 7
Liittynyt: To Elo 18, 2011 10:12

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja cadot » Ke Heinä 31, 2013 11:26

Olen ollut melko pettynyt näihin äitiyspakkauksen vaippoihin tähän mennessä. Poika on nyt yli kahdeksankiloinen ja kakkaa ja pissaa paljon pitkin päivää. Myllymuksujen AIO-vaippaa yritin käyttää jo kun poika oli viisi-kuusikiloinen, ja lähes joka kerta lahkeista tuli nestemäistä kakkaa välittömästi läpi, vaikka vaippa näytti istuvan tosi hyvin. Uusintakokeilukerroilla yritin asetella vaippaa eri tavoin ja katsoa tarkkaan miten lahkeet asettuvat. Kun se ei useammankaan pesun jälkeen toiminut sen paremmin, jätin vaipan kaappiin pölyttymään/odottamaan että lapsi kasvaa. En tiennyt halusinko kokeilla uudestaan. Nyt olen uskaltautunut kokeilemaan uudestaan ja vaippa toimii nyt, eli lahkeiden pitää olla todella istuvat, että ohivuotoja ei tule. Mun mielestä meidän poika ei ole erityisen hoikkareitinen, mutta mitenpä esikoisen kanssa osaisin arvioida millaiset reidet sillä on muihin verrattuna. Kuitenkin, minusta kokoarvio on tässä vähän pieni.

Imsevimsen tasku on tosi iso ja kokeilin sitä tässä vähän aikaa sitten pari kertaa ja päätin jättää vaipan käyttämättä, koska vuotosuojat vaipan mallin kanssa eivät toimi näissäkään, kuten aiemmin käyttämissäni Imsevimsen AIO-vaipoissakaan, jota olin hankkinut ison kasan käytettynä. Imsevimsen malli ei vain kertakaikkiaan sovi meidän lapsoselle. Imsevimsen kuoret, joita sain ystävältäni, ovat kyllä olleet sisävaipan kanssa todella hyviä ja toimivia.

Sitä yhtä L-kokoista vaippaa en ole vielä kokeillut ja harson otimme muihin kuin vaippatarkoituksiin.
cadot
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 1
Liittynyt: La Heinä 27, 2013 20:27

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja palekoo » Ke Heinä 31, 2013 12:57

Meillä oli käytössä ilmeisesti vuoden 2010 äitiyspakkaus ja siinä ollut Kus´hiesin AIO. Se oli aivan surkea. Aina vuoti ja eikä' istunut oikein minkäänkokoisena meidän pojalle. Päivittelinkin sitä käyttäessä, että jos tähän vaippaan tukehtuu joidenkin kestovaippailuinto, niin onpa harmi.

Mielestäni Bambino Mion pre-foldit olivat hyviä ja niitä meillä käytettiin imuina ihan niin pitkään kuin niissä vain imukyky riitti. Vähän kahta mieltä olen Imsevimsen flanelleteista paketissa. Ne ovat hyviä perusvaippoja, mutta eivät ehkä istu hyvin monien päällä ja ovat kankeita. Se etu niissä on, että niitä voi tuunailla hekposti jos haluaa ommella niihin esim. tarrat.
palekoo
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 40
Liittynyt: To Kesä 09, 2011 13:11

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja Tamavi » To Elo 01, 2013 09:29

Myllymuksujen vaipat tuntuu olevan isoa mitoitusta, S/M koon tarrallinen tasku menee meidän 1,5 vuotiaalle hyvin (n. 11 kg, 75 cm), L-XL:n sivukiinnitteisen möin jopois, kun tuskin koskaan tulee olemaan sopiva.
Tamavi
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 528
Liittynyt: Ma Maalis 09, 2009 11:01
Paikkakunta: Keski-Suomi, miäleltään erelleen Pohojalaanen

Re: ÄP 2012-2013 kestovaipat

ViestiKirjoittaja Zoey » Pe Elo 02, 2013 19:18

Mä otin tulokkaalle tarkoitetun ÄP-imsen käyttöön nyt pojilla. Painoa 12 & 13 kg, ikää 1v10kk. Vielä riittää reilusti säätövaraa, eli tosi iso tuo on, sanoisin että vaippaiän alussa liian iso, ja vaippaiän loppuun asti menee ainakin meidän hoikilla pojilla.

Ihan hyvin se on toiminut, nepparit voisi kyllä olla näppärämmätkin, nuo pienemmät KAM-nepit on vaikea tähdätä kiinni kun ovat saman värisiä kuin vaippakangas.
vaippoja ompelen minä, 30v äippä, sotkee kaksospojat 9/11 sekä tyttö 8/13 ja pesee isukki.
Zoey
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 361
Liittynyt: To Syys 09, 2010 13:15
Paikkakunta: Loimaa


Paluu Sisä-, tasku-, kuori- ja aio-vaipat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

Kodin kestot ry


Tämä Kestovaippainfo
-sivusto on Kodin kestot ry -yhdistyksen omistama.

HUOM: Sivustoa ei enää ylläpidetä, ja osa tiedosta voi olla vanhentunutta.

Siirry yhdistyksen sivulle:
www.kodinkestot.fi

Kirjaudu