vko 28 | Maanantai 6.7.2020.

Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

Pelottaa usein turhaan, yövaipatus toki eroaa päivävaipatuksesta, mutta on täysin mahdollista. Heitellään vinkkejä!

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja Izabella » Ma Tammi 18, 2010 09:54

Kyllä meillä vaihdetaan kesto kerran yössä. Olipa vaippa miten paksu tahansa niin vauva (4kk) alkaa äheltämään eikä uni tule jos ei vaippaa vaihda.Vaippa on joka yö aivan läpimärkä,usein ihan paksuihin villiksiin asti joten eipä ole kiva sellaisen kanssa nukkua. Vaihdon jälkeen uni tulee taas hetkessä ja usein myös saa maitoa samaan aikaan.
Niin ja siis en herätä vauvaa kesken unien mutta kun herää yöllä syömään siinä samassa vaihdetaan vaippa kun ei uni tule uudestaan sen märän paketin kanssa.
3 tyttöä+3 poikaa tekee minusta kuuden äidin:)
Pirpanat 03,04,05,07,09 & 11.
Avatar
Izabella
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 201
Liittynyt: Ke Syys 09, 2009 07:32
Paikkakunta: Turku

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja Mennis77 » To Helmi 18, 2010 10:39

Esikoisella vaihdoin yövaipan aina syöttöjen yhteydessä. Tämä tarkoitti isoa pinoa likaisia vaippoja joka aamu hoitopöydän reunalla. Ja äiti oli rättiväsynyt. Tämän kakkosen kohdalla kokeilin, voisiko lapsi olla koko yön samassa vaipassa. Useimmiten vaippa vetää aamuun asti. Välillä vaihdan sen kerran yön aikana. Riippuu ihan siitä, miten paljon lapsi yön aikana syö. Mitään valtavaa vaippapakettia ei ole tarvinnut tehdä, vaikka lapsi pissaa ja kakkaakin reilusti. Kunnon villahousut ja unipussi on loistava yhdistelmä pitämään sängyn kuivana. Lapsen iho on todella hyvässä kunnossa. Minkäänlaista punoitusta ei ole, vaikka yövaipassa ei olisi edes kuivaliinapintaa. Imettäessä lasta, nukahtaa mukavasti itsekin, kun ei tarvitse nousta sängystä ylös, lasta kuivittamaan. Ja päivisin jaksaa paremmin hoitaa vauvaa, esikoista ja kotia.
Äiti -77, poika 4/05 ja tyttö 1/10
Mennis77
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 525
Liittynyt: La Heinä 30, 2005 11:00

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja astralis » To Loka 21, 2010 23:13

Esikoisen kanssa kertisteltiin ja vaippaa vaihdoin yöllä jos tuli kakka. Kunnes neitosen herkät yöunet ei sitä enää sallinut. Mut muistaakseni samoihin aikoihin se yökakkailukin väheni. Tämän pojun vaippaa vaihdoin aluksi kerran pari yössä, ku muuten ui koko sänky ja vaipat oli läpeensä märkiä. Pissamärien pienennyttyä ja tasaannuttua ollaan aamuun asti saatu pitää samaa vaippaa. Joskus aamulla on tullut yks pissa tai useampi. Tämäkin setä äkkiä yöllä syö tissiä ja nukahtaa. Nukkuu siis vieressä. Välillä se meinaa alkaa mölytä jos ei äkkiä saa tissiä suuhun. Muutenkin on aika herkkäuninen, etten viitsi ehdoin tahdoin herätellä vaipan vaihdon takia.
Kestopeppuilijat:
Tytön tyllerö 03/08, Täysin kuiva 2,5 vuotiaana
Pikku pojunen 04/10
astralis
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 958
Liittynyt: To Marras 27, 2008 10:12
Paikkakunta: pori

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja Shuri » Su Loka 24, 2010 09:11

Meillä vaihdetaan yöllä joka syötön yhteydessä, eli 1-3 krt yössä. Tämä tehdään aina ennen syöttöä, vaikka vaipassa olisi vain pissat. Tosin meillä oli tarkoitus olla vaihtamatta pelkkiä pissavaippoja, mutta neiti itse pissimäärällään (ei pidä sen paremmin kestot kuin kertsit koko yötä) ja neidin herkkä iho päättivät toisin... Eli itse kyllä ymmärrän sen että vaihdetaan sekä sen, että ei vaihdeta.
Minä, eli äiti
Hän, eli isi
Meidän, eli kuivaksi oppinut Päivänsäde 08/2010 sekä osakestoileva Töyhtöhyyppä 08/2012
Kaikkien karvainen kaveri, eli koiramme
Avatar
Shuri
Taapero
Taapero
 
Viestit: 189
Liittynyt: Ke Touko 05, 2010 18:59

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja Kesämamma » Su Loka 24, 2010 13:27

Meillä lopetettiin yöllinen vaipanvaihto heti kun yökakkailu loppui.. Alkuun tuli pöräyksiä siihen tahtiin että yösyötöillä sai vaihtaa vaippaa 2x per syöttö :shock: Ja mä en ainakaan jaksanut vaihdella kakkavaippoja sängyn reunalla pimeässä..
Meidän lapsonen kuuluu ilmeisesti siihen harvojen joukkoon jotka pissivät öisin vähän (ja nyt taas kun näin kirjoitan, ensi yön vaippa on littamärkä.. :D ) Harvoin on vaippa läpimärkä, eikä yövaipan tarvitse siis olla järjetön pallo. Tyttö 3kk ei kyllä tosin enää juurikaan syö öisin, yleensä iltakymmenen jälkeen seuraava syöpöttely on aamukuudelta. Päivisin pissaa taas sen verran reilusti, että reiluillakin imuilla vaihtoväli useimmiten 2tuntia.
Itse olen kokenut yövaippailun tosi helpoksi :) Tämä kannustukseksi yövaippailua suunnitteleville!
Ihmettelen kyllä tosi paljon tuota neuvoa ettei "maitokakka polta", koska ainakin meillä kakkavaipan vaihdon viivyttely johtaa välittömään pyllyn punotukseen, vaikka iho muutoin on huippukuosissa. Ainoa kerta kun on takapuoli näyttänyt siltä että iskee oikea vaippaihottuma, oli sairaalassa kun kakkavaippa (kertsi) ehti olla päällä pidempään. Kestojen kanssa punotus on selkeästi lievempää, mutta kyllä pyrin vaihtamaan kakkavaipan "heti".
Kestoprinsessan 7/10 äippä
Kesämamma
Taapero
Taapero
 
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Heinä 05, 2010 14:15

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja astralis » Ma Loka 25, 2010 22:13

Meilläkin on yöpissailu vähäistä. Pystytään hyvin koko yö olee nauhiksen ja pienen harson tai parin lisäimun varassa. Päivisin saattaa kyl lorotella kans niin et päikkäireil ku vaihtaa vaipan n herätes saa kaikki housut vaihtaa.
Kestopeppuilijat:
Tytön tyllerö 03/08, Täysin kuiva 2,5 vuotiaana
Pikku pojunen 04/10
astralis
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 958
Liittynyt: To Marras 27, 2008 10:12
Paikkakunta: pori

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja wanda » Ti Huhti 19, 2011 07:52

Ei meillä vaihdeta vaippaa öisin. Pitkään vaihdoin vaipan öisinkin, mutta kun ei siitä ollut mitään hyötyä niin jätin pois. Yöllä on päällä AIO vaippa + pötköimu / Fuzzi Bunz mikroinsertillä + pötköimu. Ei tule läpi vaikka ei olekaan mitenkään pakattu. Ikää on tosin vasta 2kk. Pojan iho on ihan moitteettomassa kunnossa eikä sitä kiinnosta märkä vaippa lainkaan, päivälläkään :)
wanda
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2011 16:22

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja OutiVu » Ke Huhti 20, 2011 23:03

Meillä vaihdettiin vaippa ekan kuukauden ajan öisin melkein joka syötön yhteydessä, yleensä oli aina kakkavaippa. Sen jälkeen ei olla vaihdettu, kun ei ole ollut tarvis - tyttö nukkuu hyvin, iho ei punoita juuri koskaan (kertisyön jälkeen joskus, lieneekö tottumuskysymys?) ja vaipoissa imu riittää.

Jäinkin tätä ketjua lukiessani miettimään, että mistä ihmeestä te tiedätte, että vaippaan on tullut kakka ja osaatte sen siten vaihtaa? Herääkö joku asiaa varta vasten yöllä tutkimaan? Meillä yövaipassa on silloin tällöin myös kakka, mutta kun ei tyttö siihen herää eikä öisin enää syö, niin enhän minä sitä mistään havaitse ennen aamua...

Yökestoilu on kyllä ollut huippuhelppoa. Meni monta kuukautta ennen kuin uskaltauduin kokeilemaan, mutta nyt pari kuukautta (4-6,5 kk) ollaan oltu täyskestoilijoita. Niin ja ihan alussa eka kuukausi kestoiltiin myös öisin, kun vaippaa joutui vaihtamaan niin usein.
OutiVu
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 22
Liittynyt: Su Maalis 06, 2011 23:18
Paikkakunta: Tampere

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja Hilja » Ke Huhti 20, 2011 23:30

Meillä vaihdetaan yövaippa yleensä heti kun se on saatu jalkaan :lol: Eli tosi usein käy niin, että sinne turahtaa isot lörtsyt ennen kuin edes sänkyyn päästään :roll:

No, oikeesti, siihen pyritään ettei vaihdeta. Mutta tosiaan jos kunnon kakat tulee, niin vaihdan. Ihan siksi, ettei tunnu kivalta ajatukselta pitää vauvaa tunteja kakkavaipassa ja nuo pommit on tätä nykyä niin isoja, ettei huvita testailla kuinka kauan kakat pysyy siellä vaipan sisällä ja millon vuotaa villiksille.

Jos kakka tulee yöllä, se tulee yleensä syötön aikaan. Tai sitten vauva herää ähkimään kakkaa, johon minä puolestani herään ja kyllä varmasti kuulen milloin turahtaa :lol: Eli vaikka kakka ei haise, eikä sitä pimeässä näe, niin meillä sen tulon kyllä kuulee! Ja jos jotain pienempää yön aikana vaippaan eksyy, niin sielläpä sitten on. En mä tosiaankaan sen kummemmin tutki tai stressaa, kun ei vauvaakaan haittaa.
Äiti, isi ja kestopeppupoju 03/2011 sekä hauva :hug:
Avatar
Hilja
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 250
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2010 11:52
Paikkakunta: Oulu

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja Fletcher » Ma Touko 02, 2011 18:20

Meillä vaihdetaan 1-2 krt yössä ennen syöttöä. Vajaa yksikuisella vaippa (esim. Nöttönen / Pehmo-Nalle lisäimulla) on aivan litsläts 3-4h jälkeen. Varsinaisia yövaippoja en ole vielä ottanut käyttöön, kun tuntuvat aivan valtavilta näin pienellä (reilu 4kg). Ne kun saadaan käyttöön, luulen vaippojen vaihdon rajoittuvan yöllä kakkavaippoihin. Meilläkin kakkaaminen todella _kuullaan_ :D
Äiti kera kolmen pienen prinsessan.
Avatar
Fletcher
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 47
Liittynyt: La Joulu 04, 2010 12:48

Re: Siis eikä muut vaihda vaippaa yöllä?

ViestiKirjoittaja Esmeri » Ma Touko 02, 2011 22:12

Meillä vaihdettiin ehkä ekat pari kuukautta vaippa yösyöttöjen yhteydessä, kun sairaalassa oli niin opetettu (esikoinen... :wink: ) ja kun kakkaakin tuli about 10 kertaa vuorokaudessa. Jossain vaiheessa huomasin kumminkin, että yöllä vaipassa on vain pissaa, joten hommasin imukykyisempiä vaippoja (yleensä käytössä Hilin K-neppi AIO hamppujoustofroteetaitolla, ei ole jättipaketti) ja jätin yölliset vaipanvaihdot pois. Elämä helpottui samalla ihan superpaljon: nyt yösyötöt sujuvat melkein niin ettei kumpikaan kunnolla herää. (Ennen ressasin aina syötön ajan, että milloin olisi sopiva hetki iskeä vaipan kanssa. Ennen syöttöä ei onnistunut, kun nälkäinen tyttö ei suostunut odottamaan ruokaansa, ja syötön jälkeen taas vauva virkistyi hyvin vaikeasti nukutettavaksi.)

Mutta! Nyt tuo neiti on taas alkanut kakkailla öisin, ja tätä nykyä ei enää mitään postimerkin kokoisia ruikkuja niin kuin vastasyntyneenä, vaan kunnon kakkaräjähdyksiä. Niitä tulee ehkä yksi vuorokaudessa ihan mihin tahansa kellonaikaan. Jos sellainen sattuu yöhön, neiti itse ei välttämättä herää siihen enkä turausta kuule välttämättä minäkään, etenkin jos tulee alkuillasta, jolloin en ole vielä vauvan vieressä nukkumassa. Jos tuotos pysyy vaipassa, en minä tiedä tietenkään millään sen tulleen, kun neitikin tuntuu nukkuvan aivan sujuvasti kakat pöksyissä. Ja tätä minä nyt öisin stressaan: useammin kuin kerran on avattu nukkuvalta vauvalta varovasti yökkäri ja vaippa ja tsekattu, että onko siellä jotain. (Jos päällä on poikkeuksellisesti villikset, on tämä muuten todella vaikea tehdä herättämättä vauvaa :? .) Kakka ei kyllä tunnu ihoa juuri polttavan, mutta lähinnä mietin jonkun virtsatulehduksen tms. mahdollisuutta, jos on etupuolikin siinä tahnassa. Me tarvittaisiin oikeasti joku vaippaan laitettava kakkasensori, joka vilkuttaisi punaista valoa kakan tultua :D .
Ihanan neidin (12/2010) äiti
Esmeri
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2011 01:37
Paikkakunta: Oulu

Edellinen

Paluu Yövaipatus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron

Kirjaudu