vko 32 | Lauantai 13.8.2022.

Kestovaipat ja kuivuus pepun alueella

Kestovaippojen käyttö atoopikolla / allergisella ym. terveyteen liittyvät seikat

Kestovaipat ja kuivuus pepun alueella

ViestiKirjoittaja tanja-2 » Ma Helmi 08, 2010 14:01

Hei, eli innostuin kestovaipoista ja aloin kokeilla erilaisia taskuvaippoja vauvalle. Ensin alkoi fleece sisäpintaisilla vaipoilla, pienen iho punoittaa (tuntui et veti ihan vereslihalle) ja kuvui (hilseillä). Laitoin fleece vaipat pois. Sen jälkeen jonkin aikaa tuntui sopivan polyesterimokka (sisäpintaiset) vaipat, mutta sitten niilläkin alkanut ilmaantua tätä ongelmaa. Sit coolmax, sama juttu, kuivaliinapintaisillakin nyt ilmaantumassa sama ongelma vaikka aijemmin ei ollut.
Yöllä käyttänyt sitten kertiksiä, koska illalla on ollut jo pakko luovuttaa kun pienen iho nii huonos kunnossa. Yöksi läträtty rasvoja pikku peppuhun ku kestojen kanssa ei niin voi paljon rasvailla.

Ollaan koitettu talkita peppua myös kestiksiä käyttäessä, mutta ei ole ollut hyötyä, aina vaan pikku peppu punoittaa. Välil pesin vaippoja lv:n pesuaineella, sama juttu - sit pesupähkinöillä - sama juttu, välil pyöräyttänyt vaipat 90 asteessa ilman pesuaineita, - aina vaan sama homma pienen pyllyn kanssa. Joudunko sitten vain toteamaan ettei meidän lapselle sovi kestovaipat. Vaiko lv:n pesuaine, vaiko pesupähkinät?? Kuitenkin noilla pesen vauvan normaalitki vaatteet eikä muualla ihossa näy mitään. Pesen myöskin vaipat 60 asteella, tehopesulla, jossa esipesu (siis koneessa vain pesupähkinät ja niitäkin puolet vähemmän mitä suositellaan), normipesu, huuhtelu ja lisähuuhtelu. En oikein enää tiedä mitä tehhä ku niin pesuaineella ku pähkinöillä pestessä sama homma.

Onko enää mitää keinoa mitä voisin yrittää. Tuntuu että kuivaliinaneulos kuivattaa lapsemme ihon ja sen vuoksi sit menee rikki ja ihan todella äkäisen punaiseksi. Yön jälkeen jälleen iho parempana taas ja muutenkin joskus päivällä sitten pakko laittaa kertakäyttövaippa kun iho niin huonona.

Mitä ihmettä tehdä? Vai luovutanko ja ajattelen vain pikkuisen pepun parasta, - eli ei enää mitään kestokokeiluja. Ei haluttas pienen ihoakaan koko ajan "rikkoa" kestovaipoilla. Onko muilla ollut samaa ongelmaa, ettei kestot vain yksinkertaisesti sovi??

Olis ihana jos joku vastailisi mahdollisimman pian.
tanja-2
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 3
Liittynyt: La Joulu 05, 2009 11:19

Re: Kestovaipat ja kuivuus pepun alueella

ViestiKirjoittaja Pitkätossu » Ma Helmi 08, 2010 14:44

Meillä pojan iho tuntuisi pysyvän parhaimmassa kunnossa silloin, kun käytämme sekä kuiva- (coolmax, polyesterimokka) että märkäpintaisia (tencel- ja bambujoustofrotee) vaippoja. Kertakäyttövaipat eivät tunnu sopivan ollenkaan - esimerkiksi viimeksi, kun kaikki vaipat olivat keittopesussa ja kertistelimme päivän, tuli parin päivän viiveellä ihottumaa niin nivusiin kuin peppuvakoonkin. Olen siis tulkinnut, että pojalle sopii parhaiten, kun ihoa vasten on vuoroin kuiva- ja märkäpintaisia vaippoja, ja onhan tuolla bambulla myös niitä hoitavia ominaisuuksia.
Pitkätossu
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 233
Liittynyt: Pe Loka 09, 2009 16:58

Re: Kestovaipat ja kuivuus pepun alueella

ViestiKirjoittaja Saikka » Ke Helmi 10, 2010 13:28

Mä veikkaan pesuaineita syyksi. Joko ihan jotain ainetta noissa, tai sitten sitä että laitat liikaa pesuainetta vaippapyykkiin. Vaatepyykin kanssa ongelmia ei välttämättä tule, koska ne eivät ole niin kosteana ja tiukasti ihoa vasten. Kuinka paljon käytät pesuainetta?
Pesupähkinöistä on myös joillekin tullut ihottumaa, vaikka niitä allergiaystävällisenä mainostetaan. Siitä on olemassa ihan oma ketjunsa.

Jos kestovaippojen kuivaliinapinta kuivattaisi ihoa liikaa, niin silloinhan kertakäyttövaipat kuivattaisivat vielä enemmän, koska niissä on vielä kuivempi pinta...

Voihan tietysti olla mahdollista, että vauvasi on yliherkkä polyesterille, jota siis mikrofleece, polyestermokka ja coolmax ovat. Silloin joku luonnonkuitu eli esim. bambu tai puuvilla ihoa vasten sopii. Sitten voi tietysti niiden kanssa olla mahdollista, että vaipan märkä pinta ärsyttää, koska ne eivät ole kuivapintaisia, mutta siihen taas voi auttaa kun käyttää kertakäyttöisiä hoitoliinoja.
Saikka
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 2282
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 20:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kestovaipat ja kuivuus pepun alueella

ViestiKirjoittaja sannis82 » Su Tammi 30, 2011 13:24

Meillä on kuopuksella, ei voi ehkä sanoa, et tosi paha, mut erittäin häiritsevä atooppinen iho, joka pahimmillaan on isoilta alueilta aivan rösöinen ja verestävä. Ei ollut apua erilaista apteekin perusvoiteista vaikka kuinka valkoiseksi ihon jätti. Kortisoni voiteisiin en halunnut lähteä. Eräs tuttu terveydenhoitaja antoi seuraavan vinkin meille ja on toiminut hyvin. Lapsi nukkuukin paremmin, kun ei iho kutia.

Aamulla laitan perusvoiteen (tällä hetkellä ihan kaupan Erisan) ja päälle sivelen rikkomastani e-vitamiini kuorilosta nesteen. Illalla taas perusvoide ja sen päälle aloe vera geeli. Viikossa maks. kaksi kylpyä ja kylpyveteen muutama tippa kylpyöljyä. Meillä toimii, joten voin suositella. :)

Oltiin muutama päivä reissussa enkä saanut pidettyä rutiinia yllä ja heti alkoi iho reagoimaan.

Pesuaineen olen vaihtanut aikoja sitten G1:seen hoitaakseni omaa hiivaongelmaani. Muilla aineilla ei vissiin pesuainejäämät huuhtoutuneet pois tai sitten eivät siteitä pesseet puhtaaksi.

Peppua meillä tällä hetkellä pestään n. 2 krt päivässä. Aamulla putsaan kosteuspyyhkeellä. Lapseni iho ei kestä montaa vesipesua päivässä.
- Sanna (+kaksi riiviötä)
sannis82
Taapero
Taapero
 
Viestit: 123
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 14:57
Paikkakunta: Riihimäki


Paluu Kestovaipat ja terveys

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron

Kodin kestot ry


Tämä Kestovaippainfo
-sivusto on Kodin kestot ry -yhdistyksen omistama.

HUOM: Sivustoa ei enää ylläpidetä, ja osa tiedosta voi olla vanhentunutta.

Siirry yhdistyksen sivulle:
www.kodinkestot.fi

Kirjaudu