Sivu 1/1

Vaippojen pesu pesulassa ulkomaiseen tyyliin?

ViestiLähetetty: Ti Marras 27, 2012 22:52
Kirjoittaja Katnemt
Mitäs mieltä olette esim. Englannin mallista, jossa vaipat pestään keskitetysti pesulassa? Haetaan kotoa ja tuodaan puhtaina takaisin.
http://www.babycentre.co.uk/baby/buying ... ngservice/
http://www.cottontails.co.uk/

Kuulostaisi aika luksukselta varsinkin kun meillä on juuri vatsatauti menossa ja pyykkiä pursuu joka paikassa muutenkin... Aika hintavahan tuo pitemmän päälle on, mutta säästäisi ainakin kertsivaippojen käytöltä. Voisi myös alentaa kynnystä kertsittelijöiltä siirtyä kestoihin, jos olisi noin vaivatonta.

Re: Vaippojen pesu pesulassa ulkomaiseen tyyliin?

ViestiLähetetty: Ke Marras 28, 2012 22:38
Kirjoittaja gladiator
Jännää miten eri maissa on niin erilaiset käytännöt. Mulla tulee heti mieleen bensakulut: harvalla olisi varaa kotiinkuljetukseen koska bensa on Suomessa niin kallista. Varsinkin jos olisi pesulan oma auto ja ei suurta asiakasrinkiä omilla kotikulmilla.

Re: Vaippojen pesu pesulassa ulkomaiseen tyyliin?

ViestiLähetetty: To Marras 29, 2012 08:03
Kirjoittaja Kaktus
Mitä olen katsonut näitä paikallisia pesuloiden hinnastoja ihan normipyykille, ilman kotiinkuljetuksiakin, niin jos se vaippapyykin pesettäminen maksaisi puoletkaan siitä, tulisi jo pelkkä vaippojen pesu ihan merkittävästi kalliimmaksi kuin kertisvaipat.

Re: Vaippojen pesu pesulassa ulkomaiseen tyyliin?

ViestiLähetetty: To Marras 29, 2012 08:17
Kirjoittaja Nyysnääs
Kun meillä meni edellinen pesukone rikkin, niin soitin jo pesulaankin ja kyselin hintoja. Ajattelin, että menisi kauankin saada uusi kone hankittua (miehen vertailuinto kestää yleensä kauan joka asiassa). Hinnat olivat ihan järkyttäviä, halvimmillaankin jotain yli 5e/kg, jos olisi yli jonkun kilomäärän (varmaan just mattopyykille yms). Lisäksi vielä selvisi, että meidän paikkakunnalta olisivat kuljettaneet pyykin pestäväksi toiselle paikkakunnalle melkein 200km päähän. Olisi kestänyt aika monta päivää saada pyykit takaisin pestyinä. Meidän kauppakeskuksessa on kyllä sellainen 24-pesula, mutta nekin hinnat on aika kovia ja itsehän ne täytyy sinne koneeseen laittaa ja ottaa pois ja kuivattaa.
Muoks: Katsoin nuo linkit vielä kirjoitukseni jälkeen. Aika kauan joutuisi likavaippoja säilyttämään, jos hakevat likavaipat 1-2 viikon välein :shock: .

Re: Vaippojen pesu pesulassa ulkomaiseen tyyliin?

ViestiLähetetty: To Marras 29, 2012 19:30
Kirjoittaja Katnemt
Joo, itsekin vähän ihmettelin tuota viikon vaihtoväliä, mahtaa haisut olla melkoiset :) Tai sitten tosi tiivis säilytysastia (minkä nuo vaippatoimittajat näköjään antaa lainaan).

Hintaa vissiin laskee muualla maailmassa, kun valtio ja kunnat & kaupungit sponsoroi noita pesuloita ettei tule niin paljon kertisjätettä. Jos oikein ymmärsin, niin tuo pesulapalvelun käyttö siis on halvempaa kuin kertsien käyttö. Koko hommasta kuulin, kun katsoin Yleltä dokkarin Vaippavuoren varjossa (löytyi vielä Areenasta, jos joku haluaa katsoa).

Re: Vaippojen pesu pesulassa ulkomaiseen tyyliin?

ViestiLähetetty: Ma Joulu 03, 2012 14:34
Kirjoittaja Tamavi
Esim. Briteissä ei kaikilla ole omaa pesukonetta, joten pesulan käyttö muutenkin on normaalimpaa kuin Suomessa.