vko 33 | Perjantai 19.8.2022.

Peppuvaon punoitus

Kestovaippojen käyttö atoopikolla / allergisella ym. terveyteen liittyvät seikat

Re: Peppuvaon punoitus

ViestiKirjoittaja Cinere » Ke Maalis 16, 2011 09:52

Voi johtua allergiasta vaipan materiaalia kohtaan. Voi myös olla muuten herkkis iho. Yritä käyttää vähän aikaa toisia vaippoja esim. coolmax, ja katsoa, miten käy, kun siirtyy takaisin fleeceen. VOi kokeilla myös keittopestä vaippoja.

Kuinka paljon laitat pesuainetta per koneellinen?
Äippä & Isukki vm80. Lapsukaiset: 08/07, 05/10 ja 01/12. Kestovaippatukihenkilö.
Cinere
Infotiimi
 
Viestit: 1216
Liittynyt: La Maalis 28, 2009 14:07
Paikkakunta: Vihti kk

Re: Peppuvaon punoitus

ViestiKirjoittaja Ryminä » Ke Maalis 16, 2011 10:06

Laitan 25 ml koneelliseen, eikä ole aikaisemmin tosiaan ongelmaa ollut, se tässä vähän kummastuttaakin. Ihan vasta alkoi eikä meillä ole kuin 2 coolmaxilla olevaa vaippaa, joten ei siinä ajassa kerkeä nähdä, onko se vaan fleece joka punoitusta aiheuttaa.
Eilen illalla laitoin nyt vielä ylimääräisen huuhteluohjelman siihen normaalin pesun ja extrahuuhtelun kaveriksi ja vähensin vielä tota Ecoverinkin määrää hiukan. Nyt sitten kokeilemaan, auttaako.
Ryminä
Taapero
Taapero
 
Viestit: 115
Liittynyt: To Loka 14, 2010 08:30

Re: Peppuvaon punoitus

ViestiKirjoittaja Pitkätossu » Ke Maalis 16, 2011 11:45

Anteeksi jo etukäteen, nyt joudun vähän vääntämään rautalankaa... Jos lapsen iho ei kestä fleeceä siksi, että hän on allerginen (tai pikemminkin yliherkkä) polyesterille, ei coolmax ole mikään ratkaisu, sillä sekin on 100-prosenttista polyesteria.

Jotkut kuitenkin kestävät paremmin coolmaxia kuin fleeceä, ja tällöin yleensä syynä on se, että fleeceen jää herkemmin pesuaine- ja rasvajäämiä kuin coolmaxiin. Jos on kyse tästä, kannattaa puhtaat vaipat keittopestä ilman pesuainetta ja jatkossa pestä kaikki fleecepintaiset taskut yms. erillään keinokuituohjelmalla, joka käyttää enemmän vettä kuin puuvillaohjelma.

Ryminä, eiväthän ne punaiset pilkut vain ole virtsan ärsyttämiä hikinäppyjä? Meillä on herkästi hikoileva poika, jolle tulee joka puolelle kehoa helposti hikinäppylöitä, ja esimerkiksi vaipoista viime kesän helteillä sopivat parhaiten bambu- ja tencelsisustaiset, vaikka ovatkin märkäpintaisia. Kuivapintaiset (coolmax, polyestermokka) kestot ja toisaalta myös kertsit vain pahensivat tilannetta...
Pitkätossu
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 233
Liittynyt: Pe Loka 09, 2009 16:58

Re: Peppuvaon punoitus

ViestiKirjoittaja anki » Pe Huhti 08, 2011 19:52

Ilokseni voin kertoa, että tilanne parani sen myötä, kun jatkuva kakka katosi :D Tosin sain tilanteen hallintaan sinkkivoiteella ja bambusisäpinnalla jo ennen kakan katoamista. Hyvin satunnaisesti p.mokka pintaiset käytössä edelleen, sillon tällön käytettynä eivät saa sen kummempaa vahinkoa aikaan, mutta käytännössä käytetään bambu ja puuvilla sisäpinnalla olevia vaippoja, ja iho pysyy hyvässä kunnossa, onneksi! Yökestoilukin on alkanut luistaa, sain vihdoin ommeltua muutaman mukavan yövaipan, bambujoustiksella ja itseasiassa, aamulla iho on paljon vähemmän punainen(hautunut?)kuin mitä kertsillä. Ja äiti on onnellinen, kun inhat kemikaalit ei haudo pienen peppua 10h yöaikaan :) Jee!
anki
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 23
Liittynyt: To Maalis 10, 2011 14:59

Re: Peppuvaon punoitus

ViestiKirjoittaja anki » Pe Huhti 08, 2011 19:54

Niin ja tosiaan, mistään ruoka-aine allergiasta ei ainakaan ollut kyse siis. Ny kiinteitä on aloiteltu, eikä vaippa-alue ole kertaakaan vielä reagoinut mihinkään, kasvot senkin edestä, mutta ohi on lehahdukset menneet muutaman päivän siedätyksellä:)
anki
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 23
Liittynyt: To Maalis 10, 2011 14:59

Re: Peppuvaon punoitus

ViestiKirjoittaja Sanni09 » Ma Joulu 12, 2011 23:12

Meillä meni antibioottikuurin vuoksi peppuvaon reunat rikki - antibiootti teki kakasta ilmeisen väkevää. Hain apteekista tuota Ceridalin lipogeelia jota täällä suositeltiin ja toimii kuin häkä! Suosittelen!
Sanni09
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 9
Liittynyt: La Elo 13, 2011 20:43

Edellinen

Paluu Kestovaipat ja terveys

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron

Kodin kestot ry


Tämä Kestovaippainfo
-sivusto on Kodin kestot ry -yhdistyksen omistama.

HUOM: Sivustoa ei enää ylläpidetä, ja osa tiedosta voi olla vanhentunutta.

Siirry yhdistyksen sivulle:
www.kodinkestot.fi

Kirjaudu