vko 28 | Maanantai 6.7.2020.

Yövaippa megapissijälle!

Pelottaa usein turhaan, yövaipatus toki eroaa päivävaipatuksesta, mutta on täysin mahdollista. Heitellään vinkkejä!

Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja jansgi- » Su Elo 21, 2011 12:56

Tyttö kohta 1v pissaa niin paljon, että en löydä sopivaa pakettia öiksi.
Sänky ei kyllä kertaakaan ole kastunut, kiitos pomminvarmojen villiksien. Mutta kaukana se ei ole ollut...

Meillä on yövaippoina kokeiltu R&R tuplaläppää, lisäksi olen laittanut vielä 6-8 krs hamppua, 6 krs bambua ja tsi-bambujoustofroteisen taittoimun, yht. 6krs. Lopputulos, että vaippa on ihan litsläts, lapsi herää klo 5 kun on liian märkä vaippa.

Sitten on tavallinen taskuvaippa. Täytteet on kutakuinkin hemp joey bunz, 8krs hampputaitto, 2 krs hemp it boosteri, 6krs bambutaitto ja tsi-bambujoustofroteisen taittoimun, yht. 6krs. Sama lopputulos tässäkin.

Babyidean hamppuinen sisävaippa. Siihen lisäimuiksi samansuuntaista taiteilua kun ylläolevissa. Tämä on toistaiseksi paras, sillä jo itsessään vaippaan menevä kosteus ottaa aikansa kun leviää kauttaaltaan. Antaa enemmän pelivaraa siihen, että vaippa on litsläts märkä joka puolelta.

Ja liian märkä vaippa ei tee lapsen herkälle iholle hyvää. Öisinkään en ole kauheen innokas vaippaa vaihtaa.. Onko se pakko siirtyä kertseihin taas yöksi :/
Ex-kestoilija 03/09 & ex-kestoilija 09/10. LA 04/13
jansgi-
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 68
Liittynyt: Ma Touko 04, 2009 15:15

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja amp » Su Elo 21, 2011 14:38

Saisiko lapselta iltapisut pottaan?

Meillä on taaperon yövaippana käytetty disanan tai vastaavia nauhavaippoja, sisällä on ollut ruskovillan tai muu imevä harso ja kaverina vielä muutama kerros bambua tai hamppua. Päällä tietty pitävät villikset. Riitti hyvin 2,5-vuotiaallakin.
amp
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 2598
Liittynyt: Ti Touko 30, 2006 20:00

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja elmo1234 » Ti Elo 23, 2011 21:10

Olisko vinkkejä myös meille. Nyt olen laittanut parina yönä kertiksen kun en jaksa vaihtaa öisin vaippaa kun nyt ollut joka yö vaippa niin märkä jo kolmen maissa milloin neiti herää syömään. Ei siis edes syö tissiä enää kun sen kerran yössä, mutta illalla tankkaa molemmat rinnat, ennen kuin nukahtaa. Ollut siis onnikkaan yövaippa, joka alussa pelitti. Nyt myös MBR tuplaläpällä ja siinä vielä joku lisä imu. Mitä ihmettä mä laittaisin kun en ihan järkyttävää palloakaan hänelle halua laittaa.
Äiti vm -77, iskä vm -78, tyttömme 07/08 ja 01/11
kera koiran ja kissan.
elmo1234
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 553
Liittynyt: To Loka 02, 2008 16:58
Paikkakunta: Nousiainen

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja jansgi- » Su Syys 11, 2011 11:44

Eipä vieläkään ole keksitty toimivaa ratkaisua tähän, muutakun kertsit =(
Inhottaa jotenkin alkaa öisin kertseilee kun tähän asti kestoiltu hyvin. Viimesimpänä kokeiluna meillä oli paketti, 16 kerrosta hemparoo babykicks hamppua, bambujoustofrotee taitto 6krs ja babyidean vanhempi paksu hamppuimu, 4krs ja päällimmäisenä 2krs mikrokuitua levittämässä kosteutta. Paketti tosiaan oli paksu ja varmasti hyvin imevät imut. Kaikki ihan lits läts.
Noin paksulla vaipalla ei varmasti ole mukava nukkuakkaan.

Meillä siis tosiaankin megapissijä isolla ämmällä, toivottavasti vielä joskus päästäisiin öisinkin kestoilemaan.
Ex-kestoilija 03/09 & ex-kestoilija 09/10. LA 04/13
jansgi-
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 68
Liittynyt: Ma Touko 04, 2009 15:15

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja Lilli » Ke Syys 14, 2011 14:38

Meillä luovuttiin esikoisen yökestoilusta 1,5kk ikäisenä ja siirryttiin suosiolla kerttikseen. Mikään vaippaviritelmä ei pidä enää hänen pissimäärää yöllä, vaikka illalla lurauttaakin aina pissit kylppärin lattialle/pottaan ennen nukkumaan menoa. Käytettiin ennen esim. Nupsukan yövaippaa jollain tuhdilla bambulisäimulla tai Myllymuksujen sisävaippaa perhostaitolla + lisäimulla ja villikset päälle. Vielä 1-vuotiaana tuo Nupsukan yövaippa meni sellaisenaan yöllä ilman lisäimua. Liian paksu vaippakaan ei ole kiva päällä, tyttö protestoi tuolloin vaipan laittoa. Nää vaipat siirtyivät nyt tavalliseen päiväkäyttöön. Vaippa vaihdettava päivälläkin yleensä yhden pissin jälkeen.. Likka nukkuu pääsääntöisesti läpi yön, mutta ennen kerttikseen siirtymistä heräili liian varhain aamulla litimärkään vaippaan ja ei suostunut nukkumaan uudestaan vaipan vaihdon jälkeen :( Nyt nukutaan kerttiksellä tyytyväisenä aamuun saakka :D
Tytön (2/10) ja pikkuveljen (7/11) Äippä
Lilli
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 40
Liittynyt: Ke Maalis 31, 2010 14:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja elmo1234 » Pe Syys 16, 2011 20:59

Nyt kohta tilaan KVK:n sleepy vaipan. Katsotaan auttaako se. Meillä kyl neiti nukahtaa suht hyvin vaipan vaihdon jälkeen jos vaan antaa tissiä, mutta ite virkistyy ärsyttävästi. Itse en myöskään haluaisi kertistellä öisin, etenkin kun ei mulla ole kun vajaa paketti kertiksiä, jotka jäi mökkeilystä. En haluaisi niitä nyt ostaa lisääkään. Meidän neiti nytr 8kk. Onko jollain kokemuksia kvk:n sleepystä?
Äiti vm -77, iskä vm -78, tyttömme 07/08 ja 01/11
kera koiran ja kissan.
elmo1234
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 553
Liittynyt: To Loka 02, 2008 16:58
Paikkakunta: Nousiainen

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja Cinere » La Syys 17, 2011 06:24

Täältä löytyy Sleepystä muutama mielipide:
http://www.kestovaippainfo.fi/tietokann ... rvostelut/

Meillä kävi joskus kääntymässä yksi. Mielestäni se oli aika paksu, ja flanelli nyppyyntyi ekassa pesussa. Mutta oli imukykyinen.
Äippä & Isukki vm80. Lapsukaiset: 08/07, 05/10 ja 01/12. Kestovaippatukihenkilö.
Cinere
Infotiimi
 
Viestit: 1216
Liittynyt: La Maalis 28, 2009 14:07
Paikkakunta: Vihti kk

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja mytty84 » Ke Syys 21, 2011 08:09

Auttakaa muakin!
Haluaisin kokeilla yökestoilua mutta en ole vielä uskaltanut meidän megapissijän kanssa. Nykyään kun alle kolmessa tunnissa meidän jo pottaileva saattaa pissiä (pottaan pissaamisen jälkeenkin) niin paljon että bambutaitto + bambuharso kastuvat suurimmalta osalta niin että pul-taskusta tursuaa kosteus läpi.
Mitäs sisätaskuun voisi laittaa että pelittäisi koko yön? päivävaippaankin halutaan ehdotuksia kun hoidossa olessa en pysty vaihtoväliin vaikuttamaan? tosin päiväunet ei ole olleet ongelma vaan pitkät ulkoilu reissut.
*muoks* Villiksiä olisi kyllä yökestoilua ajatellen
Käsityöhullu liinaileva yökertistelijän (09/10) äiti
Avatar
mytty84
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 59
Liittynyt: Ma Maalis 07, 2011 18:48

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja hannamk » To Syys 29, 2011 21:59

Meidän 1,5-v. tytölle ei toimi kertis eikä kesto! Isoveli oli jo megapissijä, mutta hänellä sentään kunnon kestopaketti piti paremmin kuin kertikset. Tytöllä ollaan tähän asti pidetty kertistä yöllä, mutta kun rupesivat pettämään, niin kasasin veljen vanhat yösetit käyttöön: TotsBots Bamboozle bambuvaippa ja sen sisään paksu taitettu bambuliina, jonka sisään kolme supertuhtia bambuista tai hamppuista imua. Päälle loistavat Hemp Hour Wool Longies villikset. Bodylla paketti napakasti kiinni pissijään. Jalat ei juuri liiku.
Vaan ei auta! Joka aamu pissat tulee klo 6 joko läpi tai sitten lahkeesta, jos on kovasti venkoiltu. Illalla ja yöllä en enää imetä muuten kuin tuolloin klo 6 jolloin neiti tulee viereen, imee ja pissaa...
Kun on tuollainen myllääjä kyseessä, niin aika usein tulee just lahkeesta. Tietääkö kukaan, onko olemassa lahkeellisia sisävaippoja villiksien alle laitettaviksi? Nimim. epätoivoinen...
hannamk
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 1
Liittynyt: To Syys 29, 2011 21:46

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja Tanjuzka » Ti Marras 01, 2011 06:56

Täällä neiti 2,5v jonka kanssa ongelmaksi koitunut nyt pariviikkoa takaperin yön isot pissamäärät.
On kokeiltu kertiksiä, kestoyövaippa+kuori+villikset. Jonain yönä ei tule läpi, mutta tänäänkin kun nukkui yössä vajaa 1h kauemmin niin läpi oli (kesto+kuori+villikset.

Ainut mikä on pitänyt pitkällä unella on ollut kertis+kuori+villikset.

En todellakaan haluaisi kertiksillä mennä, jotenka nyt on sänkyyn laitettu pyyhettä ja kosteussuojaa jottei patja kärsi, vaan vaihdan lakanan+pyyhkeen ja kosteussuojan mielummin.

Meillä ei välttämättä ole parhaat villikset, joten ehkä niihin pitäisi panostaa nyt. Ja yövaippaan pitää koittaa laittaa lisäimua. Ja 2 sisätaskuyövaippaa osottaa myös kokeilua. Ensiyöksi sellainen, imuja en tunne että osaisin sanoa mitä imua mulla käytössä on. En ole niihin tutustunut vaikka kestoiltukin 2,5v :)

Meilläkin tyttö tekee pissat illalla ennen nukkumaanmenoa pottaan, päivät on ilman vaippaa paitsi ulkona ja välillä hoidossa päiväunilla vaippa (en ole varma onko vai ei, kun itse en ole päässyt kuljettamaan tyttöä hoitoon pitkään aikaa kun saikulla olen), mutta kestoja sieltä ei tule yleensä kun se mikä iltapäivällä on päällä kun haetaan.
Osaa siis sanoa hädästään, mutta jos on vaippa niin tekee sinne kyllä. Voisiko tuo toimia yölläkin? Jos ei ole vaippaa niin menisi potalle? En jotenkin usko...

Tsemppiä toivotan muille megapissijöitten vanhemmille.
Kestopeppu neiti syntyi 29.05.09 klo 05.29
Kestopeppu poika syntyi 31.12.11 klo 22.00
Avatar
Tanjuzka
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 40
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2008 21:13
Paikkakunta: Tarvasjoki

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja Viljamin Puoti » Ti Marras 01, 2011 09:01

Megapissijät ja yövaipatus on joskus haasteellista. Kestovaipat kuitenkin antavat monta eri mahdollisuutta toteuttaa yövaippa (vrt. kertis yksi ainoa tapa eli lätkäistä se sellaisenaan jalkoväliin). Esim jos on poika (pissaa eteen), imut kannattaa laittaa eteen navan alle. Siihen kun kasaa vaikka 20 kerrosta bambujoustfroteeta niin että vain esim 4 kerrosta menee vaipan taka-osaan asti niin on taatusti mukava & pitävä vaippa kyljellään ja selällään nukkuvalle koska imut eivät ole tiellä. Kun on pitävät villikset (ja imut on siellä minne pissa tulee) ei tarvita levittäviä imuja jotka imevät suhteessa vähemmän ja tekevät paketista paksumman. Toinen millä saa paketin paksuksi on erikokoiset lirpakelärpäkeimut. Kaikkein pienin paketti tulee kun vaipan täyttää samanlevyisillä imuilla (esim ensin 3 taittoimua täytettynä niin leveäksi kuin vaippaan on sopiva ja sitten joku lisäimu joka on suht samanlevyinen). Vaipan itsessään täytyy olla myös tarpeeksi leveä, koska kapea vaippa sullottuna täyteen imuja on taatusti pallo. Taskuvaippaan en ole koskaan saanut niin paljon imua kun meidän megapissijät ovat tarvinneet, joten sisätäytöllä ja villiksillä ollaan menty täällä. Imua, imua, imua, sillä se onnistuu :wink: Tsemppiä yökestoiluun!
Avatar
Viljamin Puoti
Taapero
Taapero
 
Viestit: 119
Liittynyt: La Heinä 16, 2011 21:18
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja herbina » Ma Huhti 02, 2012 22:06

Meidän megapissijällä oli paras vaihtoehto pahimpaan aikaan Onnikas sulo-yövaippa maksimi-imuilla ja lisäbambuboosterilla, vaipan ja väliin villaimu ja päälle hahtuvavillikset. Sulon röyhelöt muotoutuu hyvin reisien ympärille, luulisi ettei pääse pissa karkaamaan niin helposti. Ja tuo villaimu vaipan ja villahousujen välissä on ollut ihan ehdoton juttu.
Avatar
herbina
Taapero
Taapero
 
Viestit: 165
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 23:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yövaippa megapissijälle!

ViestiKirjoittaja Inkling » Su Touko 13, 2012 20:45

Meillä on tähän asti (poika 8kk) menty öisin kertiksillä, jotka ovat aamulla ääriään myötä täynnä. Viime yönä kokeilin kestoja ja onnistuin kerralla löytämään systeemin, joka piti. Eli meillä oli tsi-sisätäyttö, jossa 3-kerroksinen bambujoustofroteetaitto kolmeen taitettuna koko matkalle ja hamppu-prefold taitettuna sillä tavalla, että tulee pelkästään eteen (yhteensä varmaan 16krs??) lisäksi edessä kaksinkertainen tsi-hahtuvaimu ja koko paketin päällä villakuori. Lopputulos oli suht järkky pallo. Aamulla bambut ja hamput oli litsläts, mutta hahtuvat ihan kuivan oloiset. Tänä yönä meni kertis kun en halua laittaa niin paljon täytettä ettei toinen pääse liikkumaan. Se prefold on Polarbabies-merkkinen ja imee tosi paljon, suosittelen jokaiselle megapissijälle. Jos keksisi miten saisi ohuemman yhtä pitävän paketin niin pääsisi kertiksistä kokonaan eroon. Pelivaraa ehkä on, koska hahtuvat oli vielä kuivat.
Mukana menossa kestoihin ihastunut äiti, koko kestoilua kammoksuva iskä sekä kaikesta huolimatta kestotettu poitsu 09/11
Inkling
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 56
Liittynyt: To Tammi 19, 2012 22:17
Paikkakunta: Turku


Paluu Yövaipatus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron

Kirjaudu