vko 28 | Maanantai 6.7.2020.

Mikrokuitufroteen käyttö

Tänne yleiset kysymykset erityisesti harsoihin ja muihin "lisävaippoihin" liittyen. Jos metsästät sopivaa "lisäosaa", kirjoita viestisi Vaippahehkuihin.

Mikrokuitufroteen käyttö

ViestiKirjoittaja naturechild » Ti Loka 11, 2011 13:47

Toimiiko imuna miten hyvin ja vaikuttaako kerrosten määrä kuten mikrokuitufleecenssä eli muutama kerros tekee kosteussulun?
Menin ostamaan aika ison palan ja nyt mietin, että miten siitä imuja.
kahden nyytin äiti
naturechild
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 39
Liittynyt: Pe Loka 07, 2011 09:44
Paikkakunta: Turku

Re: Mikrokuitufroteen käyttö

ViestiKirjoittaja mai » Ma Loka 24, 2011 23:40

Toimii hyvin imuna ja on nopeaa, eli kannattaa laittaa taskuvaipassa lähimmäksi sisäpuolta, ei kuitenkaan suoraan iholle! Jotkut käyttää pelkästään mikrokuitua, mutta mun mielestä on parhaimmillaan, jos mikrokuituimun kaveriksi laittaa sen alle bambu- tai hamppuimun :) Ei tee kosteussulkua, vaan se on pelkästään villan ja tekokuituisen fleecen ominaisuus.
mai
Taapero
Taapero
 
Viestit: 141
Liittynyt: Ma Tammi 24, 2011 21:28

Re: Mikrokuitufroteen käyttö

ViestiKirjoittaja naturechild » Ti Loka 25, 2011 17:08

Eikös sitten kannattaisi laittaa ensin ja päälle vaikka ihoa vasten fleesen pala?
Eli jos se ei tee kosteussulkua, niin kosteus siirtyy nätisti siitä seuraavaan kerrokseen joka voi vaikka bambufleesenä joka imee hitaammin.
kahden nyytin äiti
naturechild
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 39
Liittynyt: Pe Loka 07, 2011 09:44
Paikkakunta: Turku

Re: Mikrokuitufroteen käyttö

ViestiKirjoittaja mai » To Loka 27, 2011 22:13

Riippuen siis millaisessa vaipassa käyttää. Jos käyttää taskuvaippaa tai sisätaskuvaippaa ja laittaa imut taskuun, niin silloin se vaipan oma sisäkangas on joka tapauksessa suoraan ihoa vasten ja mikrokuituimun voi laittaa päälimmäiseksi imuksi (kuitenkin siis taskun sisään). Jos taas imun laittaa vaipan sisäpuolelle (eikö taskuun), niin silloin mikrokuituimun ja pepun välissä pitää aina olla jotain, esimerkiksi sitä mikrokuitufleeceä tai coolmaxia, jos haluaa kuivapintaisen kankaan ihoa vasten.

Mikrokuitu levittää kosteutta hyvin ja imee nopeasti, joten se on optimaalisimmillaan just niin, että laittaa sen alle sitten imuksi esimerkiksi hitaammin imevää bambu- tai hamppufleeceä, joka taas pidättää kosteuden paremmin sisällään, verrattuna nopeisiin imuihin :) Joskus mä oon laittanut kans niin, että nopeaa ja hidasta imua on vuorotellen, eli vaikka kaks taittoimu päällekkäin, jotka sit kääri samassa niin, että joka toinen kerros on nopeaa ja joka toinen hidasta. Tällöin laitan imupötkön vaipan sisälle niin, että se puoli, jossa on nopeaa imua päälimmäisenä, tulee ylimmäksi..
mai
Taapero
Taapero
 
Viestit: 141
Liittynyt: Ma Tammi 24, 2011 21:28


Paluu Lisäimut, harsot, villaimut, kuivaliinat ym.

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron

Kirjaudu