vko 09 | Torstai 27.2.2020.

R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

Pelottaa usein turhaan, yövaipatus toki eroaa päivävaipatuksesta, mutta on täysin mahdollista. Heitellään vinkkejä!

R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja wemble » Su Tammi 17, 2010 23:08

Elikkäs näistä kahdesta jos saisi mielipiteitä. Meidän neiti pissaa tosi paljon ja sille oon nyt ettimässä sopivaa sisävaippaa yöksi, villisten kanssa käytetään. Onnikas ois tietty siinä mielessä, että täyttöaukosta saa lisäimua.. Saako tuohon Ronja ja Roopen tuplaläppään läpän alle lisäimua hyvin? Entä riittääkö tämä isopissaisella?
wemble
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 1005
Liittynyt: Ke Huhti 30, 2008 22:04

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja kaisah78 » Su Tammi 17, 2010 23:14

Meillä on noita Onnikkaita. Tykkään kyllä, vaikka meidän pojan pisuille imut ei ihan riitäkään. (tai ehkä riittäis, mutta poika tullut herkäksi märälle vaipalle ja heräilee...) Nyt vielä uudella yhdistelmällä kokeilussa. :) M-koko alkaa vain lisäimujen kanssa jäädä matalaksi. Meillä noita, joissa ei jalkaröyhelöitä.
R&R tuplaläppä bambuisena kävi kääntymässä meillä, mutta mä en tykännyt siitä. Ei oikein istunut pojalle ja kuivui piiitkään. Ja lisäimujen laitto hankalampaa. Omat imut ei yökäytössä riittäneet.
Eli noista meiltä ääni Onnikkaalle, mutta riippuu varmaan pissojen määrästä ja lapsen mallista.
Minä -78, lähes täyskestopeppu 1/09 ja ihana isä.
kaisah78
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 831
Liittynyt: Ke Huhti 01, 2009 10:05

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja kosma » Ma Tammi 18, 2010 19:22

Mä luulen kanssa, että riippuu ihan lapsen mallista ja pissan määrästä.

Mutta mäkin ehkä kallistun Onnikkaan puolelle syystä että taskuun menevät imut on jotenkin helpompia käsitellä kuin R&R tuplaläpät. Varsinkin kun aamulla odottaa maitokakka pommi niissä :roll: Tuplaläppiä on ärsyttävä huuhdella. Meillä Onnikas pitää enemmän pisua kuin R&R, mutta siinä meillä onkin enemmän imua. Lisäksi Onnikas kuivuu nopeemmin juurikin siitä syystä, että imut ovat irrotettavissa.

Meijän tyttö ei kyllä ole mikään megapissijä, mutta on vaippa aina aamulla hyvin märkä muttei lits läts.
kosma & kosse
Päiväkuiva yökestoilija 09/09
Uusi kestopylly 05/12
kosma
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 392
Liittynyt: La Marras 21, 2009 10:10

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja jokeri » Ti Tammi 19, 2010 00:00

Mä en oo tutustunut R&R:n vaippoihin mutta Onnikkaan yövaipassa on myös se hyvä puoli että siinä on se irrotettava tuplaläppäimu taskussa. Niin kun sen ottaa pois niin vaippaa voi käyttää päivävaippana jättäen sen vaipan päälly puolella olevan imun (joka on nepeillä) niin käyttöön. Olipas vaikeasti selitetty toivottavasti joku ymmärsi :D
Täyskestoilevan pojan (090509) ja tytön (070911) hurahtanut äiti
jokeri
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 30
Liittynyt: La Marras 08, 2008 17:59
Paikkakunta: Tampere

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja Vilperiina » Ti Tammi 19, 2010 00:16

R&R:ssa on hyvää se, että on heti narulta käyttövalmis, jos ei tarvitse lisäimua. Maksimi-imuilla ja myös lähes maksimi-imuilla toimi meillä ihan sellaisenaan alle vuoden ikäiseksi, ja ohuemmatkin versiot toimivat läppien väliin taitellun pienen lisäimun kanssa.
R&R:ssa huonoa on se, että imut ovat pääosin läppien muotoisella alueella keskellä. Meillä kävi usein niin, että ohuimmat kohdat kastuivat heti märiksi aiheuttaen yön aikaan ärtymistä, vaikka vaipassa kokonaisuudessaan olisi ollut imutehoa paljonkin jäljellä. Päiväunikäytössä + villisten kanssa luottovaippana esim. kauppareissuilla tykkään edelleen.

Onnikasta en yökäytössä ole testannut, mutta taskullisena luulisin ainakin lisäimuja saavan helpommin levitettyä koko vaipan alueelle. Ja muutenkin tykkään vaipoista, joissa kiinteää imua on vähän ja mieluummin irroitettavia imuosia, jotka peseytyvät ja kuivuvat paremmin.

Työn jälki on molemmissa aivan huippua, joten rahoilleen saa kyllä siinä mielessä vastinetta.
Vilperiina
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 449
Liittynyt: Ke Helmi 14, 2007 11:43

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja monstera » To Helmi 04, 2010 09:12

Meidän megapissijällä ei R&R:t pitäneet alkuunkaan yökäytössä, mutta Onnikkaat toimii lisäimun kanssa. Ennen pistin hahtuvaa uloimmaksi, nyt riittää ohuempi hamppu- tai bambuboosteri. R&R:een ei saa lisäimuja yhtä näppärästi kuin Onnikkaaseen. Ja tosiaan Onnikasta voi pitää myös päivällä kun laittaa taskuun jonkun kevyemmän imun kuin sen siihen kuuluvan taitettavan.
monstera
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 261
Liittynyt: Pe Tammi 09, 2009 21:00

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja aada84 » Pe Helmi 05, 2010 23:47

Meidän 2v. poika pissaa yön aikana melkoisia määriä, käytössä sekä Onnikkaita että noita tuplaläppiä. Onnikkaissa yks extrakerros imua ja kun hahtuvalärpäkkeen vielä sujauttaa taskuun niin riittää mainiosti aamuun asti :) R&R:tkin kyllä pelittää lisäimulla höystettynä, mutta kuten joku sanoikin niin niistä on todella ärsyttävä putsata kakkoja pois :| Jos nyt oisin ostamassa uutta yövaippaa, niin valitsisin ehdottomasti Onnikkaan.
Äiti ja isi -84
entinen kestoilija 02/08
Päiväkuiva prinsessa 12/09
aada84
Taapero
Taapero
 
Viestit: 132
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 17:26

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja Kotkansiipi » La Helmi 06, 2010 00:15

Ostin käytettynä R&R:n sisätäyttövaipan, en ole nähnyt näitä missään muualla, joten saattaa olla joku erikoistilaus?? Erittäin hyvin toimii yökäytössä, kiinteänä imuna 5krs bambua ja taskuun sujautan babykicks hamppuprefoldin. Coolmax sisäpinnalla ja kaunis velour ulkopinnalla. Röyhelöillä ja nepeillä (extra nepitkin löytyy, joten hyvin pysyy paikoillaan!).

R&R: tuplaläppä vaippojakin olen käyttänyt yöllä aioa sekä sisävaippaa, molemmat toimivat pienillä lisäimuilla varustettuina ja villikset päällä. Mutta tykkään tuosta sisätäytöstä jostain syystä enemmän.

Onnikasta en ole kokeillut, pitäisi varmaan ihan vaan mielenkiinnosta.. mutta kun nuita vaippoja on jo jonkin verran kertynyt :oops:
Kestoileva äiti, tytär -02 ja kestopeppu poitsu -08, mies seuraa huvittuneena vaimonsa hullutuksia ja päähänpistoja, sitkeästi mukana kestoilussa ;)
Avatar
Kotkansiipi
Peppukiitäjä
Peppukiitäjä
 
Viestit: 61
Liittynyt: Ti Syys 09, 2008 22:13
Paikkakunta: Järvenpää

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja Cecilia36 » La Helmi 06, 2010 23:44

Meillä on RR:ja. Onnikas oli kokeilulainassa, mutta se ei istunut ollenkaan, vaikka muuten mukavalta pakkaukselta vaikutti. Kummassakaan ei kyllä meillä riittä imu sellaisenaan, joten sinänsä kumpikaan ei ole meille ihan the loistava. RR:t on maksimi-imuilla ja silti lisään läppien väliin äp imsen ja bamboo doublerin ja yleensä vaipan päälle kiedotaan vielä nauhis, sitten villikset. Lisäimut toki olisi helpompi laittaa Onnikkaan taskuun, joten jos on kovin paljon pissaava lapsi ja malli vaan käy, niin se varmaan olisi helpompi ratkaisu. Minusta tuonne läppien väliinkin on ihan helppo laittaa imua ja hyvin ovat pysyneet paikallaankin.

Miinukseksi Ronja&Roopelle (ainakin näille, jotka meillä on) sanottakoon, että kuminauhat tuntuu paukahtavan vähän turhan nopeasti, meillä n. puolen vuoden käytössä. Ja meidän otos merkistä on n. 20 kpl ostettuna useammassa erässä ja parista eri paikastakin. Muuten kyllä tykkään tosi kovasti.
Äiti (-78) ja isi (-80), prinsessat 06/06 ja 05/08 sekä pikkuinen prinssi 03/10, pikkupikkuprinsessa syntyi rv 24+6 10/11, lisäksi meiltä löytyy koira
Cecilia36
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 920
Liittynyt: Su Syys 24, 2006 16:42
Paikkakunta: Järvenpää

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja aurinkoinen81 » Pe Huhti 16, 2010 08:17

Meillä on molempia. Rnja&roope imee selvästi enempi, ja se mikä on onnikkaan huonopuoli on se et jos taskuun tunkee paksun imun se vuotaa siitä lahkeen suun suamasta (ainakin meillä). Vaipassa kun napitus on yhdessä rivissä vaippa ei kiinnity niin kivasti kuin ronja, ja tuntuu et pissa pääsee tulee siitä yläreunasta jotenkin ylöspäin. Meillä on onnikkaan aikana aina yövillikset yläreunasta kosteet.

Ronja&roope vaippaan saa imua tuonne väliin meillä on tuplaläpäälinen malli eikä kyl oo tarvittu ikinä lisäimua :) etuläppä on kaksinkerroin taitettuna ja takaläppä suorana.
Onnikkaan vaippoihin yritin alkuun laittaa lisäimun mut vaipasta tuli niin paksu ettei ollut jalassa hyvä, joten nyt on käytetty vaan sillä omalla imulla. Malleissa ei istuvuuden kanssa ole muita eroja kuin tuo nepitys, ja meillä ainakin paremmin istuu kaksi rivinen nepitys.

Meidän vanhimmat ronjat on yli vuoden vanhoja ja kumnpparit on vieläkin loistokunnossa, onnikkaat on niin uusia et niiden kumpparin kestosta en osaa sanoo mitään. Ai juu ja meidän ronjissa on sellainen lisäneppi, mikä antaa vielä paremman istuvuuden tuohon neppikohtaan :)
aurinkoinen81
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 1570
Liittynyt: Ke Elo 02, 2006 13:21

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja kaisah78 » Pe Huhti 16, 2010 22:08

^piti oikein käydä Onnikkaan sivuilla kurkkimassa, kun meidän yövaipoissa on nepit kahdessa rivissä... Mutta tosiaan, Onnikkaassa on yhdet nepit, meillä on yövaippa Siru-mallinen ja siinä siis kahdessa rivissä nepit. Ja kyllä lisäimuakin menee ekstrapitkän läpän kanssa 4 krs luomuhamppufleeceä ja tarvittaessa 3krs bambutiima. Ja tencel-imuilla on kyllä aivan loistava paketti :D .
Minä -78, lähes täyskestopeppu 1/09 ja ihana isä.
kaisah78
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 831
Liittynyt: Ke Huhti 01, 2009 10:05

Re: R&R:n tuplaläppä vai Onnikas yövaippa?

ViestiKirjoittaja aurinkoinen81 » To Kesä 03, 2010 14:51

joo mä en aikoinaan hoksannut onnikkalta kysyä saisko vaippaa tuunattua, olishan se voinut olla mahdollista. Mut meidän vaippasessa nepit yhdessä rivissa ja sen vuoksi saavatkin muuttaa uuteen kotiin :(
aurinkoinen81
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 1570
Liittynyt: Ke Elo 02, 2006 13:21


Paluu Yövaipatus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

Kirjaudu