vko 33 | Torstai 13.8.2020.

Tutkimus ekologisuudesta (engl.)

Ulkomaiset vaippaputiikit ja ostokokemukset niissä sekä kauppavertailut.
HUOM! kokemukset kotimaisista vaippaputiikeista tietokantaan!

Tutkimus ekologisuudesta (engl.)

ViestiKirjoittaja Nöttönen » To Huhti 07, 2011 10:03

Täällä ei ollut ekologisuus-osastoa erikseen, joten laitoin tänne taloudellisuuteen. Voi tietenkin siirtää, jos jostain löytyy parempi osasto. Kahlailin kestovaippa-aiheisia juttuja netissä ja vastaan tuli tämä:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/e ... 969413.ece

Löysin jopa tutkimuksen, johon tässä viitattiin. Mielestäni tämä oli aika odottamaton ja osin järkyttäväkin tulos. Mielipiteitä?

http://publications.environment-agency. ... IR-e-e.pdf
Nöttönen
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Maalis 28, 2011 15:24

Re: Tutkimus ekologisuudesta (engl.)

ViestiKirjoittaja Mirela » Pe Huhti 08, 2011 23:16

En nyt koko tutkimusta lukenut läpi, mutta yksi asia ehti kuitenkin osua silmiin. Kestovaippoina oli tutkittu AIO:t, muotoon ommellut sisävaipat ja prefoldit ja oletuksena oli että materiaalit ovat uusia. Tarkemmissa materiaalilistauksissa puhuttiin polyesteristä, polyuretaanista ja puuvillasta. Myös villahousut oli mainittu kuorivaihtoehtona, mutta sitä ei tutkimukseen sisällytetty. Sen lisäksi tavallinen, uusi puuvilla on luonnon kannalta ajatellen ehkä huonoin mahdollinen vaihtoehto vaipatukseen sen kasvatukseen käytetyn lannoite, tuholaismyrkky ja kasteluveden määrän suhteen. Parempia vaihtoehtoja, hamppua, bambua, luomupuuvilla, pellavaa tai tenceliä ei oltu tutkittu. Myös kierrätysmateriaalit jäävät tutkimuksen ulkopuolelle.

Jossain kohtaa mainittiin hamppu kosteusulun materiaalina, mikä pisti hymyilyttämään ja epäilemään koko tutkimuksen taustatietoja. :)

Kyllähän tuossa mainittiin että valmistamista suurempi vaikutus on sillä miten niitä vaippoja käyttää, mutta eiköhän itse kukin, jota ekologisuus mietityttää, ole keksinyt ne sopivimmat vaihtoehdot jo kestoilun valitessaan.

Onhan näitä tutkimuksia ollut ja varmasti tulee olemaan, mutta se täysin puolueeton ja kaikenkattava taitaa vielä puuttua.
Mirela
Taapero
Taapero
 
Viestit: 192
Liittynyt: To Touko 27, 2010 21:36
Paikkakunta: Tampere

Re: Tutkimus ekologisuudesta (engl.)

ViestiKirjoittaja Tirpuli » Pe Huhti 29, 2011 19:31

Tuosta tutkimuksesta on ollut täällä juttua ennenkin.

Tutkimuksessa oli tosiaan oletettu, että vaipat ostetaan uusina, pestään aina 90 asteessa, rumpukuivataan ja heitetään yhden lapsen jälkeen pois. Tuskin kenellekään tulee yllätyksenä, että tuolla tavalla käytettynä kestot eivät ole kovin ekologisia.
Tirpuli
Taapero
Taapero
 
Viestit: 189
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 19:29


Paluu Kestovaippojen taloudellisuudesta - Ulkomaiset vaippakaupat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron

Kirjaudu