vko 27 | Sunnuntai 5.7.2020.

Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksilla?

Oletko eksynyt vaippaviidakkoon? Muuten vaan ei onnistu? Kysy täällä vaippojen käyttöön liittyvistä asioista. Vaippojen valintatilanteessa saat apua Vaippahehkut -osiosta.

Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksilla?

ViestiKirjoittaja OttoEllen » Ke Marras 28, 2012 05:09

Heipa hei,

Onko kukaan vaipattanut lasta pelkilla harsoilla ja hahtuvapoksyilla? Onko lisaimuja oltava valmiina jo vastasyntyneelle, vai riittaako pelkat harsot kuinka pitkaan?

Ratkaisun yksinkertaisuus tuntuisi niin kovin houkuttelevalta. Aloittelija taalla raapii paataan ja tuleva vaipatettavakin on viela hautomossa, joten viela ei paase tositoimiin kokeilemaan..
OttoEllen
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Elo 15, 2012 17:38

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja marjaana » Ke Marras 28, 2012 08:12

Toimii :) Vastasyntyneellä ei alkuun tarvitse käyttää lisäimuja. Minulla on 70x70 koon harsoja ( disanaa ) ja 80x80 koon harsoja ( ruskovillaa ). Ruskovilloissa ei tarvitse vieläkään lisäimuja, mut disanan kanssa pitää laittaa jo jotain ohutta flanelli-imua kaveriksi.
Jos yöaikaan et halua vaihtaa niin usein vaippaa, niin kannattaa pari lisäimua hankkia. Pitää vaippa paremmin, eikä tule niin litimäräksi.
Pienen vauvan kanssa ei välttämättä edes näpsyäkään tarvitse. Kun harson laittaa kolmiotaitoksella, niin ne reunat voi silleen kietaista.

Jos haluat kestoilla harsoilla ja villahousuilla koko vaippaiän, niin myöhemmin voi esim. nauhavaipat ( popolini, disana, babyidea ) olla näppäriä lisänä. Ovat lisäksi tosi edullisia hankkia uutenakin, käytettyinä löytyy ihan tosi halvalla, varsinkin disanaa ja popolinia. Saa paketin pysymään koossa paremmin. Tai sitten harson päälle voi laittaa puuvillaiset pikkuhousut/vaippahousut.
9 lapsen äiti.
Avatar
marjaana
Infotiimi
 
Viestit: 2051
Liittynyt: Su Tammi 02, 2005 12:00

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja Ramona » To Marras 29, 2012 07:21

Meillä mentiin käytännössä koko vaippaikä harsoilla ja villahousuilla. En tosin muista missä iässä lisäimuja tarvittiin, ja sit jossain vaiheessa harkkahousuja käytettiin.
Ramona
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 291
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 21:00
Paikkakunta: Savo

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja amp » To Marras 29, 2012 09:12

Onnistuu. :) Lisäimujen tarve johtuu vauvan koosta, kolmikiloisena syntynyt ei ehkä tarvitse lisäimua ihan heti, mutta meillä kun lapset ovat olleet 3960-4215 g syntyessään niin lisäimua on kyllä tarvittu kotiintulosta asti, eikä niistä 70x70 harsoista ole ollut kuin pukluräteiksi. (Isompi vauva syö enemmän joten pissaakin enemmän).
amp
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 2598
Liittynyt: Ti Touko 30, 2006 20:00

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja Zoey » To Marras 29, 2012 10:09

Meniskö bambuharsot jo liian monimutkaiseksi? :) Niissähän imua piisaa reilummin.

En sitten tiedä kuinka yleistä tuo megapissailu on, mun pojista ei kumpikaan ole koskaan ollut mikään supermegapissaaja.

Ylipäänsähän tämä riippuu siitä, millaista vaihtoväliä tavoittelet.

Tunnin-parin vaihtovälillä mun 1v-pojillakin toimii vielä ihan nuo 70x70 puuvillaharsot (ÄP ja Anttilan superhalvat, olikohan 10kpl 12,90 vai 12kpl 9,90, ostin joskus yli vuosi sitten). Nää on kutistuneet semmoisiksi 50x50 miniräteiksi, mutta toimii silti edelleen ihan perus-origamilla kun taittelee luovasti vähän vinoon niin että pituutta tulee just just riittävästi. En siis todellakaan käytä näitä ykkösvaihtoehtona, mutta hätätilassa jos taskut on kaikki pesussa. Mutta voisin kyllä käyttää muuten mutta mä en vaan tykkää villiksistä...

Joka tapauksessa, jos on normaalipissijä (ei megapissijä) ja olet valmis kohtuullisen lyhykäisiin vaihtoväleihin niin eka vuosi menee kyllä ainakin. Voi olla että jopa loppuun asti. Meillä rupes 1v iästä menemään yhä enemmän pisuja pottaan, joten imua on tarvittu nyt jopa vähemmän kuin pienempänä.

Yövaipat on sitten asia erikseen. Mutta mulla on toisella pojista taskun täytteenä 1 tuommoinen edellä kuvattu halpisharso ja 4krs hamppua, toisella käytän paksuja yövilliksiä samanmoisella sisuksella. Eli ns. normaalipissainen vauva nyt ei ehkä yöksikään ihan mahottomia tarvitse. Tämä tosin taas sillä varauksella, että meillä tulee aamupissa yleensä pottaan. Mutta alle 1-vuotiaana meni ihan sama paketti ennen kuin pottailu alkoi sujua. Joka tapauksessa se nyt on aika pieni monimutkaistus jos sitten yövaippoja varten hankit 2-3 jotain järeämpää imua (3 jos haluat voida pestä joka toinen päivä).
vaippoja ompelen minä, 30v äippä, sotkee kaksospojat 9/11 sekä tyttö 8/13 ja pesee isukki.
Zoey
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 361
Liittynyt: To Syys 09, 2010 13:15
Paikkakunta: Loimaa

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja laulu » Ma Helmi 25, 2013 15:50

Monetko villahousut (hh wool) vastasyntynyt/pikkuvauva tarvitsee? Riittäisikö kahdet, mitä luulette? Vai tarvittaisiinko sittenkin kolmet?
laulu
Vastasyntynyt
Vastasyntynyt
 
Viestit: 34
Liittynyt: Ma Maalis 19, 2012 14:56

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja marjaana » Ma Helmi 25, 2013 16:07

Minä hankkisin kolmet. Silloin jos yhdet likastuu niin on vielä kahdet käytössä joita voi käyttää vuoronperään ( tuulettaa välillä ). Villahousut tuppaavat vähän kostumaan sisävaipan kanssa.
9 lapsen äiti.
Avatar
marjaana
Infotiimi
 
Viestit: 2051
Liittynyt: Su Tammi 02, 2005 12:00

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja marjuska » Ma Helmi 25, 2013 16:08

Minä kans olen aina kierrättänyt kolmet villikset per koko, kaksilla pärjää jos on hätävarana jotain pul-kuoria tms :)
marjuska
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 462
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 11:21
Paikkakunta: Länsi-Uusimaa

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja päpä07 » To Maalis 28, 2013 19:58

Vasta toisella vauvalla käytin enemmän harsoja, esikoisen kanssa huomasin että tavanomaiset harsot eivät pelitä niinpä hankin jo toisen raskausaikana Mam harsoja (n. 85*85) sekä Ruskovillan harsoja. Isot Mam-harsot ovat hiukan normaalia paksumpia harsoja ja sen todella huomasi käytössä, pikkuvauvalla riitti pelkästään origamitaitolla Mam-harso kun taas Ruskovilla tarvi jo ohuen imun alusta alkaen.

Suosittelen siis lämpimästi Babyidean Mam -harsoja - ne ovat "pomminvarmoja" jos niin voi sanoa! Lisäksi ne ovat vielä kymmenien pesujen jälkeen pehmeitä kun monet valkaistut harsot menevät kovaksi. Mam-harsot ovat siis valkaisemattomia.

Harsoilu on ehdottomasti paras vaipatusmuoto vauvalle niinkauan kuin suostuu pysymään hoitopöydällä jotta harsovaipan saan hyvin kiinnitettyä, isommalle liikkuvalle vauvalle ja taaperolle sitten muut ratkaisut kuten helppovaipat ovat kätevimpiä.

Ne jotka vasta suunnittelevat aloittelevansa kestoilua sitte "jossain vaiheessa" niin se kannattaakin aloittaa ihan heti kun tullaan sairaalasta kotiin, sillä vastasyntynyt vauva ei osaa vielä kääntyä ja muutenkin liikkuu vähän eli siinä kohtaa on helppo harjoitella vaipan pukemista ja kiinnittämistä. Jos aloittaa kestoilun vasta kun vauva on useamman kuukauden vanha niin se voi olla todella vaikeaa jos sattuu olemaan vielä vilkas yksilö. Oletan että juuri tähän dilemmaan monen suunniteltu kestoilu tökkää kun se aloitetaan vasta isommalla vauvalla jolla on jo kykyä liikkua ja sitten vaipan pukeminen ei onnistu ja ohivuotoja sattuu varmasti. :headbang:
päpä07
Taapero
Taapero
 
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 20, 2008 09:11

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja Teelikamentten » To Maalis 28, 2013 22:41

Mun kokemuksen pohjalta sanoisin, että maitokakkavaiheessa on hyvä olla hieman useammat villahousut (tai sitten niitä PUL-kuoria lisäksi varalla). Meidän vauvoilla tuppasi välillä maitokakkaa truuttaamaan harson ohi, joten villahousuja sai olla pesemässä melko ahkeraan. Silloin oli ihan hyvä, että oli varapöksyjä kuivumisen ajaksi. Villahousut kun kumminkin kuivuvat pari päivää.

Voi tietenkin olla, etten vaan osannut pukea harsovaippaa tarpeeksi tiiviiksi paketiksi... :oops:

Isommalla lapsella tosi hyvä/helppo/edullinen vaipparatkaisu on harsopötkö ja PUL-kuori.
Teelikamentten
Kaikennähnyt
Kaikennähnyt
 
Viestit: 664
Liittynyt: To Syys 18, 2008 15:46
Paikkakunta: Äänekoski

Re: Onnistuuko kestovaippailu pelkilla harsoilla ja villiksi

ViestiKirjoittaja Ramona » Ke Huhti 17, 2013 19:35

Mun mielestä kolmen villahousujen lisäkskin voi hyvin vielä olla jotain muuta varalle, pul-kuoria tms. Kun on kätevämpi jos voi lanoliinittaa parit housut kerralla ja sit on jotain mitä käyttää sillä aikaa kun ne kuivuu. Mutta kahdet + varalle jotain voi toki riittää myös. Meillä on tsi-villiksiä pääosin, parit pitkälahkwiset ja jokuset lyhytlahkeiset (joitakttetään useimmiten sisällä, ja pitkiä sit kun lähdetään liikenteeseen)
Ramona
Oppipoika
Oppipoika
 
Viestit: 291
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 21:00
Paikkakunta: Savo


Paluu Vaippakonkarit vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron

Kirjaudu