Sivu 1/1

Kiina-PULit 40 asteessa?

ViestiLähetetty: Pe Marras 09, 2012 08:13
Kirjoittaja Zoey
Semmoista vaan mietin, että miten pesette noita Kiinalaisia PUL-vaippoja (esim. Babylandit) joissa pesuohjeena on 40 astetta? Kestääkö ne oikeasti 60 astetta, vaikkei luvatakaan?

Jos joku pesee niitä ohjeen mukaan 40 asteessa niin tulevatko puhtaaksi?

Sinänsähän nuo on niin halpoja että se voisi hyvinkin madaltaa ihmisten kynnystä kokeilla kestoilua. Mutta toisaalta jos niitä ei sitten saa puhtaaksi ja/tai laminoinnit irtoilee niin kokeilu jääkin lyhytaikaiseksi ja kestoilusta on helposti jäänyt ikävä mielikuva.

Ite meinasin lähteä kokeilemaan kiinavaippoja (vaikka nyt Babyland ja Alva, jota ei edes taideta Suomessa myydä mutta Kiinasta tilaamalla saa alle 5e posteineen). Mutta sitten kun tajusin tuon pesuohjepointin, niin mietin että noihan joutuisi pestä erikseen, kun meillä muut vaipat pestään aina vähintään 60ssä.

Mut ehkä joku pesee muutenkin 40 asteessa? Jenkit näyttää pesevän. Onkohan kaikilla jenkkivauvoilla kauheet vaippaihottumat kun kakkabakteerit muhii pestyissä vaipoissa?

Re: Kiina-PULit 40 asteessa?

ViestiLähetetty: Pe Marras 09, 2012 18:08
Kirjoittaja siriel
Meillä on kiinalaisia Sunbabyn vaippoja reilut 30 kappaletta ja aina olen pessyt 60 asteessa vaikka lapussa sanotaankin 40 astetta. :) Muutamaan otteeseen ovat pyörähtäneet myös 95 asteen pesussa. Vanhimmat vaipat ovat olleet 3kk aktiivikäytössä (alussa vähintään joka toinen päivä käytössä kun vaippoja ei paljoa ollut) eikä laminointi ole mennyt miksikään. Eli ainakin nämä tuntuvat kyllä hyvin kestävän 60 asteen pesua. :)

Re: Kiina-PULit 40 asteessa?

ViestiLähetetty: La Marras 10, 2012 10:43
Kirjoittaja otaporkkana
Jossain vaiheessa käytiin keskustelua, että vaippavalmistajat merkkaavat pesulämpötilaksi 40 astetta, koska sen pitäisi riittää vaippojen puhdistumiseen ja olisi ympäristöystävällisempää kuin 60 asteen pesu. No, minähän kokeilen pestä vähän aikaa vapat 40 asteessa ja se haju mikä niihin vaippoihin jäi, oli aika karsea... narulla kuivuttaan haisivat edelleen pissalle, puhumattakaan mikä se haju oli kun uudestaan käytössä kastuivat. Siihen loppui 40 asteen pesu.

Re: Kiina-PULit 40 asteessa?

ViestiLähetetty: Pe Marras 30, 2012 22:10
Kirjoittaja annek
Sanoisin että riippuu tuurista miten vaipoille käy. Meillä on ollut 10 kiinavaippaa. Viidestä lähti laimointi ensimmäisessä kuudenkympin pesussa eli olivat ihan susikappaleita. Viisi muuta ovat olleet päivittäisessä käytössä nyt kahdeksan kuukautta ja ovat pyörineet 60 pesussa joka toinen päivä. Nyt kuitenkin noistakin on alkanut laminointi paikoitellen irtoamaan vaikka tähän mennessä ongelmia ei ole ollut ja pesutavoissa ei ole ollut muutoksia.

Re: Kiina-PULit 40 asteessa?

ViestiLähetetty: To Joulu 06, 2012 22:13
Kirjoittaja gladiator
En tiedä johtuuko pulien irtoamisesta vai mistä, mutta käytettyjä babylandeja on mun mielestä aika vähän markkinoilla. Ja kohtuu usein näkee Fuzzi Bunzeja laminaatit irronneena myynnissä. Eli mahtaisiko olla seuraus 60 asteen pesusta?

Re: Kiina-PULit 40 asteessa?

ViestiLähetetty: Pe Joulu 07, 2012 22:12
Kirjoittaja herbina
Mulla on ollut Sunbabyjä, Alvababyjä ja x-merkkisiä minkypintaisia kiinavaippoja. Parista ihan alkuperäisestä Sunbabystä (2.0) alkoi laminointi rapisemaan, mutta viimeisen vuoden olen pessyt noita uudempia 60 asteessa ja muutamaan kertaan keittopessytkin, eikä ole meneet miksikään.