vko 27 | Sunnuntai 5.7.2020.

Miksi vähän vaippoja?

Ulkomaiset vaippaputiikit ja ostokokemukset niissä sekä kauppavertailut.
HUOM! kokemukset kotimaisista vaippaputiikeista tietokantaan!

Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja Kaktus » Ke Tammi 18, 2012 09:08

Eli joillakin vaippoja on paaaaljon, ja lisää tekisi mieli ostaa, toisilla vain nippa nappa riittävästi, eikä lisää ole tarkoitus hankkia, ja siltä väliltä. Toisilla ei ole edes riittävästi, ja lisää pitää ostaa.

Nyt keskustellaankin siitä, miksi rajoitat vaippamäärän siihen, että juuri ja juuri riittää? Taloudellisuus? ekologisuus? tilan ahtaus? Onko vaatteitakin vain juuri riittävä määrä, vai niin että aina on valinnanvaraa, mitä päälle puetaan?

Itse pyrin pitämään vaippavaraston kohtuullisena, eli sellaisena, että normaalissa arjessa riittää, ja jokunen sopiva, jatkuvasta kierrosta ulkopuolella oleva varavaippa. Eli ei ihan minimissä ole meidän vaippavarasto, mutta aika niukka kuitenkin. Syy on se, että meillä ei mahdu kaappiin enempää. Ja toinen syy on se, että koska niitä ei ole kamalan kiva eikä helppo myydä, kun jäävät pois käytöstä, en viitsi hankkia yhtään ylimääräisiä. Myös vaatevarastot on pakko pitää kohtuullisina samasta syystä. Mutta kyllä minua alkaa ahdistamaan, jos vauvalla on vain kahdet puhtaat housut kaapissa, vaikka pyykkinarulla olisi lisää, mutta ne on vielä märkiä. Vaippojen kanssa ei samanlaista ahdistusta tule nyt kun kaapissa on myös vauvalle sopivia kertiksiä.

Sekä vaippoja että vaatteita, jotka eivät juuri nyt ole kenellekään sopivia, on kyllä aika paljon. Osa niistä tulee kyllä vielä meillä käyttöön, mutta on meillä sellaistakin mikä on vain tyyliltään tai kunnoltaan sellaista, mitä kukaan ei huoli, eikä luultavasti meilläkään tulla käyttämään. Pitäisi vaan keksiä mitä niille tai niistä tekisi.
7 lapsen äiti, 1 kuivaksiopettelija, 1 kokonaan vaipoissa.
Avatar
Kaktus
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 9223
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 08:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja Pintti » Ke Tammi 18, 2012 12:08

Meillä vaippoja on sopivasti, juuri se määrä, että riittää.
Syy: koska ovat vain vaippoja, eikä innosta enää turhaan varastoida, jos ei käyttöä. Vaippojen jälleenmyyntiarvokin on pudonnut kuin lehmänhäntä viime aikoina, ettei houkuta uutta vaippaa ostaa edes kokeiluun. (Järkevämpi sitten mennä näillä puolikuolleilla rähjillä, jotka eivät varmasti ketään uutta innosta kestoiluunkaan.. :roll: )

Vaatteita meillä on varmasti jo liikaa.
Syy: en tykkää vahtia koko ajan, riittääkö vaatteet ja on oikeanlaiset vaatteet oikeisiin tilanteisiin. Pesen kerran viikossa kaikki vaatepyykit, myös su -sähkö edullisempaa. Lisäksi lastenvaatteet on mun harrastus, niistä pääsee myymällä helposti eroonkin :wink:
T02, P05 (yökestoillut), ex-kestopeppu T08 ja vaippailija P02/11
Avatar
Pintti
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 799
Liittynyt: Ma Syys 29, 2008 14:32

Re: Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja Nyysnääs » Ke Tammi 18, 2012 12:30

Meillä on vaippoja ihan sopivasti (siis sopivan kokoisia ja mieleisiä). Lisäksi on saatuja/lainattuja/ostettuja (ja osa jo pieniäkin), joita ei ole enää kiva käyttää kun olen löytänyt nyt sopivat vaipat meille. Olen vasta pari kuukautta aktiivisesti kestottanut tyttöämme. Yöllä on kertis käytössä. Nyt siis on jonkin aikaa ollut riittävästi sopivia ja toimivia vaippoja. Alkuun mentiin osakestoiluna ja jos jonkunlaisilla virityksilla kaikkea sekaisin. Välillä käytetään sellaisiakin, jotka on jo arkistoitu odottamaan eteenpäin myyntiä/palauttamista lainaajalle, jos on vaipat uhkaamassa loppua tai halutaan "säästellä" hyviä vaippoja esim seuraavaksi päiväksi. Säännöllisessä käytössä olevat vaipat on hoitopöydällä (kodinhoitohuoneen pöytätaso) korissa ja arkistoidut pöytätason alla kannellisissa muovilaatikoissa, josta välillä sitten nappaan ei-suosikinkin käyttöön.

Vaatteita on tarpeeksi tai liikaa. Ei osteta juurikaan uutena mitään. Omat vaatteet on ikivanhoja rytkyjä, jotka täyttää vaatehuoneen. Silti tulee pidettyä aina niitä samoja. Ajan puutteen vuoksi vanhatkin pyörii kaappien täytteinä. 5-vuotiaalla on paljon vaatteita ja isompaa kokoakin kaapin perällä odottamassa isot pinot. Hamstrailen kirppikseltä välillä. Kasvaa niin hitaasti, että samat vaatteet no menneet aika kauan. Vauvalla on vaatetta tarpeeksi tai vain hieman liikaa. Pidän nyt aika paljon villapotkareita, jotka pesen harvoin. Muut housut on vähemmällä käytöllä. Bodeja kuluu enemmän ja jatkopalojen ansiosta niidenkin käyttöikä on ollut aika pitkä.
Minä kuppeileva ja kestoileva "ätti äitinen" koulutyttö 6/06 ja kuivaksioppinut kestotyttö 6/11 sekä isukki.
Nyysnääs
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 314
Liittynyt: Pe Marras 25, 2011 23:03
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja astralis » Ke Tammi 18, 2012 12:37

Munkin mielestä meillä on periaatteessa sopivasti vaippoja. Yövaippoja kaipaisin ehkä yhden tai pari lisää.
Vaippoja pestään noin joka toinen päivä ja tässä ajassa vaipat ei lopu kesken, eli vaikka viivästyis pesu päivällä ni ei tarvi stressata siitä.
Ja jos haluan jonkun vaipan/teen vaipan, ni yleensä luovun/myyn vanhemmasta päästä olevista tai muuten vähemmälle käytölle jääneistä. Tai pistän säilöön tuleville (jos tulee) lapsille.

Meillä vaippojen määrää ei rajoita hyllytila tms, koska meillä tilaa löytyy kyllä vaikka kuinka, mut järki tuppaa joskus huutelemaan jos alkaa menee liian lujaa innostuksen iskiessä.
Kestopeppuilijat:
Tytön tyllerö 03/08, Täysin kuiva 2,5 vuotiaana
Pikku pojunen 04/10
astralis
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 958
Liittynyt: To Marras 27, 2008 10:12
Paikkakunta: pori

Re: Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja murustin » Ke Tammi 18, 2012 13:02

Meillä ainakin tuntuu olevan liian vähän vaippoja. Syynä vähäiseen vaippamäärään on ehkä se, että kohtuu uutena kestoilijana on tullut ostettua vain yksi vaippa kerralllaaa ja kokeiltu toimiiko se ja kokeiltu taas yksi seuraava vaippa toimiiko se paremmin kuin edellinen jne. Täydellisen vaipan metsästystä siis :lol: Lisäksi poika kasvaa niin hirmuista vauhtia, että tämän hetkiset vaipat ovat kohta jo pieniä.

Noh nyt on mamma jälleen löytänyt ompelun ilot, eli tästä lähtien vaippakaappi saa täydennystä itsetehdyistä vaipoista. Tosin niistäkin aina yksi kerrallaan -> testausta kuinka toimii ja sama uudelleen :D Vaippakaappi saa siis täydennystä hyvin hiljalleen...
murustin
Taapero
Taapero
 
Viestit: 179
Liittynyt: Ti Elo 09, 2011 19:25

Re: Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja marjaana » Ke Tammi 18, 2012 15:23

Mulla on tuolla 2v vaippailijalla, joka jo suht ahkeraan käy potallakin, sopivan reilu määrä vaippoja. Silleen ettei hätä iske, jos ei joka toinen päivä ehdi pesemään vaippapyykkiä.
Villahousuja tytöllä on paljon ja syy siihen on se, että rakastan villaa materiaalina todella paljon sekä tykkään neuloa aina tuolle tytölle uudet pöksyt.

Joskus mulla oli vaipatettavilla ihan liikaa vaippoja, tuhoton määrä. Suoraan sanottuna karkasi pikkusen mopo käsistä. Sitten vähän järkeennyin ja alkoi ahdistamaan se tavaran määrä. Sen jälkeen päätin, että vähempi riittää ihan kaikessa ( vaipoissa yms. lastentarvikkeissa )
9 lapsen äiti.
Avatar
marjaana
Infotiimi
 
Viestit: 2051
Liittynyt: Su Tammi 02, 2005 12:00

Re: Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja riituli » Ke Tammi 18, 2012 17:19

Meillä on vähän vaippoja käytössä tällähetkellä yksinkertasesti siksi että tyttö on kasvamassa edellisestä koosta ulos ja minä olen pitkään sairastanut niin en ole saanut vaippoja tehtyä.
riituli
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 280
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2011 19:25
Paikkakunta: Toijala

Re: Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja Livia » Ti Kesä 19, 2012 14:17

Meillä on 20 kpl vaippoja. Se ei ole kovin paljon, mutta lisää ei tule. Pari päivää pesun jälkeen vaipat ovat niin vähissä, että ne on jälleen pakko pestä. Tässä vaiheessa myös likavaippakorin tuoksahdus on sitä luokkaa, että siksikin on pakko pestä.
Eli siksi vaippoja on vähän, jotta kiertäisivät nopeasti pesusta uudelleen päälle. Eli kylpyhuoneessa ei ole pursuilevaa vaippakaappia, eikä pursuilevaa likapyykkikoria, eikä pyykkitelineellä päiväkausia taittelua odottavia vaippoja. Tämä on mielestäni siistiä ja taloudellista, siksi pidän vaippamäärän kurissa.
Livia
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 18
Liittynyt: La Syys 25, 2010 17:21

Re: Miksi vähän vaippoja?

ViestiKirjoittaja Inkling » Ke Kesä 20, 2012 14:35

Meilläkin on noin 20 vaippaa, joista suurin osa oikean kokoisia :D Lisäksi vintillä pikkuisia vaippoja odottelemassa uutta käyttäjää. Vaipat riittävät hyvin kahdeksi päiväksi, tarvittaessa myös kolmanneksi. Tällä hetkellä omana suosikkina on tarralliset taskut, koska käydään potalla monta kertaa päivässä ja niitä on mielestäni kätevämpi avata ja kiinnittää uudelleen. Sattumoisin myös nepparilliset ovat kaikki vähän turhan isoja, joten tarrallisista tulee pienempi paketti. Näitä lemppareita meillä on vain 4kpl koska ennen kuin vauva oppi omalla liikkumisellaan tekemään vaipanvaihdosta mahdollisimman hankalaa, olin mieltynyt Fuzzeihin. Vaippojen määrä on kuitenkin mielestäni ok. Meillä pestään pyykkiä melkein joka päivä, vaipat riittävät, niin turha niitä on enempää hankkia. Nyt tosin on harkkareiden hankinta edessä :)
Mukana menossa kestoihin ihastunut äiti, koko kestoilua kammoksuva iskä sekä kaikesta huolimatta kestotettu poitsu 09/11
Inkling
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 56
Liittynyt: To Tammi 19, 2012 22:17
Paikkakunta: Turku


Paluu Kestovaippojen taloudellisuudesta - Ulkomaiset vaippakaupat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

Kirjaudu