vko 09 | Torstai 27.2.2020.

Ei mitään tietoa sisävaipoista ja kuorista. Apua!

Pelottaa usein turhaan, yövaipatus toki eroaa päivävaipatuksesta, mutta on täysin mahdollista. Heitellään vinkkejä!

Ei mitään tietoa sisävaipoista ja kuorista. Apua!

ViestiKirjoittaja jumeli » To Marras 24, 2011 09:47

Eli olen vasta opiskellut taskuvaippoja päiväkäytössä kohta 2 kk ja edelleen olen kuin ekaluokkalainen joka juuri on oppinut tavaamaan :D Haluaisin kokeilla myös yövaippana kestoja, mutta ei mitään hajua mistään. Viime yönä kokeilin ensimmäistä kertaa tuhdisti täytettyä taskua ja pelasihan se vuotojen suhteen ainakin. Vaippa oli kyllä niin täynnä, että melkein koskealta tuntui päältä ja haju oli ihan kauhea aamulla, yöks. Unipussikin piti kääntää ympäri ja laittaa tuulettumaan.

Eli auttaisi varmaan villahousut tuohon hajuun ainakin? Ajattelinkin ensin, että jos hankkisi tuollaiset taskuvaipan päälle varmistuksesksi ni ei tulisi niin kalliiksi ainakaan, mutta mitenhän pelaisi käytännössä sitten eikä tosiaan ole mitään tietoa minkälaiset villikset olisi hyvät. Joku muu kuori olisi mieluisampi koska en oikeasti viitsisi noita villiksiä pestä muista vaipoista erikseen vielä ja sitten oli se joku lanoliinitus juttukin.

Eli mikä olisi helpoin tapa kokeilla yövaipatusta?

Jotkut villahousut taskun päällä? Villahousut jonkun sisä(täyttö?)vaipan päällä vai kokonaan muu kuorisysteemi? Sitten taitaa olla jotain kosteussulullisia yövaippojakin?

Tosiaan en ymmärrä ja tiedä näistä mitään. Ja kun haluan vain kokeilla ni en viitsisi uutena kaikkea ostaa, mutta ei kyllä kotoa löydy muuta kuin taskuja sekä normaaleja imuja, ei ole edes niitä hahtuvaimuja. Olen yrittänyt vältellä kaikkea mitä ei voi pestä 60 asteessa :whistle:

Jos on jo samanlainen aloitus ni sinne saa ohjata ilomielin, en jaksanut katsella läpi :oops: Ja kiitos jo valmiiksi avusta :hail:

Miten ihmeessä olen näin hurahtanut, että öisinkin pitää jo kestoja kokeilla :D
Äiti vm.-79. Kanssani maailmaa ihmettelee utelias ja tiedonhaluinen miehenalku -00, haaveilija tyttö -01 ja pikkuisin karhunpoika 4/11. Pienimmän kanssa olen löytänyt kestoilun ihanan ja ihmeellisen maailman :)
jumeli
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 86
Liittynyt: Ma Syys 05, 2011 10:51

Re: Ei mitään tietoa sisävaipoista ja kuorista. Apua!

ViestiKirjoittaja kieku » To Marras 24, 2011 10:33

Ihan ensimmäisenä haluan sanoa, että yökestoilu ei ole sen kummempaa kuin päiväkestoilukaan, vaikka sillä on suorastaan extremeurheilun maine. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa yökestottaa, pääasia että lapsi on tyytyväinen ja sänky sekä vaatteet pysyy kuivina. Eli jos taskuvaippa toimii yöllä, niin loistojuttu.

Useimmiten vauvat alkaa kuitenkin iän myötä nukkua pidempiä pätkiä ja pissata isompia määriä ja monesti sisävaippa kuoren kanssa onkin parhaaksi koettu ratkaisu. Sisävaippaan vaan riittävästi imua (kokeilemalla löytyy sopiva määrä) ja kuoret päälle. Kuorethan voi olla joko villahousut, pul-kuoret tai villakuoret. Toisilla toimii paremmin villikset, toisilla pul-kuoret, useimmiten lienee vaan makuasia.

Markkinoillahan on monia yövaippoina myytäviä vaippoja, joissa on tavallista sisävaippaa enemmän imua. Tällainen valmis yövaippa on helppo ratkaisu, koska yleensä siihen ei tarvitse lisäillä kuin ehkä joku pieni lisäimu. Mutta aivan yhtä hyvin voi käyttää tavallista sisä/sisätaskuvaippaa ja testailla sopivaa imun määrää. Ja imujenhan ei tarvitse olla sen kummempia kuin päiväkäytössäkään, joskin hitaan imun käyttö lienee usein tarpeen. Villaimut ei ole mitenkään välttämättömiä, meillä ainakin on pärjätty ihan hyvin ilman yli kaksi vuotta. :D Meillä on pääasiassa Onnikkaan yövaippoja, joissa on seuraava imukoostumus: bambuhamppufleeceä yht. 11 krs vaipan imuläpissä, mikrokuitufroteeta ja bambuhamppufleeceä yht. 2 krs kiinteässä imussa ja lisänä 2 krs. hamppua (pieni lisäimu). Muilta merkeiltä on suunnilleen vastaavia kokoonpanoja.
kieku
Infotiimi
 
Viestit: 337
Liittynyt: Ti Heinä 28, 2009 15:12

Re: Ei mitään tietoa sisävaipoista ja kuorista. Apua!

ViestiKirjoittaja Tuutinen » Ma Marras 28, 2011 20:52

Ostappa vaikka Ronja&Roopelta tuplaläppävaippa maksimi-imuilla ja päälle imse vimsen napakat kuoret. Toimii melko taatusti :hail: . Hintaahan tuolla toki on hiukka tavallista sisävaippasysteemiä enemmän, mutta on todellakin hintansa väärti.
Tuutinen
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 364
Liittynyt: Pe Tammi 07, 2011 15:55


Paluu Yövaipatus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

Kirjaudu