Sivu 1/1

Millä pestä?

ViestiLähetetty: Su Tammi 26, 2014 21:43
Kirjoittaja jupse
Kaikki asiat ihan hukassa..
Esikoisen kanssa osakestoiltiin sillon n 5v sitten, kuopuksen kanssa mentiin kertseillä. Nyt tulokkaan kanssa tarkotus kestoilla.

Millä pesen vaipat?

Meillä on normaalisti pyykinpesuaineena käytössä Ariel pyykinpesutabletit. Saako niitä käyttää vaipoille?

Re: Millä pestä?

ViestiLähetetty: Ma Tammi 27, 2014 17:23
Kirjoittaja Sirutin
Tietokannat -> Pesuainetietokanta

Ja haullakin löytyy paljon keskustelua aiheesta :)

Re: Millä pestä?

ViestiLähetetty: La Maalis 08, 2014 13:33
Kirjoittaja jupse
Niin no, sitähän mä kysyinkin et löytyykö haulla tai tietokannasta... Kiitos vastauksesta...

Ehkä mä sit löydän sen vastauksen ihan itekki.

Re: Millä pestä?

ViestiLähetetty: Ma Maalis 10, 2014 12:38
Kirjoittaja marjaana
Jos käytät vauvalla taskuvaippoja joiden sisäpinta on mikrofleeceä, polyestermokkaa tai kuivaliinaneulosta vältä pesuaineita joissa on saippuaa enemmänkö 5%. Saippua aika herkästi tukkii sisäpinnan ja kosteus ei pääse imuihin. Kun vauva pissaa ja jos vaipan sisäpinta on tukossa tulee tosi herkästi ohivuotoja ja imut jää melkeistä kuivaksi.

Vaippakuoria, taskuvaippoja ja all-in-one vaippoja ei suositella pestäväksi pyykkipulverilla jossa on valkaisuaineita tai muita optisia kirkasteita. Nää huonontaa pul-kankaan kestävyyttä.

Fosfaattia tai hajusteita ei myöskään saisi pyykkkipulverissa olla, sillä niistä vauva voi saada iho-oireita.

Mä pesen meidän vaipat Bio Luvil pesuineella, hajusteeton. Meillä etupäässä käytetään harsoja, prefoldeja, näitä ei tuo saippua haittaa mitä pyykkkipulveri sisältää suht runsaaasti. Sitte kun pyykissä on mukaana enempi taskuvaippaa, pul-kuorta, all-in-one vaippaa pesen Fuzzi Bunzin Rock Green pesuaineella joka sopii takuuvarmasti kaikille kestovaipoille..

Äkkiseltään en löytänyt tietokannasta tämän pesuaineen tietoja. Kurkkaa laatikon/pussin kyljestä mitä pyykkipulveri sisältää.

Re: Millä pestä?

ViestiLähetetty: Ma Maalis 17, 2014 23:05
Kirjoittaja jupse
^ Kiitos vastauksesta :)
Hajustettuja noi meidän tabletit ainakin on, nestemäisiä. Eli ei ne taida käydä.
Täytyy kattella kaupassa noita pesuaineita :)

Mä muistelin et joku raja siinä saippuassa oli, mut en muistanut mitä.
Millä sen tukkeutuneen fleecen tms saa auki?

Meillä on tällä hetkellä odottamassa erilaisia taskuvaippoja ja aio vaippoja. Pari sisävaippaa ja parit villikset. Imuja on vähän kaiken sorttisia.

Re: Millä pestä?

ViestiLähetetty: To Touko 08, 2014 12:35
Kirjoittaja marjaana
Varmaan olet löytänyt jo vastauksen. Mutta ajattelin josku toinen pähkäilee kysymystä miten tukkeutuneen fleecen saa auki. Jos vaikka taskuvaipassa jossa sisäpinta on feeceä tukkeuu ( ts. pintaa ei päästä kosteutta läpi ollenkaan ja pissi tulee vaipasta reisikuminauhojen kohdalta ohitse, imut jäävät taskuvaipasta kuivaksi ) voin fleece pintaan kaataa hiukan fairyä, astianpesuainetta ja ja pestä vaipan pinnan sillä. Astianpesuaine kannatttaa huuhtoaa vaipasta kunnolla pois, monta kertaa. Ettei sitten pyykkikoneessa lähde vaahtoilemaan.

Mä olen lapsieni kanssa kestovaippaillu 15 vuotta yhteen menoon ja kertaakaan en ole onnistunu saamaan vaippojen fleecepintoja tukkoon. Eli kannattaa katsoa pyykkipulverista kuinka paljon saippuaa se sisältää ja valita vaihtoehto jossa saippuaa on mahdollisimman vähän.

Myös vaipparasvat tukkeuttaa fleecepintoja ja kuivaliinapintoja. Jos vauvan vaippa-alueen iho kaipaa rasvaamista niin vaipan sisäpinan päälle voi laittaa vaikka jonkun coolmax pintaisen pestävän hoitoliinan, riisipaperin tms kertakäyttöisen liinan. Niin ei tarvi miettiä meneekö fleecepinnat tukkoon rasvasta.