vko 21 | Sunnuntai 29.5.2022.

Mietityttää päiväkotikestoilu *uus kysymys

Miten kestoilu onnistuu sairaalassa, päivähoidossa, matkoilla, jne.

Mietityttää päiväkotikestoilu *uus kysymys

ViestiKirjoittaja annas00 » Ke Touko 26, 2010 22:14

Vinkkejä ja apuja kyselisin kokeneemmilta :)

Tytöt aloittavat elokuussa päiväkodissa. Isompi on silloin jo vajaa 3 ja hyvinkin jo päiväkuiva jos suurempaa takapakkia tuu. Pienempi vajaa 1,5v ja pari juttua päivähoidossa kestoiluun mietityttää. Luotan kyllä että päivähoidossa suhtautuvat hyvin kestoihin kunhan saadaan rauhassa neuvotella ja harjoitella ja teen asian riittävän yksinkertaiseksi.

MUTTA kysymysmerkkejäkin pyörii päässä. Ihan ekaksi tyttö kotona vaipan vaihtoväli on aika tiheä koska typy pissaa paljon. .. Meillä 3krs tencelia ja 6krs bambua on max 2h vaippa.. Ongelma on se et paksu tasku/aio pitää "asetella" huolella päälle ja tarkastaa reidet jne.. ettei tuu ohivuotoja. Kotonahan tää ei oo mikään ongelma, mutta mitenhän ne hoidossa? Kotikäytössä ei pitkän vaihtovälin tasku/aio vaipoissa oo kauheesti hyviä kokemuksia, pitää varmaan nyt kesällä ottaa ihan testikannalta tää.. Villiksiin en oo kauhean ihastunu. Kokeiltu on useaan otteeseen, mutta ei ne oo oikeen meidän juttu. Ja pitkällä vaihtovälillä on kotona käytössä pul-kuoret. Niitä en kyllä hoitoon kehtaa viedä..

Toinen juttu on et paksun vaipan läpi ei tytöllä haise kakat. Itse huomaan neidin käytöksestä millon on kakat pöksyissä. Mua mietityttää et onkohan oikein vaatia hoidossa tarkastelemaan neidin vaippaa aika usen tai toisaalta jos tyttö joutuu toistuvasti olemaan kakat pöksyissä pitkiä aikoja ei oiken tunnu kivalta..

Kolmantena kaipailen rehellisiä kommentteja pyykkimääriin. Meillä on 5kg kone joka pesee vähintään 2,5h/koneellinen ja pesutulos on aika onneton jos konessa on yli 2/3 vaippoja. Kone on ihan jo hajoamispisteessä ja kovasti odotellaan et voidaan ostaa uus. Mut periaate päätöksellä ollaan miehen kans sovittu et tätä käytetään niin pitkään kun se vielä hyrskyttää. Hirvittää tuo aika illasta jolloin kone voi olla päällä (kun ollaan kotona) suhteessa pyykin määrään.. No kai se kokeilemalla selviää.. Kovasti epäilen koska nytkin tuntuu et aina on kauheesti pyykkiä rästissä vaikka kone laulaa monta monta tuntia päivässä.. Ja koska kone on niin epäluotettava, niin sitä ei todellakaan voi jättää itsekseen hyrskyttämään..

Kiitos jos löytyy rehellisiä kommentteja :) Ja meille saa ehdottaa myös ihan merkkiä + mallia hyviin tasku/aio vaippoihin päivähoitoon. Kokeeksi ostin yhden tirsokkaan aio:n ja ihan hyvältä vaikutti.. Mitat neidillä 1v nlassa oli 77,2cm & 10,6kg. Itse ajattelin napsutella kokeeksi Nupsukan unelma aio:n ja ehkä Onnikkaan aio:n. Onnikkaasta en osannut arvioida kokoa, petite vai L..
Viimeksi muokannut annas00 päivämäärä Ma Kesä 07, 2010 19:46, muokattu yhteensä 1 kerran
kotiäiti kera kestopepputyttöjen 10/07, 03/09 ja 04/11
annas00
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 51
Liittynyt: La Tammi 26, 2008 23:12
Paikkakunta: Joensuu

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu

ViestiKirjoittaja otaporkkana » To Touko 27, 2010 10:27

Tuo vaipan tarkka asettelu ei kuulosta kauhean hyvältä... Meidän perhepäivähoitaja ainakin vaihtaa vaipat lapsen seisoessa ja tarrat voivat tulla vähän miten sun sattuu kiinni, haaroista kyllä katsoo, että vaippa istuu päällä. Joten kannattaa metsästää mallia, jota ei niin hirveästi tarvi asetella. Mutta sulla on oikeus viedä hoitoon ihan mitkä vaipat haluat, joten jos vaippaa pitää asetella, niin sitten vain näytät että lapselle vaippa vaihdetaan näin.

Meillä oli hoitovaippoina Kanto AIO:ta myllymuksujen imuiisi-tiimalla terästettynä. Mahtui pojalle noin vuoden ikäisestä 2,5-vuotiaaksi. Oli tosi hyvä malli, kertaakaan ei hoidossa falskannut ja se oma frotee imee tosi paljon mutta kuivaa nopeasti eli illalla pyykkiin ja aamulla päälle. Toki tuo oma imu ei riitä, mutta helppo lisätä imuja tarpeen mukaan. Viime kevään oli hoidossa vielä käytössä Tiriksen etutarralliset taskut, mitkä nekin toimi hyvin kun imuna oli Kannon pitkäimu + jotain hamppua/bambua kaverina.

Ja kyllä voi hoitajille sanoa, että kurkkaavat myös vaipanvaihtojen välillä pöksyihin. Meidän hoitaja sanoi, että ainut vika kestossa on se, ettei erota onko se puhdas vai märkä, kun ei haise eikä paisu kostuessaan... niinpä pojan alkaessa oppimaan kuivaksi löytyi likavaippapussista monesti pelkkiä puhtaita vaippoja :D
Ukkospoikanen 2/2007 ja Akkastyttönen 8/2010
otaporkkana
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 489
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 16:45
Paikkakunta: Oulu

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu

ViestiKirjoittaja Iirislotta » To Touko 27, 2010 12:07

Meillä päiväkotikestoilua helpotti varmaan paljon se, että päiväkodissa käyttävät potalla aika tiheään. Pelkäsin kans että vaipat falskaa, kun poika pissi niin paljon. Mutta kun aamulla laittoi puhtaan vaipan, laittoivat kuitenkin jo n. 1,5-2h kuluttua potalle (ja vaipanvaihtoon) ennen ulkoilua, sitten taas parin tunnin päästä sisälle tullessa, ruuan jälkeen eli ennen päikkäreitä, päiväunien jälkeen ja ennen iltapäiväulkoilua. Eli ei juuri yli 2h välejä pääse tulemaankaan. Sama juttu meillä oli, että kuivia vaippoja löytyi usein pussista kun eivät tienneet onko vaippa märkä vai ei. Kerroin että taskuvaipan sisältä voi kokeilla onko imu märkä, mutta ei tarvitse, ei mua ne kuivat vaipat pyykissä haitanneet. Falskausongelmaa ei ollut muuten kuin päiväunilla, ei meillä koskaan taskut kotonakaan päikkäreillä toimineet sen jälkeen kun poika siirtyi sänkyyn nukkkumaan. Päiväunilla siirryttiin sisävaippa+villikset-yhdistelmään. Mutta jos teillä taskut toimii kotona unilla niin miksei hoidossakin. Se asetteluongelma tietenkin on ja pysyy.... omahoitajalle voi varmasti kädestä pitäen homman neuvoa, mutta meillä ainakin meni puoli vuotta ennen kun muut houtajat oppivat erottamaan sisävaipan taskuvaipasta ja pari kertaa poika tulikin kotiin päiväunisisävaippa päällä (mutta ilman villiksiä), onneksi kuivana...
Niistä falskauksista ei mun mielestä kannata ottaa sen suurempaa ongelmaa jos ei oo jokapäiväistä. Kyllähän ne kertiksetkin falskaa. Eihän se kivaa oo, muutta tuskin hoitajat sitä kestojen piikkiin laittaa.
Tohon pyykin määrään en oikein osaa sanoa.... meillä meni aika kivuttomasti, vaikka kyllähän sen koneellisen sai joka ilta töiden jälkeen laittaa pyörimään. Meilläkin on aika vanha kone, pesu kestää joku pari tuntia. Uskaltaa sen jättää itsekseen tosin pesemään, mut harvoinpa sitä iltaisin enää minnekään lähdettiin, ei siihen kellään olis virtaa riittänyt. Vaippapyykistä ei tullut ongelmaa, joka kolmas päivä pestiin ja taskuja meillä oli sen verran että tuolla pesuvälillä riittivät hyvin. Niin ja meillä ei muutenkaan pestä kuin koneellinen päivässä, koska enempää ei vaan mahdu kuivumaan.
täysin kestoiluun hurahtanut äiti, mukana kulkevat isi ja lapset 9/07 ja 2/10
Iirislotta
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 345
Liittynyt: Pe Marras 21, 2008 12:18
Paikkakunta: Espoo

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu

ViestiKirjoittaja annas00 » To Touko 27, 2010 14:04

No onneksi tuohon vaippojen istuvuuteen voin vähän kesän aikana vaikuttaa. Meillä on muutama luotto imu (joustofroteeta) joiden juju ei ole niinkään mikään super imukyky vaan se et ne on notkeita ja joustavia. Taipuvat siis paremmin vaipan sisällä ja vaippa istuu lapsen päälle hyvin vaikka olisikin aika paksu. Täytyy siis vähän tuulettaa ja kierrättää vaippakaapin sisältöä kesän aikana. Aikaisemmin en oo saanut aikaiseksi kun itse tuntee jo aika hyvin kaikkien vaippojen ja imujen toiminnan ja sieluelämän kohtuu hyvin :whistle:

Mukavaa kuulla että kestoilu on onnistunut päiväkodissa ja vaipan vaihtovälitkin on pysyny kohtuullisina :) Pitää sit vaan rohkeasti ottaa puheeksi asia ja pyytää heiltäkin reilua palautetta miten vaipat pelittää.

Vielä ois kiva kuulla kokemuksia ja kommentteja :)
kotiäiti kera kestopepputyttöjen 10/07, 03/09 ja 04/11
annas00
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 51
Liittynyt: La Tammi 26, 2008 23:12
Paikkakunta: Joensuu

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu

ViestiKirjoittaja eitsu » To Touko 27, 2010 18:31

Meillä sujui aluksi päiväkotikestoilu tosi hyvin, ei tullut märkiä vaatteita vaikka vaippoja tulikin noin 4 päivässä takaisin. Tyttö aloitti hoidon 1 v 2 kk. Mutta kun neito rupesi jossain välissä juomaan enemmän, niin alkoi tulla kastuneita vaatteita, mutta ei niitä tullut kuin max kahdet päivässä pahimmillaankin. Mies käytti aina aamulla ensimmäisenä viedessään potalla, vaikka yöpissa tehtiin aamulla kotona pottaan. Kakkaa ei tyttö sanonut ennenkuin 1,5 vuotiaana ja sen vuoksi monesti päiväkodissa kakka saattoi tulla vaippaan, jos ei tullut aamulla isin kanssa pottaillessa. Kotona tyttö oli kakkakuiva 6 kuukauden iästä päiväkotiin menoon asti, kun naamasta nähtiin, milloin oli hätä.

Puolivuotta meillä ehdittiin olla hoidossa ja ihan hyvin meni, meillä oli käytössä itsetehdyt neppiaiot. On meillä hoitopaikka edelleen odottamassa (puolikkaat hoitomaksut juoksee), mutta mies on lomaillut pian jo yli 3 kk tytön kanssa kotona ja taitaa mennä seuraavan kerran hoitoon syyskuussa, jos miehellä ei enää silloin ole lomautusta. Neito oli hoidossa ainoa kestoilija, tosin keväällä näin fuzzeja hyllyssä kun käytiin tutustumassa.

Meidän pesukone pesee myös tuon yli 2,5 tuntia, mutta onneksi linkoaa 1600kierrosta, joten aika kuivina saadaan pyykit kuivumaan. On tuollakin ikää varmaan jo 6 vuotta ja välillä on ollut jotain vikaakin, mutta onneksi mies saanut viat korjattua. Jos tuo joskus hajoaa, niin haluan kyllä jonkun isomman koneen, vaikka kyllä tuokin ison satsin pyykkiä vetää.
eitsu
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 1515
Liittynyt: Ke Touko 21, 2008 15:22
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu

ViestiKirjoittaja nuppu_08 » Ti Kesä 01, 2010 13:15

Meidän perheessä on menossa samat mietteet kuin aloittajallakin.
Tyttö menee hoitoon elokuussa, on silloin 1v9kk. Nyt meillä on käytössä monenmerkkisiä vaippoja, taskuja, aio:ja ja sisävaippoja. Täytyy vähän yksinkertaistaa systeemiä :whistle:

Olenkin aloittanut sopivien pk-vaippojen etsimisen jo jokin aika sitten, että varmasti on mennessä toimivat systeemit. Ja onneksi aloitinkin, esim meillä ei Nupsukan aio toiminut, vaikka ensi alkuun ajattelin sen olevan hyvä ja helppo pk-vaippa. Meillä on yksi Onnikkaan aio sivunepeillä ja tilasin juuri kolme lisää noiden Nupsukoiden tilalle. Jospa ne olisivat meidän ratkaisumme. Tyttö on hoikkareitinen mutta pulleamasuinen, petite ilman etukuminauhaa on ollut hyvä. Ja meilläkin pitää vaippaa asetella reisistä että pitää pisut, se jännittää ehkä eniten hoidossa vaipatuksessa..

.
Kahden prinsessan äiti. Isosisko 11/08 ja kestopeppu pikkusisko 04/11.
nuppu_08
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Elo 05, 2008 16:02
Paikkakunta: Tampere

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu

ViestiKirjoittaja annas00 » Ke Kesä 02, 2010 12:36

Käytiin alkuviikosta viemässä lappuja päiväkotiin ja siellä tuli puheeksi myös vaippa-asiat. Kysäisin et onko heillä aikaisempaa kokemusta. Kuulemma on ja vanhemmat päättää mitä vaippoja tuovat :) Jee! Sanoivat että kunhan on likavaipoille oma säilytys systeemi ja et vaipat on näppäriä käyttää päiväkodissa. Ja on kuulemma ollut muitakin kestoilijoita.

Kai meidän on muutenkin pakko :lol: kestoilla päiväkodissa kun eilen kyläillessä pienemmältä loppui omat vaipat ja laitoin sillle päälle isomman pampersin (isompi ei enää suostu käyttämään kestoja) ja tuloksena oli tulipunainen pylly parin tunnin jälkeen.. Nyt tuntuu et tottakai me kestoillaan päiväkodissakin pienemmän kans!

*muoks

Olen tässä yrittäny käyttää tytöllä etutarrallisia vaippoja. No ei ne falskaa, mutta etu tarra painaa ikävästi pullukka mahaa :/ Onko muilla kokemusta miten on hoidossa suhtauduttu sivukiinnitteisiin vaippoihin? Ne istuu meidän neidille parhaimmin. Sukulaisten jäljiltä vaippa on aina väärinpäin päällä, itse ei voi käsittää miten vaipan VOI pukea väärinpäin päälle :)
kotiäiti kera kestopepputyttöjen 10/07, 03/09 ja 04/11
annas00
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 51
Liittynyt: La Tammi 26, 2008 23:12
Paikkakunta: Joensuu

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu *uus kysymys

ViestiKirjoittaja elmo1234 » Pe Kesä 18, 2010 21:24

Meidän neiti ei tosin ehtinyt olemaan hoidossa kuin kolme kuukautta, mutta koko se aika perhepäivähoitajat kestoilivat tytön kanssa. Minä vein sinne sivukiinnitteisiä sisätäyttöja pul kuori housuja. Pelittivät lähes joka kerta. Taisi muutaman kerran tulla pissaiset vaatteet kotiin. Ehkä eivät uskaltaneet laittaa aina riittävän kireälle vaippoja, vaikka lähes samanlaisia olivat aina hoidossa. Eivät siis mitenkään niitä valittaneet. Ajattelin siksi viedä sisävaippoja kun ovat varmempia kuin taskut jos sattuu vaihtoväli jäämään vaikka jostain syystä pitkäksi.
Äiti vm -77, iskä vm -78, tyttömme 07/08 ja 01/11
kera koiran ja kissan.
elmo1234
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 553
Liittynyt: To Loka 02, 2008 16:58
Paikkakunta: Nousiainen

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu *uus kysymys

ViestiKirjoittaja memmmu » Su Kesä 20, 2010 20:25

Meillä on kestoiltu päiväkodissa nyt 5kk. Käytössä ovat olleet fuzzit ja niissä hoitajat laittavat nepit aina sanoihin neppeihin, niin säätöjen kanssa ei ole ollut ongelmia. Vaipat ovat pari kertaa falskanneet, ja silloin ovat myöntäneet et olivat laittaneet liian löysälle. Nyt potatus on jo hieman tuottanut tulosta, joten joskus kotiin tulee ainoastaan 2kpl likaista vaippaa :).

Päiväkodin toive vaipoista oli, et mielellään kaikki samanlaisia, joten kotona käytän muita taskuvaippoja ja katson että päivähoitoon on aina fuzzeja tai fuzzin kaltaisia vaippoja. Vaippojen säilytykseen ja kuljetukseen mulla on kerni-kankaasta ommeltu kassi ja hoitajat laittavat kakkavaipat aina muovipussiin.
memmmu + mies = pirpana 12/08 ja piiperoinen 12/10
memmmu
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 546
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 08:50
Paikkakunta: Tampere

Re: Mietityttää päiväkotikestoilu *uus kysymys

ViestiKirjoittaja annas00 » Ti Kesä 29, 2010 12:51

Keksimpäs sitten itse ratkaisun miten tiukalla taloudella ostetaan kerralla sopivat päiväkotivaipat! Laitoin just mailia paikalliselle vaippavuokraamolle ja kyselin sieltä AIO pakettia vuokralle. Reilun kahden viikon vuokra on muistaakseni 12e tai jotain sinnepäin. Paketissa tulee noin 25 tasku ja AIO vaippaa, eiköhän sieltä joku sopiva löydy :) Voi sit suoraan ostaa luottovaippoja päiväkotiin.
kotiäiti kera kestopepputyttöjen 10/07, 03/09 ja 04/11
annas00
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 51
Liittynyt: La Tammi 26, 2008 23:12
Paikkakunta: Joensuu


Paluu Kestovaipat kodin ulkopuolella

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron

Kodin kestot ry


Tämä Kestovaippainfo
-sivusto on Kodin kestot ry -yhdistyksen omistama.

HUOM: Sivustoa ei enää ylläpidetä, ja osa tiedosta voi olla vanhentunutta.

Siirry yhdistyksen sivulle:
www.kodinkestot.fi

Kirjaudu