Sivu 1/1

Vanhojen vaippojen hajuongelmat

ViestiLähetetty: Ma Huhti 08, 2013 17:11
Kirjoittaja Samettiruusu
Meidän vaippa-arsenaalimme on hankittu pääosin vuonna 2006 ja niillä vaipatetaan nyt kolmatta vauvaa.

Igu*Leen Cuddlet ovat loistokunnossa muutamia löystyneitä kuminauhoja lukuun ottamatta, sen sijaan PUL-taskuvaipat (CherryBerryjä ja Swaddlebeeseja) tuottavat nyt päänvaivaa. Vaippoja olen pessyt 60 asteessa Ecover Delicatella (sen sisältämä sitruunahappo pitää vaipat mielestäni mukavan raikkaina), keittopesun olen tehnyt noin kerran kuussa. Nyt tuntuu, että tuo keittopesu ei enää riitä, osa taskuista alkaa haista voimakkaasti jo pienestäkin pissamäärästä heti keittämisen jälkeen.

Onko mun vain todettava, että osa taskuista on nyt tullut tiensä päähän, vai olisiko vielä jotain tehtävissä? Kokemuksia, anyone?

Re: Vanhojen vaippojen hajuongelmat

ViestiLähetetty: Ma Huhti 08, 2013 18:16
Kirjoittaja Kaktus
Meillä riitti aikanaan pitkään se, että pesin 2 kk välein vaipat ensin normaalisti 60 asteessa, ja heti perään 95 asteessa ilman pesuainetta. Jossain vaiheessa alkoi tulla hajuhittoja, joihin tuo käsittely ei tehonnut. Tämä ongelma tuli, kun vanhan tutun pesuaineen koostumus muuttui. Aikani taistelin ongelman kanssa, ja kokeilin eri pesuaineita, kunnes kokeilin laittaa runsaammin pesuainetta kuin aikaisemmin. Ei se hajuongelma kokonaan hävinnyt yhdessä pesussa, mutta väheni, joten aloin ihan jatkuvasti käyttämään enemmän pesuainetta. Eli määrä on pesuainepurkin kyljessä olevan ohjeen mukainen, suhteutettuna koneen täyttöasteeseen. Ihan pikkuvauvan vaipoille riittää varmaan vähempikin pesuaine.

Re: Vanhojen vaippojen hajuongelmat

ViestiLähetetty: Ti Huhti 16, 2013 07:21
Kirjoittaja Tamavi
meidänkin vaipat aina välillä haisee, nyt oli isompikin hajuongelma. Pesin imut ja pul vaipat eri koneissa kertaalleen (kun minusta just keinotekoiset vaipat haisevat enemmän...) keittopesulla. Sen jälkeen olen laittanut pesuihin tarpeeksi pesuainetta ja KUNNON HUUHTELUT, niin hajuongelma on pysynyt poissa.

Re: Vanhojen vaippojen hajuongelmat

ViestiLähetetty: Ke Syys 25, 2013 21:45
Kirjoittaja nellinooa
Keltanokka löysi sitten juuri oikean ketjun.. kai :)

Sain tuttavaltani kasan fuzzeja joita on käytetty 2-3 lapsella. Vaipat alkaisivat olemaan meille nyt sopivan kokoisia, mutta ensimmäisen jälkeen en ole pystynyt niitä laittamaan. Vaippaan ei isot pissat ehtinyt tulla, kun se jo haisi(!!) Sen verran osaan sanoa, että aikaisempi käyttäjä on pessyt vaipat hajusteettomalla pesuaineella, eikä muuta.

Noita fuzzi kuoria ei varmaan uskalla pestä kuin 60, mutta auttaisiko imuihin kuumempi pesu?? Haju on varmaan niihin syöpynyt pahemmin.

Re: Vanhojen vaippojen hajuongelmat

ViestiLähetetty: To Syys 26, 2013 11:41
Kirjoittaja Cinere
Kyllä niidenkin pitäisi kestää satunnaiset keittopesut. Sinne vaan kaikki :)

Re: Vanhojen vaippojen hajuongelmat

ViestiLähetetty: To Syys 26, 2013 17:01
Kirjoittaja nellinooa
Ok. Eipä kai tuosta mitään haittakaan voi olla, kun ei niitä tuollaisina haisevina tule käytettyä :D