vko 08 | Sunnuntai 23.2.2020.

Yökestoilu harkinnassa, vinkit hyvistä sisävaipoista

Pelottaa usein turhaan, yövaipatus toki eroaa päivävaipatuksesta, mutta on täysin mahdollista. Heitellään vinkkejä!

Yökestoilu harkinnassa, vinkit hyvistä sisävaipoista

ViestiKirjoittaja Riia » Ke Huhti 27, 2011 13:12

Meillä on 1v 4kk ikäinen poika. Tähän mennessä ollaan päivät kestoiltu ja yöt menty kertiksillä. Päivisin meillä käytössä BumGenius sekä Fuzzi bunz taskuvaipat. Poika on aina ollut tosi kova pissaaja. Taskuvaipoissa ei todellakaan riitä niiden omat imut edes lyhyellä vaihtovälillä vaan lisäimua saa olla. Yökestoilua en ole edes uskaltanut harkita ennen kuin nyt. Vuoden iässä meillä jäi yöimetykset pois jonka jälkeen öisin pissaa enää vähän. Parina aamuna ollut jopa kuiva vaippa!

Nyt siis kaipaisin vinkkejä yökestoiluun. Olen ajatellut hankkia joitakin sisävaippoja ja kokeilla niitä villahousujen kanssa. Ennestään meillä on jo Babyidean merinovillahousut joita olen käyttänyt pojalla päiväuniaikaan taskuvaipan päällä (pelkkä taskuvaippa ei riitä). Eli siis mitkä on teillä hyväksi todetut sisävaipat? Tietenkin olisi hyvä jos sisävaippa itsessään olisi niin imevä että selviäisi mahdollisimman vähällä lisäimujen laitolla.
Riia
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Maalis 03, 2010 16:42

Re: Yökestoilu harkinnassa, vinkit hyvistä sisävaipoista

ViestiKirjoittaja Jegni » Ke Huhti 27, 2011 13:38

Meillä on ollut Ronja&Roope tuplaläppä yökäytössä ja riittänyt sellaisenaan neidillä. Pojalla käytettiin 3-vuotiaan Kestosenjan sisäsenttua ja siihen mahtu tosi paljon imua vielä lisäksikin, mutta meillä riitti sellaisenaan :)
Äiti -84 kestoileva perhepäivähoitaja ja innokas villahousujen kutoja, Isi -73, Konsta 07/06 ent yökestoilija ja Kerttu 01/09 ent täyskestopeppu + kestoilevat hoitopojat 2 x 03/10
Jegni
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 606
Liittynyt: Ke Marras 11, 2009 18:56
Paikkakunta: Turku

Re: Yökestoilu harkinnassa, vinkit hyvistä sisävaipoista

ViestiKirjoittaja Pintti » Ke Huhti 27, 2011 14:50

Hahtuvahullun ja Made by Riinan yövaipat ovat olleet meidän suosikkeja alle vuoden iässä. Kumpiinkin on ajoittain tarvittu lisäimua (tiimaa tai taittoa), mutta usein riittänyt pelkästäänkin, kunhan vaan on saatu hyvään imuun. Hh woolit päälle.

Meillä tuo tyttö käytti 1v alkaen Bumgeniuksen taskuja yövaippoina, kun herkistyi merinovillallekin. Pistin imuiksi molemmat vaipan mukana tulleet insertit ja 80x80cm luomuharson. BG:t jäivät pieniksi 2v iässä ja sitten käytettiin Fuzzeja öisin, imuina se oma insertti+bambu/hampputiima+80x80 luomuharso. Nykyään riittää pelkkä insertti ja harso Fuzzissa... ja sekin kastuu vain kerran viikossa :)

Eli toki voit nykyisilläkin vaipoilla yövaippailua kokeilla, imua vaan lisää, jos mahtuu. Ja ne villikset päälle, jos epäilyttää alkuun.
T02, P05 (yökestoillut), ex-kestopeppu T08 ja vaippailija P02/11
Avatar
Pintti
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 799
Liittynyt: Ma Syys 29, 2008 14:32

Re: Yökestoilu harkinnassa, vinkit hyvistä sisävaipoista

ViestiKirjoittaja OutiVu » Pe Touko 06, 2011 15:24

Meillä on seitsenkuisella tytöllä yövaippakierrossa kaksi Ronja&Roope Tuplaläppää maksimi-imuilla (kolme kerrosta bambua molemmissa läpissä ja neljä kerrosta itse vaipassa) sekä Onnikkaan yövaippa, kaikissa coolmax-pinta. Vaipan ja Disanan villahousujen väliin laitan varmistukseksi pari ohutta huopuneesta villapaidasta leikattua imua. Kaikki vaipat toimivat loistavasti, villahousut ovat toisinaan hieman kosteat, mutta eivät läpi asti.

Lisäksi meillä on varayövaippana Ronja&Roope Tuplaläppä pienemmillä imuilla (läpissä kaksi bambukerrosta, kiinteänä kolme bambukerrosta) - siihen pitää laittaa pieni hampputaitto läppien alle, niin toimii.

Aiemmin käytettiin nauhavaippaa, jonne laitoin milloin mitäkin sisään imuksi, mutta suosittelen kyllä lämpimästi kunnon sisävaipan hankkimista. Kannattaa ehkä tilata ensin yksi yövaippa kokeiluun ja testailla eri imumäärillä sitä.

Onnikas on meidän suosikki.
OutiVu
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 22
Liittynyt: Su Maalis 06, 2011 23:18
Paikkakunta: Tampere


Paluu Yövaipatus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

Kirjaudu