vko 27 | Sunnuntai 5.7.2020.

Suositelkaa yövaippaa

Pelottaa usein turhaan, yövaipatus toki eroaa päivävaipatuksesta, mutta on täysin mahdollista. Heitellään vinkkejä!

Suositelkaa yövaippaa

ViestiKirjoittaja Kaktus » To Tammi 12, 2012 10:59

Pojalle sopii M kokoinen Lempin Mainio taskuvaippa tosi hyvin. En vaan usko että sinne mahtuisi riittävästi imua yöksi. Päivälläkin tarttee aika paljon imua, ja yöllä 2 kertaa sen mitä päivällä.

Lähinnä sisätäyttöä ajattelin. Pitäisi kuitenkin olla nopeasti kuivuva systeemi. Ja sisävaippaa siksi yökäyttöön, koska siinä voi osan imuista laittaa vaipan ja kuoren väliin, jos imua tarvitaan niin paljon että vaipan istuvuus kärsii.
7 lapsen äiti, 1 kuivaksiopettelija, 1 kokonaan vaipoissa.
Avatar
Kaktus
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 9223
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 08:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Suositelkaa yövaippaa

ViestiKirjoittaja kolmenäippä » To Tammi 12, 2012 13:05

Mitenköhän ois Nallen sisätäyttö?

Mulla on tällainen käänteinen logiikka...Ite tykkään haarasta kapeista vaipoista reitevällä tytöllä (esim. Onnikkaan/Hahtuvahullun perusmalliston yövaippa ilman röyhelöitä). En ole tykännyt tosta Lempi mainiosta leveyden takia, mutta en myöskään Uni-Nallesta, enkä Nallen sisätäytöstä leveyden takia. Ne vois teille sopia. :D Uni-Nalle tosiaan kuivui kauan, eikä ainakaan meillä toiminut ilman lisäimua, sisätäyttö puolestan kuivui hetkessä.
Puutarhahörhö, joka kuopuksen myötä on löytänyt kestot.
kolmenäippä
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 336
Liittynyt: Ma Tammi 10, 2011 11:06
Paikkakunta: Turun seutu

Re: Suositelkaa yövaippaa

ViestiKirjoittaja wemble » To Tammi 12, 2012 20:00

Meillä käytettiin esikoisella viimeisimpiä yövaippoina joko Nallen sisätäyttöjä tai Tirsokkaan vaippoja, molempiin mahtuu tosi hyvin imua. Jos noista pitäisi parempi valita, valitsisin Tirsokkaan. Meillä tarvittiin loppuvaiheessa tosi paljon imua ja tuonne mahtui hyvin. Tirsokkaassa oli muistaakseni 6krs bambua imuna, puolet läpässä ja puolet kiinteänä(kuivuu nopeasti) ja sisään taittelin vielä tosi hyvään imuun pestyn bambuharson ja bamboo douplerin. Toimi! :)
wemble
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 1005
Liittynyt: Ke Huhti 30, 2008 22:04

Re: Suositelkaa yövaippaa

ViestiKirjoittaja miimii » Pe Tammi 13, 2012 08:31

ostovaippaako kaipaat vai voisitko ompelutaitoisena tehdä itse? meillä toiminut yövaippoina 5 kpl röyhelömummuja sisätäyttöinä, jotka hurautin (vaippaompelusten alkutaipaleella, ja toimivat moitteettomasti vieläkin) pojan ollessa 6 kk ja samoilla mennään vielä nyt kun hän on päälle 2 v. malli on leveä, mielestäni juuri yökäyttöön sopiva. tein l-kokoa, on sopivan korkea pitkäselkäiselle ja imua mahtuu tarvittaessa reilusti. vaipoissa ulkopintana joustofrotee, samoin osassa sisäpintana, muissa sisäpintana velour. jossain vaiheessa käytimme coolmax-alushousuja vaipan alla, kun märkäpintainen vaippa ärsytti. eli nyt jos tekisin lisää vaippoja, laittaisin sisäpinnaksi coolmaxin tai fleecen.
poika 12/09 ja tyttö 10/11
miimii
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Loka 11, 2010 21:20

Re: Suositelkaa yövaippaa

ViestiKirjoittaja Kaktus » Pe Tammi 13, 2012 13:46

Kiitos vinkeistä. Röyhelöllisistä en tykkää, koska minusta ne tuovat vain turhaa leveyttä vaippaan, ja sitten pitää olla ihan hervottoman leveät kuoret. Leveydestä leveyden itsensä vuoksi en tykkää, vaan ainoastaan siksi, koska kovin kapeaan vaippaan on mahdoton saada riittävästi imuaa paljon pissaavalle lapselle.

Bambu ei ainakaan yksistään eikä varsinkaan lähimpänä ihoa olevana imuna toimi meillä ollenkaan. Lisäksi se kuivuu tosi hitaasti verrattuna moneen muuhun matskuun.

Ja meillä vaipan pitää keskiverto-olosuhteissa kuivua vuorokaudessa. Sitä hitaammin kuivuva "ei kuivu ikinä". Eli esim. jotan collegea tms. saa olla max 3 kerrosta päällekkäin. Paksummat ovat liian hitaita kuivumaan.
7 lapsen äiti, 1 kuivaksiopettelija, 1 kokonaan vaipoissa.
Avatar
Kaktus
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 9223
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 08:43
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Suositelkaa yövaippaa

ViestiKirjoittaja herbina » Ma Tammi 16, 2012 19:23

Meillä on Onnikkaan yövaipat olleet suosikkeja. Itse tykkään röyhelöllisestä Sulo-mallista koska se tuntuu jotenkin varmemmalta, tosin meillä on käytössä siinä päällä villahousut eikä kuorta. Sirua en ole testannutkaan. Toinen vaippa meillä on normi-imuilla mutta se vaatii ehdottomasti bambuboosterin lisäimuksi, toisessa on ekstrakerrokset bambuhamppua ja riittää sinällään. Välillä sujautan vaipan ja villisten väliin vielä huopuneen villaimun. Kuivuu ainakin meidän kylppärissä about vuorokaudessa.
Avatar
herbina
Taapero
Taapero
 
Viestit: 165
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 23:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suositelkaa yövaippaa

ViestiKirjoittaja Heissuliveissuli » Pe Tammi 27, 2012 00:00

Ajattelin alussa, että ei villahousuja meille ja hankin kuoria. Onnikkaan yövaipat on kuitenkin villahuosujen (HH wool) kanssa meillä nykyään käytössä. Ihan ykkösiä! Siru mallista tykkään itse enemmän, sitä voisi kyllä pul-kuorenkin kanssa käyttää ja nimenomaan siksi olen Siruja hankkinut. Villahousut vaan tulee vedettyä mieluummin vaipan päälle. Lisäksi meillä on Bambooty easy nights vaippoja, jotka ovat mallia AIO. Nekin aika lailla pomminvarmoja. Meidän yövaipoista mikään ei kyllä kuivu yhdessä vuorokaudessa.
Heissuliveissuli
Taapero
Taapero
 
Viestit: 149
Liittynyt: To Maalis 31, 2011 20:26

Re: Suositelkaa yövaippaa

ViestiKirjoittaja Kaktus » Pe Tammi 27, 2012 10:43

Meillä on nyt tilanne muuttunut niin että poika ei yöllä pissaa kovinkaan paljon, joten yövaipan ei tartte juurikaan poiketa päivävaipasta. Viikko sitten meillä oli tilanne, että yövaippa oli ainut jossa riitti imu. Kaikki päivävaipat falskasivat kun imukyky loppui kesken. :roll: Eli jouduin lisäämään päivävaippoihin imua niin että nyt ovat melkeen yhtä paksuja.

Nyt meillä on yövaippoina 2 jonkun tekemää tsi sisötöyttö, ja 1 Hilivinksis tasku. Poika vaan kasvaa niin hurjaa vauhtia, että kohta ne sisätäytöt jää pieniksi, mutta onneksi kaapista löytyy sitten isompaa vaipatinta.
7 lapsen äiti, 1 kuivaksiopettelija, 1 kokonaan vaipoissa.
Avatar
Kaktus
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 9223
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 08:43
Paikkakunta: Jyväskylä


Paluu Yövaipatus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron

Kirjaudu